Internet prevare

Ne možeš ih zakonski goniti jer nisu oni tebi uzeli novac nego si ga ti njima dao. Razlika je velika i na sudu presudna.

U tvom slučaju možeš prijaviti NN lice i izraziti sumnju. Na osnovu te prijave neka služba (ubopok, policija, inspekcija ili komunalci) će zaraditi dnevnicu, otići kod čoveka i pitati ga da li je prevarant.
Ako kaže da nije, oni će se zahvaliti i mirno otići. Ako kaže da jeste, moraće to da dokazuje, a to u ovoj zemlji ne ide ni brzo ni lako.
Nije to baš najtačnije, zabranjeno je drugog dovoditi u zabludu, lagati itd. Sve je to krivično delo, pa taman da dam nekome 1000 evra da mi skine crnu magiju.

Ljudi ja ne razumem mentalni sklop tih ljudi.Prodajes nesto u oglasima,trebaju ti pare gori pod nogama,prodajes bud zasto i javi ti se neki debil poruci,sve ok i ne preuzme.Ne pricamo o situaciji nemar,iskrslo nesto i slicno.Lik sa namerom da te osteti za postarinu.Pa te jos izvredja,blokira i trazi novu zrtvu.Ili da nepostojece ime i adresu i tebi se posiljka vrati.Vidim ima tih cb grupa gde tipovi kada su raskrinkani sa jednim profilom otvaraju par laznjaka i dalje to rade.Tu ima od mladjih narkosa pa do babetina od 60+ godina.O cemu se tu radi.Oni ne dobijaju novac time.Ocigledno nije ugovorena preprodaja koja je propala pa ti vracaju paket da ne bi sebe ostetili.To je po meni bolevstina.Neka novije vrste kao sto postoji kleptomanija.Da je doslo vreme da mora covek da se cuva od "kupaca".

Eto ja sam neku stvarcicu koja nam ne treba,koju imamo duplikat na ovaj nacin hteo da se resim oglasom i tako sam prosao od nekog debila, a prodavao sam je ispod cene.Sada sam je vratio u oglas i kosta za tih trista dinara skuplje.Jos jednom sam prevaren da mi je poslat poluispravni citac za dvd, koji je citao samo originale i to u dobrom stanju.Oglasavao se kao servis za racunare u susednom gradu a poslato sa adrese totalno drugog fizickog lica.Naravno posle je drzao telefon iskljucenim i nestao sa KP sajta.

Ako je na kp ne salji novim clanovima pre uplate za duplu postarinu,kad posalju odbijes to u otkupu,kad vidim nekog sa par negativnih ne saradjujem,ako pise u oceni ne javlja se, izbegava razgovor,bio u inostranstvu,kaze kriva kurirska ako ne radi i sl nista s njim

Novi članovi i sa negativnim ocenama samo lično preuzimanje. Imaš recimo člana sa hiljadu pozitivnih ocena i nijednom negativnom - neće da odgovori na KP poruku odma znaš da čeka neku budalu da mu proda mimo sajta. Iako ima hiljade pozitivnih jedino tako se vara i rade to, čitav sistem razrađen.

Ja volim nešto da pitam preko kp poruka pa posle par dana nazovem i kupim, toga se najviše plaše hehe

Al to je sve sića, internet prevare su zasnovane na piramidalnim ulaganjima e tu se ukrade velika lova. Ova pucnjava pre neki dan je prevara teška 200 MILIONA EVRA!
https://birn.rs/pucano-na-advokata-koji-je-zastupao-lazne-kol-centre-2/

Kol centri iz Beograda uključeni su u prevaru tešku preko 200 miliona evra u kojoj građani širom Evrope ulažu novac u nepostojeću online trgovinu stranim valutama, o čemu je BIRN pisao u otobru 2020. godine.

Am originally from USA but currently out of country due to my work and am willing to buy so I have a private shipping agency who will come over for the pickup and there will be responsible for the change of documentation and other paperwork.

Opet

Back