Интервју-Првослав Давинић отворио душу!

Poruka
19.903
Бивши министар одбране Првослав Давинић прича о дешавањима током његовог министровања и о тадашњој,али и тренутној,односно будућој политичкој ситуацији у земљи,како је проглашен за "непријатеља" и зашто,о закупу сателита,итд.

Неке његове најаве су забрињавајуће за државу.Он предвиђа могућност даље дезинтеграције Србије и стварање Велике Албаније која је плански смишљена и упозорава да је тадашњи државни и војни врх био упознат са чињеницом да ће Шиптари у року од 3 године уз подршку запада прогласити независност.Динкић кочио модернизацију војске ускраћивањем финансија,а политичко руководство тражило смену 23 од 35 генерала,плус отпуштање 7.000 официра.

Прочитајте... http://www.serbianna.com/columns/lopusina/156.shtml

Odličan tekst.

Inače, za sve koji smatraju da dobro poznaju prilike u našoj vojsci, bilo bi dobro da se osvrnu na rad ministara odbrane i načelnika generalštaba od 1990 do danas, kao i na sve Vlade koje je država imala (sa sve Premijerima i ministrima finansija), pa je onda veoma lako doneti sud kako i zašto je došlo do nekih situacija.

Skaredno je pominjati vojsku isključivo zarad predizbornih kampanja. Kritičari stanja neka daju podatke šta su uradili da bude bolje.

Ko je Prvoslav Davinić??? Ja znam samo za Prleta ložača. To je onaj ministar vojni kojem su redovno stizale vojne cisterne sa loz uljem da čovek ne bi imao troškove oko grejanja skromnog doma .Otud i nadimak ložač. Da li treba da spominjemo zakup satelita? Da li treba da spominjemo ugovor sa Miletom Dragićem gde je naručeno vojne opreme kao da nam vojska broji 150 000 ljudi?
Ova priča vam je po onoj narodnoj: svi generali su posle bitke pametni. A pre bitke su svi ćutali kao zaliveni.

Ko je Prvoslav Davinić??? Ja znam samo za Prleta ložača. To je onaj ministar vojni kojem su redovno stizale vojne cisterne sa loz uljem da čovek ne bi imao troškove oko grejanja skromnog doma .Otud i nadimak ložač. Da li treba da spominjemo zakup satelita? Da li treba da spominjemo ugovor sa Miletom Dragićem gde je naručeno vojne opreme kao da nam vojska broji 150 000 ljudi?
Ova priča vam je po onoj narodnoj: svi generali su posle bitke pametni. A pre bitke su svi ćutali kao zaliveni.

Ala smo obavešteni...:cool:

Back