Invalidska penzija

Dobro veče, evo iskustva moje mame: čekala je poziv na komisiju oko 3 meseca, dobila Rešenje o potpunom gubitku radne sposobnosti 2 nedelje nakon komisije, pa još oko 3 nedelje je čekala da rešenje stigne i kod poslodavca. Tada je odjavljena i doneto Rešenje o prekidu radnog odnosa usled gubitka radne sposobnosti. Sutradan predala svu dokumentaciju u PIO, i čeka već više od mesec dana na to Rešenje o visini penzije. Takođe, čeka i dalje na isplatu otpremnine (državni posao), iako je radni odnos zaključen pre oko mesec i po dana.

Kakva su skorija iskustva sa dužinom čekanja tog Rešenja o visini penzije? Da li stvarno pomaže učestalo zvanje? I ako je neko, iz državne kase (😅) dobijao otpremninu, koliko je na to čekao?

Dobro veče, evo iskustva moje mame: čekala je poziv na komisiju oko 3 meseca, dobila Rešenje o potpunom gubitku radne sposobnosti 2 nedelje nakon komisije, pa još oko 3 nedelje je čekala da rešenje stigne i kod poslodavca. Tada je odjavljena i doneto Rešenje o prekidu radnog odnosa usled gubitka radne sposobnosti. Sutradan predala svu dokumentaciju u PIO, i čeka već više od mesec dana na to Rešenje o visini penzije. Takođe, čeka i dalje na isplatu otpremnine (državni posao), iako je radni odnos zaključen pre oko mesec i po dana.

Kakva su skorija iskustva sa dužinom čekanja tog Rešenja o visini penzije? Da li stvarno pomaže učestalo zvanje? I ako je neko, iz državne kase (😅) dobijao otpremninu, koliko je na to čekao?
Nemam odgovore na tvoja pitanja samo me cudi da je proslo puno dana bez komentara.Da razbijemo monotoniju,dok cekamo resenja mogu vam predloziti da tvoja majka iz pio fonda uzme pin za elektronsko pracenje obracuna i prikaz uplacenih doprinosa.Mozete i priblizno da izracunate visinu penzije.pozdrav

Već sam mislila da niko nema nešto da kaže na naš slučaj, pa nisam ni proveravala temu. Hvala na učešću u dilemi i predlogu! Epilog odlaska u PIO: navodno postoji neki problem sa odjavom kod jednog poslodavca od pre 20 godina ??? I oni ne uspevaju to dopisima sa njima da reše, pa su je poslali da ako može sama ode da vidi šta je?? Nema potrebe da napominjem, ali za svaki slučaj, to njoj niko nije ni u jednom trenutku javio dok nije otišla da vidi šta se dešava.

Ako dugo čekate, i ako ste u mogućnosti, otiđite tamo gde je stalo i raspitajte se, niko vas izgleda neće sam obavestiti ukoliko ima neki problem

Dobar dan , moj primer je da stvarno pomaze kada zovete ,da ne kazem da budete dosadni.Stiglo mi je resenje za oko mesec dana a pre toga su mi rekli -nemojte vise da zovete i ocekujte ovih dana resenje.Sve zavisi i od ljudi koje zovete ali ima i korektnih ljudi.Pozdrav

Bio sam na komisiji i rekla mi je da cekam resenje oko mesec ipo dana. Mislim da je rekla da ce biti pozitivno reseno.
Da li mi neko moze reci bar orijentaciono koliko mogu da ocekujem invalidsku penziju ako sam imao 15 godina radnog staza ali minimalac.
Da li cu dobijati kao starosna minimalna penzija koja je 27.000 din ili je jos manja?

Dobar dan, imam pitanje u vezi Invalidske penzije. Dobio sam tzv malo resenje, odjavljen iz firme, bio sam u Pio fondu da napravim nalog za isplatu penzije. Zavrsio sve to, dobio papir za overenje zdravstvene knjizice, rekli su mi da sam sve zavrsio i da cekam resenje kolika ce mi biti penzija itd. Zanima me koliko se ceka na to resenje i od kog datuma mi se isplacuju zaostale penzije? Da li od dana kada sam odjavljen sa posla ili od datuma kada sam predao zahtev za penziku.
После другог, трећег неуспешног покушаја тражи шефа. Сви они имају неког од кога цвикају.

Dobar dan, imam pitanje u vezi Invalidske penzije. Dobio sam tzv malo resenje, odjavljen iz firme, bio sam u Pio fondu da napravim nalog za isplatu penzije. Zavrsio sve to, dobio papir za overenje zdravstvene knjizice, rekli su mi da sam sve zavrsio i da cekam resenje kolika ce mi biti penzija itd. Zanima me koliko se ceka na to resenje i od kog datuma mi se isplacuju zaostale penzije? Da li od dana kada sam odjavljen sa posla ili od datuma kada sam predao zahtev za penziku.

Back