Internet kupovina

• Začetnik teme Začetnik teme Bohem
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bohem

Početnik
Poruka
7
Pozdrav svim članovima foruma,

Imam jedno pitanje koje, za ljude koji su nešto naručivali iz inostranstva preko interneta.

Naime želim da naručim iz kanade proizvod(dijetetski preparat nebitno), dopisujem se sa agentom prodaje iz kanade, njegov mail sam našao na oficijalnom sajtu te firme. Pošto nemam kreditnu karticu, on kaže mi da je druga opcija preko WesternUniona. Treba da odem tamo dobio sam od tog lika podatke koje treba uneti na nalogu ili kako to već ide, ima stoji adresa firme poštanski broj sve. Kontaktirao sam Poštu WesternUnion u Beogradu i oni mi kažu da je nepouzdano da šaljem novac, osim ako znam čoveka kome šaljem isti.

Sa druge strane ovaj agent(prodavac šta li je već), mi kaže da je potpuno sigurna dostava, da stiže u proseku za do 10 radnih dana, i da je za moju zemlju(srbija), jedina opcija "DHL expres shiping". Takodje kaže da kada uplatim novac da od njih dobijam indetifikacioni broj sa kojim mogu da "pratim" porudžbinu.

Neka mi neko kaže savet šta da radim i kako mogu da budem siguran da mi novac neće "Prohujati s' Vihorom", nego da ću zaista dobiti naručeni proizvod.

Pozdrav svim članovima foruma,

Imam jedno pitanje koje, za ljude koji su nešto naručivali iz inostranstva preko interneta.

Naime želim da naručim iz kanade proizvod(dijetetski preparat nebitno), dopisujem se sa agentom prodaje iz kanade, njegov mail sam našao na oficijalnom sajtu te firme. Pošto nemam kreditnu karticu, on kaže mi da je druga opcija preko WesternUniona. Treba da odem tamo dobio sam od tog lika podatke koje treba uneti na nalogu ili kako to već ide, ima stoji adresa firme poštanski broj sve. Kontaktirao sam Poštu WesternUnion u Beogradu i oni mi kažu da je nepouzdano da šaljem novac, osim ako znam čoveka kome šaljem isti.

Sa druge strane ovaj agent(prodavac šta li je već), mi kaže da je potpuno sigurna dostava, da stiže u proseku za do 10 radnih dana, i da je za moju zemlju(srbija), jedina opcija "DHL expres shiping". Takodje kaže da kada uplatim novac da od njih dobijam indetifikacioni broj sa kojim mogu da "pratim" porudžbinu.

Neka mi neko kaže savet šta da radim i kako mogu da budem siguran da mi novac neće "Prohujati s' Vihorom", nego da ću zaista dobiti naručeni proizvod.

Ovo ti nemoze niko ni reci ni garantovati.

Ok druže verujem da mi niko ne može garantovari, a da li ima neka fora da mogu da proverim, sigurno je neko kupovao preko interneta, mislim ljudi to stalno rade, da li je moguće da sve ide na poverenje? Da li ima neko ko je kupovao-naručivao nešto? Siguran sam da ima neka fora da proverim firmu da li prodaje maglu ili ne.

Prvenstveno pitanje postavljam nekome ko je već naručivao...

Nadam se da nisi zaboravio na carinu, koja ce te mozda ojaditi za jos 30% cene robe koju narucujes + sto nasi carenici nisu bas od poverenja ( dobar deo ) i mogu da kazu da je nestalo, tj da nisu ni dobili a u stvari oni pokupili. Takodje, slanje iz Kanade putem DHL-a i sa tracking brojem ce te kostati sigurno 100eura. Da si van Srbije ( npr neka zemlja kao sto je Nemacka, Engleska.... ) kupovina preko net-a bi bila daleko jednostavnija, ovako, cisto sumnjam da vredi rizikovati.

auuu :O

U pravu si, razmišljao sam se o ceni dostave, ali potpuno sam zaboravio na carinu, ovo što hoću da kupim je u vrednosti oko 300 dolara, što znači da bi me izašlo ko zna možda i 400 evra sve, a što ti kažeš može da se desi da ni ne dobijem proizvod, nego da mi novac ode u maglu.

Ne znam možda ipak bolje da ne radim to, jer ne samo da je skupo nego i nesigurno, a nikako nemam toliko novca za bacanje.
Hvala vam za odgovore ako još neko ima neki savet ili neku ideju neka javi...

auuu :O

U pravu si, razmišljao sam se o ceni dostave, ali potpuno sam zaboravio na carinu, ovo što hoću da kupim je u vrednosti oko 300 dolara, što znači da bi me izašlo ko zna možda i 400 evra sve, a što ti kažeš može da se desi da ni ne dobijem proizvod, nego da mi novac ode u maglu.

Ne znam možda ipak bolje da ne radim to, jer ne samo da je skupo nego i nesigurno, a nikako nemam toliko novca za bacanje.
Hvala vam za odgovore ako još neko ima neki savet ili neku ideju neka javi...

Ja lepo sta mi treba narucim od nekoga ko radi sa tim, evo konkretno neku antenu na limundu :D
Znaci lik kaze da nabavlja iz inostranstva treba 20 dana da stigne roba, ja mu platim tek kada primim robu, a neka se on aka sa njima i sa carinicima mentalcima i ostalima ;)

Back