Inventaciona viza

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Devojka ne može vizom doći u Srbiju zbog nemogućnosti vize, ali ide na kurs engleskog jezika u UK. Odatle planira otići ovde. Ali traže od nje razloge zašto baš želi doći u Srbiju. Da ne bude neka izbeglica, neko ko beži od zločina itd. I sad ima ona papirologiju ali mogu je odbiti.

Mene interesuje kako ja i šta treba da učinim da nju pozovem kao domaćin uz garanciju da ću joj pružiti smeštaj i hranu.

Prvo lepo pričaj SRBSKI...

@Grindelwald
Она када буде тамо тражила визу, треба да има позивно писмо од тебе у ком ти изјављујеш да ћеш сносити трошкове боравка и пружити сву потребну помоћ. Не би било лоше да користиш овај узорак:

http://www.mfa.gov.rs/sr/images/stories/pdf/pozivno_pismo_fiz_lice.pdf

Poslednja izmena od moderatora:
@Sizif Hvala puno. Ne obaziram se ja na ljude koji skaču oko gramatike. Šta god radili anglicizam odavno preovladava Srbiju i tu se ništa ne može učiniti. Tako je sa istorijom svih jezika. Primer je latinski. To je samo pisani jezik i niko ne zna kako se govori njime. Ali znamo da su iz latinskog jezika nastali novi. To je promena koja je neminovna. Svaka potreba protiv je usporavanje.

@Sizif Hvala puno. Ne obaziram se ja na ljude koji skaču oko gramatike. Šta god radili anglicizam odavno preovladava Srbiju i tu se ništa ne može učiniti. Tako je sa istorijom svih jezika. Primer je latinski. To je samo pisani jezik i niko ne zna kako se govori njime. Ali znamo da su iz latinskog jezika nastali novi. To je promena koja je neminovna. Svaka potreba protiv je usporavanje.
Никакав проблем, нека је са срећом. Не би требало да девојка има проблем са добијањем визе. (мада зависи и из које је земље, за неке дају лакше)

Никакав проблем, нека је са срећом. Не би требало да девојка има проблем са добијањем визе. (мада зависи и из које је земље, за неке дају лакше)
Iz Tajlanda je. Odatle nije mogla dobiti vizu za Srbiju pa je morala ovako.

Back