Интернет зависност

Због чега проводиш време овде?

• Због мањка социјалних контаката

glasova: 11 34,4%
  • Због добре забаве

glasova: 12 37,5%
  • Кад сам нервозна/нервозан , супер место за истресање беса

glasova: 8 25,0%
  • Јер могу свашта да научим

glasova: 10 31,3%
  • Лакше ми је да комуницирам са људима које не познајем

glasova: 9 28,1%

• Ukupno glasova
    32
  • Anketa je zatvorena .

Софија

Legenda
Poruka
54.594
Јесте зависни од нет комуникације?

Пре осам година, кад сам открила форум и почела да пишем, па у наредне бар 3-4 године сам осећала латентну зависност. Чим бих се докопала компјутера, палила сам га у жељи да видим шта је написано ново. И осећала сам потребу да то радим, баш као што сам осећала потребу да, рецимо, свако јутро попијем кафу.
Била сам веома активна у расправама, умела да се изнервирам, да подлегнем провокацији, ређе да провоцирам.
Могу да кажем да сам у виртуелној комуникацији са људима много научила.
Неки форумаши су чак и утицали на моје вредносне ставове, на самопреиспитивање и себеспознају.

Међутим, временом је потреба за активним учешћем спласнула.
Нисам више заинтересована за расправе као некад, осим кад ми тема ''легне'', а ја докона у том моменту.
Упознала сам доста форумаша, остварила чак и фина пријатељства са некима од њих.

Међутим, сматрам нет добрим вентилом, све док је само вентил.

А ви? :)

Због чега проводите време овде?

skoro sve se slazem
isto net godiste smo :mrgreen:
sada vise uzivam u posmatranju tudje gluposti
nema vise tog entuzijazma
a I net demografija se jako izmenila za ovih 8 godina
proseljacenje
obicno kad me kopkaju neka pitanja dodjem mada znam da nema koristi od vas lol I zbog nekih starih kontakta

skoro sve se slazem
isto net godiste smo :mrgreen:
sada vise uzivam u posmatranju tudje gluposti
nema vise tog entuzijazma
a I net demografija se jako izmenila za ovih 8 godina
proseljacenje
obicno kad me kopkaju neka pitanja dodjem mada znam da nema koristi od vas lol I zbog nekih starih kontakta

Јес' вала, мада и сад има супер квалитетних људи. ;)

Може заиста пуно тога да се научи, о људима посебно.

evo ova dva sam zaokružio:

Кад сам нервозна/нервозан , супер место за истресање беса
preporučujem pdf Poltika - zajebavanje na faktorijel
ne zna se dal su ludji korisnici ili pojedini moderatrori
Jedan mi posebno simpatičan jer počeo da kažnjava unapred - da se neko ne žali pa da skrati proceduru
BALVAN :lol:

Лакше ми је да комуницирам са људима које не познајем

ne zato što sam mutav nego ljudi se ponašaju stereotipno, svi računaju ono čuveno videsmo se jednom a reče mi sve ono... neke stvari se kažu u poverenje posle mnogo godina druženja... pa neću ja da živim 200 godina pa dačekam kad je red da se kaže nešto... imam sad problem i sad hoću da ga rešim... jer pored tog "bolje sačekaj malo" ima i ono "e da si mi juče rekao, danas baš ne mogu"
ovako mož da sasuješ šta imaš

Poslednja izmena:
Jesam imala zavisnost pre par godina, od Foruma. Ali, bila sam nezaposlena. :neutral: Mnooogo mi je bilo dosadno.
Sad uglavnom dodjem da se olaksam na neki nacin, kazem sta imam na neku temu ako mi je zanimljivo pitanje,slabo citam druge i ulizim u diskusije, jer me sve manje i manje zanima sta ljudi misle, kako ovde,tako i u zivotu.

у анкети бих одабарала сваки одговор сем под 3

дођох на овај форум да научим остадох да се расправљам и тако
зависна сам, јесам
ко признаје пола му се прашта

Ne mogu da se bas pronadjem ni u jednom odgovoru ankete.
Ja sma ovde dosla iz dosade, prouzrokovane manjkom drustva u rl-u u tom trenutku.
Ostala jer mi je forum presao u naviku, kao i kafa jutarnja :lol:

Al da jesam zavisna od neta - jesam :rumenka:
priznajem.

- - - - - - - - - -

Evo, ja imam dovoljno godina da pamtim i svet bez interneta. Znači bez maila, fb, youtuba,...

Aj sada objasni nekome ko se rodio posle 2000. kako to izgleda. :D

нек нађе на нету, па нек чита, биће му јасније

:lol: :lol: e bas :D

Ja se kao kroz maglu secam kako sam funkcionisala sasvim normalno bez mobilnog
internet da i ne spominjem :D
a nije to bilo bas tako davno :aha:

ovde ima puno ljudi koji su mi slicni i uvek je neko raspolozen da se zeza, da se raspravlja ili da razmenjuje informacije. ljudi koji citaju, gledaju filmove, slusaju muziku, putuju, razmisljaju...
u rl su oni oko mene uglavnom drugaciji, staticni su, interesuje ih samo svakodnevnica i dosadni su mi. mogu da izadjem sa njima povremeno sto i radim ali ne daj boze da budem osudjena samo na zivot pored njih, ne bi mi prijalo.

Back