Интернет зависност

Због чега проводиш време овде?

• Због мањка социјалних контаката

glasova: 11 34,4%
  • Због добре забаве

glasova: 12 37,5%
  • Кад сам нервозна/нервозан , супер место за истресање беса

glasova: 8 25,0%
  • Јер могу свашта да научим

glasova: 10 31,3%
  • Лакше ми је да комуницирам са људима које не познајем

glasova: 9 28,1%

• Ukupno glasova
    32
  • Anketa je zatvorena .
Učlanjen 11.08.2011

Opuštanje, zezanje.
Izbegavam svaku raspravu s budalama
(jer ljudi onda ne primete razlliku)

Čak, sa nekoliko osoba sa mreže sam se dogovorio
da se vidimo kada oni budu u mom gradu ili ja u njihovom.

Sa nekima ću sa zadovoljstvom popiti kafu.

A ako nekome treba neka pomoć u PG ili DG neka me kontaktira.

Nekima sam našao korene u CG (stari mi istoričar)

A što se tiče zavisnosti. mislio sam da nisam.
Ono, nije ni da je4sam (????) ali sam prošlog meseca
(promena provajdera) bio dvadesetak dana bez mreze.

Dooooooooosadno

Poslednja izmena:
Јесте зависни од нет комуникације?

Пре осам година, кад сам открила форум и почела да пишем, па у наредне бар 3-4 године сам осећала латентну зависност. Чим бих се докопала компјутера, палила сам га у жељи да видим шта је написано ново. И осећала сам потребу да то радим, баш као што сам осећала потребу да, рецимо, свако јутро попијем кафу.
Била сам веома активна у расправама, умела да се изнервирам, да подлегнем провокацији, ређе да провоцирам.
Могу да кажем да сам у виртуелној комуникацији са људима много научила.
Неки форумаши су чак и утицали на моје вредносне ставове, на самопреиспитивање и себеспознају.

Међутим, временом је потреба за активним учешћем спласнула.
Нисам више заинтересована за расправе као некад, осим кад ми тема ''легне'', а ја докона у том моменту.
Упознала сам доста форумаша, остварила чак и фина пријатељства са некима од њих.

Међутим, сматрам нет добрим вентилом, све док је само вентил.

А ви? :)

Због чега проводите време овде?

Nisam. Nekada sam puno više bila tu, jer sam baš, baš uživala biti tu. Zbog ljudi koji su tu pisali, bitisali...i vremenom se ta energija promenila. Ti ljudi su prestali da dolaze, da pišu. Na jedno vreme sam se i ja bila izgubila i nije me bilo poduže. Tada je s početka mog bitisanja tu, nekako odmah nakon učlanjenja..je bilo toliko pametnih, duhovitih ljudi, da se ja i dan danas sećam, kako kada se izlogujem, u mislima crkavam na neke od šala, da sam svaki dan nešto mogla za naučiti, da kaže čovek, da sam kvalitetno nešto pročitala bila..Zaista je tako, bilo. Nakon 2011. se energija ljudi, onoga šta se piše, ko dolazi i ko se učlanjuje drastično, ali drastično..ne pala, nego srozala, toliko srozavala, da sma u jednom moemntu, pomislila, šta ja radim tu? Da učestvujem u tako nekim glupostima, niti sam za to, niti nikada bila, pa me jedno vreme, nije bilo. I tako sada znam da uvek biće..kada primetim, da se namnožila određena vrsta ljudi, koja meni ne prija ili gde ja ne mogu da se snađem (jer ne diram nikoga), pa što po istom principu, i ja ne mogu da pišem, šta ja hoću da pišem, ada mi se na svakoj temi, ne prilepi neki umobolnik, koji će da izvrne ono što je rečeno..i da se preganjam s takvima? Fala lepo, ni u ludilu.

Druga stvar, sve je manje dobronamernog sveta. primetih to, ljudi su skloni samo kriticizmu, osujećivanju, pljuvačini, etiketiranju. Šta god da pitaš, kažeš, ma za sve oni imaju odgovor...a oni su svi najsrećniji, najlepši, najpametniji, sve naj domaćice, sve sami frajeri..ma, šta reći.

Sada više nego ikad, sam manje tu...a ponekad nisam ni načisto na kom pdf- u pisati. Vidim ja, da je moj matični pdf - čić, Romantika, bio i ostao zakon za mene, na svim drugima manje više ne manjka, ovih, od kojih ja onako uvek zdušno, pa ne begam...ali im se galantno sklanjam..mislim, što da im raspršavam iluzije.

