Инвалидска пензија?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sećam se da su ti ovde forumasi rekli da se ne igraš sa tim, da ne kasniš, i da nađeš vrhunske lekare . I da obaviš sve moguće medicinske pretrage .
Све је урађено то. Крајем јануара ми заказују операцију. Него ме сад плаши да по сили закона морам у пензију а ја ко коњ и даље могу да радим.

Речено ми је да требам да оперишем дебело црево где би било одстрањено 70 см дебелог црева. Да ли због тога морам да идем у пензију иако сам и даље радно способан ?
То треба да одлучи медицинска комисија!
Ја сам у Русији имао операцију бубрега и одсекли су ми сантиметар бубрега и добио сам инвалидску пензију треће категорије (радно способан инвалид). У року од три месеца од операције, добио сам прву инвалиднину. Србија има потписан договор са Русијом о инвалидско пензионој заштити, и ево, ушао сам у трећу годину а од пензионог из Србије нисам добио одговор?!
Прво је за кашњење била крива пандемија а сада преоптерећеност?
У преводу, боли их туки!

Речено ми је да требам да оперишем дебело црево где би било одстрањено 70 см дебелог црева. Да ли због тога морам да идем у пензију иако сам и даље радно способан ?

Ако ти не поднесеш захтев за пензију, нећеш је добити.

Једини случај би био, ако те комисија здравственог фонда која цени боловање упути на инвалидску комисију, али за то је потребно да дуже од 6 месеци будеш на боловању. Ако затвориш боловање пре шест месеци, неће те ни упућивати да поднесеш захтев.

"Jak ko konj...?" Ako ti je penzija u nivou proseka nemas ni jedan dobar razlog da ne odes u invalidsku penziju koja je priblizna onoj koju bi dobio posle 45 godina rada....a uvek imas mogucnost da radis na ugovor kao penzioner ili da radis na crno, kao pomoc u kuci...rodjak sa sela...strina iz dolova...
Posle operacije neces biti konj i moraces da se cuvas, sto ti niko nece tolerisati, ako si fizikalac...

Back