Internet manijaci

Dimitrije_Tucovic

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
453
jedno vreme bio sam zrtva internet zloupotrebe. naime jedan internet manijak, covek poremecene psihe uzeo je na oko mene i poceo sa sirenjem dezinformacija na moj racun postavljajuci lazni profil na fejsbuku sa mojim fotografijama.
ne znam o kakvom se manijaku radilo, ne znam ko je bio on. srecom odustao je od svojih namera tako da vise nema toga.
da budem iskren od tada sam u odredjenoj meri postao paranocian, tesko mi je da poverujem ljudima i bojim se da se ponovo ne povrati taj ili neki drugi slican manijak.
sta raditi ako dodje do toga, kome se obratiti.

e ako stavlja tvoj lazni profil to je najmanje bitno, uvek valjda mozes da objasnis da to nisi stvarno ti. nego ako ti upada u kompjuter, uhodi te, ali sta znam podji od toga da su svi ljudi u dusi greshni i mozda zli

jedno vreme bio sam zrtva internet zloupotrebe. naime jedan internet manijak, covek poremecene psihe uzeo je na oko mene i poceo sa sirenjem dezinformacija na moj racun postavljajuci lazni profil na fejsbuku sa mojim fotografijama.
ne znam o kakvom se manijaku radilo, ne znam ko je bio on. srecom odustao je od svojih namera tako da vise nema toga.
da budem iskren od tada sam u odredjenoj meri postao paranocian, tesko mi je da poverujem ljudima i bojim se da se ponovo ne povrati taj ili neki drugi slican manijak.

Problem je u tebi !
Kao prvo , nisi dovoljno zastitio informacije na fejsbuku , trebao si staviti da samo prijatelji mogu da vide tvoje slike i ostale informacije . A ako imas 5 miliona prijatelja kojih ne poznajes , opet si sam kriv .
Bilo kako bilo , kad neko pravi lazne profile , ti to prijavis policiji kao kradju identiteta i nece tom liku pasti na pamet vise da pravi lazne profile , ozbiljne kazne se mogu dobiti .

Problem je u tebi !
Kao prvo , nisi dovoljno zastitio informacije na fejsbuku , trebao si staviti da samo prijatelji mogu da vide tvoje slike i ostale informacije . A ako imas 5 miliona prijatelja kojih ne poznajes , opet si sam kriv .
Bilo kako bilo , kad neko pravi lazne profile , ti to prijavis policiji kao kradju identiteta i nece tom liku pasti na pamet vise da pravi lazne profile , ozbiljne kazne se mogu dobiti .

nema to veze, ja znam par ljudi koji mogu uciniti da ti eksplodira monitor, a da to urade sa svog racunara, a da ne mogu provaliti sifru na tom fejsbuku... mada ja ne znam sto ce nekom uopste taj fb

Niste me do kraja saslusali, vrlo pazljivo biram prijatelje na fejsu i nikad mi nije padalo na pamet da adujem za prijatelja nekog koga u zivotu nisam sreo, vrlo sam obazriv prema tome. sumnjam da je taj manijak sa jedne fejs grupe na kojoj sam nekada bio moderator, sumnjam da je neko od onih koje sam banovao sa grupe zbog loseg ponasanja. ta grupa na fejsu okupljala je ljude sa nasih ex YU prostora, moze biti da taj manijak i ne zivi u srbiji vec u nekoj drugoj drzavi, sta onda ciniti?
obavestiti muriju nije iskljuceno ali koliko je to vazno za njiih, imaju oni preca posla. ne razumem ljude koji koriste tudje slike u lecenju svojih frustracija, njima je potrebna profi pomoc

nadji nekog josh goreg manijaka i zamoli ga da tom manijaku doaka...onako manijachki

trebao bi da na daljinu izmanipulise gradskim naponom , zatim onesposobi kompjutersko napajanje i tek onda sledi tezi deo da sav taj napon posalje u monitor a da pritom ne spali ceo komp ....
svata ti poverujes ....

veze, sve se to uradi preko ip. adrese...ne pricaj nesto u sto nisi upucen...meni kolega kada popravlja kompjuter, sa svoga kompa udje u moj i sve obavi..

ok , ok , ponekad moj komsija sa svog tostera udje na moj toster i spremi sebi topli sendvic ..

Ae dobro nek si ti pametniji i duhovitiji...Evo ti recimo jedan tutorial, gdje neki lik objanjsava kako hakovati tudji kompjuter, i napominje, da ako ovo citas da si newbie...Znaci to je nesto, obicno i pocetnicko, za sta sve oni mogu...Msim ne znam sto se trudim oko ovoga, al ae...

http://zlocko1.blogger.ba/arhiva/2009/01/30/2034642

Back