Tu sam, jer volim da pišem. Monologe, romane, kako god zvali to.... Da. To.

Da pročitam pametne ljude, da naučim nešto, da se nasmejem ljudima, koje godinama volim tu da čitam. Valjda sam zato još samo tu.

Žao mi je, što nisam otišla, avgusta 2010. kada sam nameravala. Trebala sam. To mi je životna greška. Mada ni sada nije kasno. Kad mi padne žuta minuta...:mrgreen:

:hvala:

Nisam. Nekada sam puno više bila tu, jer sam baš, baš uživala biti tu. Zbog ljudi koji su tu pisali, bitisali...i vremenom se ta energija promenila. Ti ljudi su prestali da dolaze, da pišu. Na jedno vreme sam se i ja bila izgubila i nije me bilo poduže. Tada je s početka mog bitisanja tu, nekako odmah nakon učlanjenja..je bilo toliko pametnih, duhovitih ljudi, da se ja i dan danas sećam, kako kada se izlogujem, u mislima crkavam na neke od šala, da sam svaki dan nešto mogla za naučiti, da kaže čovek, da sam kvalitetno nešto pročitala bila..Zaista je tako, bilo. Nakon 2011. se energija ljudi, onoga šta se piše, ko dolazi i ko se učlanjuje drastično, ali drastično..ne pala, nego srozala, toliko srozavala, da sma u jednom moemntu, pomislila, šta ja radim tu? Da učestvujem u tako nekim glupostima, niti sam za to, niti nikada bila, pa me jedno vreme, nije bilo. I tako sada znam da uvek biće..kada primetim, da se namnožila određena vrsta ljudi, koja meni ne prija ili gde ja ne mogu da se snađem (jer ne diram nikoga), pa što po istom principu, i ja ne mogu da pišem, šta ja hoću da pišem, ada mi se na svakoj temi, ne prilepi neki umobolnik, koji će da izvrne ono što je rečeno..i da se preganjam s takvima? Fala lepo, ni u ludilu.

Druga stvar, sve je manje dobronamernog sveta. primetih to, ljudi su skloni samo kriticizmu, osujećivanju, pljuvačini, etiketiranju. Šta god da pitaš, kažeš, ma za sve oni imaju odgovor...a oni su svi najsrećniji, najlepši, najpametniji, sve naj domaćice, sve sami frajeri..ma, šta reći.

Sada više nego ikad, sam manje tu...a ponekad nisam ni načisto na kom pdf- u pisati. Vidim ja, da je moj matični pdf - čić, Romantika, bio i ostao zakon za mene, na svim drugima manje više ne manjka, ovih, od kojih ja onako uvek zdušno, pa ne begam...ali im se galantno sklanjam..mislim, što da im raspršavam iluzije.

Tu sam, jer volim da pišem. Monologe, romane, kako god zvali to.... Da. To.

Da pročitam pametne ljude, da naučim nešto, da se nasmejem ljudima, koje godinama volim tu da čitam. Valjda sam zato još samo tu.

Žao mi je, što nisam otišla, avgusta 2010. kada sam nameravala. Trebala sam. To mi je životna greška. Mada ni sada nije kasno. Kad mi padne žuta minuta...:mrgreen:

:hvala:
:ok:

Смутна времена па је и народ поблесавио.

Dobar dan svima , ja sam nightmare i ja sam zavisnik :rumenko:
(nema opcije koja bi bila pravi razlog mog boravka ovde, još nisam glasala ali imam vremena do 2016-te)

ja sam Donamileva i ja sam internet zavislik koji nije nikad pokusavao da se skine sa interneta
koji svakg dana bude nekoliko sati na netu
ako ne stigne u toku dana onda to vreme od sna odvoji
koji i hotele na moru bira u zavisnosti imaju li ili nemaju internet
koji svuda ali svuda nosi laptop
i to onaj king saz jer joj je svaki drugi mali:mrgreen:
koja kad sa porodicom krene recimo na pecanje dok oni pecaju ona otvori komp...
a ako nema vajrlesa onda telefon koristi kao ruter da bi se kačila na telenorov ili telekomov net....
prava sajber čobanica
dosta sam se posipala pepelom....

Back