Interrail put evropom

• Začetnik teme Začetnik teme Pelet
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pelet

Zainteresovan član
Poruka
148
Dakle, razmisljam da se opisnem na jedan road trip kroz evropu ovog ljeta. Saznao sam na za interrejling i cini mi se kao najpovoljni nacin za putovanje.
Cini mi se da bi mi najvise odgovarala opcija Flexi karta sa 10 voznji vozovima tokom 22 dana. Oko 250 eura kosta.
Ima li ko kakvog iskustva sa ovim? Svaka informacija bi mi dobro dosla.

interrail je super stvar i ako imas volje, vremena i novca svakako iskoristi. samo pazi, jer nije ta karta svuda podjednako "vazeca". npr u nemackoj sa njom ulazis u svaki voz bez ikakvih problema, ukljucujuci i ice, a italijani vole da zezaju i ne mozes u svaki voz, pa moras da rezervises karte itd....zavisi od zemlje do zemlje, ali pre nego sto odlucis kuda ces, obavezno imaj to u vidu i raspitaj se kako funkcionise na tom mestu.

interrail je super stvar i ako imas volje, vremena i novca svakako iskoristi. samo pazi, jer nije ta karta svuda podjednako "vazeca". npr u nemackoj sa njom ulazis u svaki voz bez ikakvih problema, ukljucujuci i ice, a italijani vole da zezaju i ne mozes u svaki voz, pa moras da rezervises karte itd....zavisi od zemlje do zemlje, ali pre nego sto odlucis kuda ces, obavezno imaj to u vidu i raspitaj se kako funkcionise na tom mestu.

Da da, to cu definitivno da provjerim prvo oko vozova.

http://www.interrailnet.com/interrai...il-global-pass
10 days within 22 days.

Tura pocinje i zavrsava se u Beogradu.

Beograd- Budimpesta- Bec- Prag- Frankfurt- Amsterdam- Pariz- Zeneva- Rim- Venecija- Beograd.

To je nesto o cemu sam razmisljao, ali je podlozno izmjenama, jos uvijek razmatram opcije. Ima li nekih predloga?

kad vec stignes do praga ja bih ti preporucila da ides i do drezdena i berlina, a da zaobidjes frankfurt i odatle dalje direktno za holandiju. kroz frankfurt sam samo protrcala,ali ono sto sam uspela da vidim je gomila solitera i poslovnih zgrada i inace ljudi koji su odatle kazu da je frankfurt osim toga sto je finansijski i poslovni centar, nema nista posebno. drezden je blizu praga a odatle nije mnogo daleko ni do berlina, bar tim nemackim vozovima stignes lagano i brzo, a mene su odusevili i jedan i drugi grad. ako vec ocesda ides na tu stranu nemacke, bolje minhen ili stutgard. nisam bila ni u jednom gradu,ali kazu da su divni. ali berlin i drezden isto svakako neces pogresiti ako odes :)

kad vec stignes do praga ja bih ti preporucila da ides i do drezdena i berlina, a da zaobidjes frankfurt i odatle dalje direktno za holandiju. kroz frankfurt sam samo protrcala,ali ono sto sam uspela da vidim je gomila solitera i poslovnih zgrada i inace ljudi koji su odatle kazu da je frankfurt osim toga sto je finansijski i poslovni centar, nema nista posebno. drezden je blizu praga a odatle nije mnogo daleko ni do berlina, bar tim nemackim vozovima stignes lagano i brzo, a mene su odusevili i jedan i drugi grad. ako vec ocesda ides na tu stranu nemacke, bolje minhen ili stutgard. nisam bila ni u jednom gradu,ali kazu da su divni. ali berlin i drezden isto svakako neces pogresiti ako odes :)

A ja sam bas Frankfurt htio da uzmem jer ne na toj ruti ka Amsterdamu i plus ima dosta tih poslovnih zgrada koje ja volim obici i pogledati :). A te istorijske cetvrti cu pogledati po ostalim gradovima. Ovog puta nemam previse vremena za cijelu Njemacku, jer imam 10 voznji, ali cu definitivno u buducnosti kad mi se pruzi prilika detaljnije da vidim Drezden i sve ostalo, cuo sam da su prelijepi gradovi. Hvala na sugestiji u svakom slucaju :)

znam ljude koji su putovali interrailom.
kažu da je najbitnije da se oko svega raspitaš i da je potrebno da se jako dobro organizuješ.
u svakom slučaju, nadamo se da ćeš se lepo provesti i da ćeš podeliti slike s nama :)

Imam nekih 2 mjeseca fore da se organizujem tako da cu detaljno da ispitam vozove, gdje su stanice, hosteli i sva ta cuda, da bi cijeli put prosao sto organizovanije i da ne bih gubio vrijeme na nepotrebne stvari. Hvala na lijepim zeljama, a definitivno cu kad se sve slegne napisati lijep putopis o ovom road tripu :)

Dakle, razmisljam da se opisnem na jedan road trip kroz evropu ovog ljeta. Saznao sam na za interrejling i cini mi se kao najpovoljni nacin za putovanje.
Cini mi se da bi mi najvise odgovarala opcija Flexi karta sa 10 voznji vozovima tokom 22 dana. Oko 250 eura kosta.
Ima li ko kakvog iskustva sa ovim? Svaka informacija bi mi dobro dosla.

Znači, ti tokom tih 22 dana možeš da putuješ vozom samo 10 dana, ali tokom tih deset dana možeš da promeniš koliko god vozova hoćeš?

S tim sto ima jedno dobro pravilo ko se vozi nocnim vozovima a to je da voznja od 19:00 se ne racuna kao voznja za taj dan nego za onaj sledeci. Sto je mnogo dobra opcija, ako se putuje nekim nocnim vozom i stize ujutru u neku drugu drzavu.

Back