internet autorska prava prekrsaj

Ne goni ovde niko nikog jos uvek. Mada bio je onaj sto je pustio na net Motnevideo, sad ne znam da li je izasao iz zatvora.
Ako ti skines film sa interna nije to toliki problem, problem je ako delis sa drugima, mada mi nemamo neke rigorozne zakone o tome.

Citao sam na drugom forumu juce, i u najgorem slucaju se u Americi odlazilo na sud, i to od 30-ak slucajeva na temi, samo 2-3 su zahtevala sud. U ostalim ide prvo opomena, koju ljudi ignorisu i nista ne bude.
To je sta sam procitao, sada, kako to funkcionise kod nas i da li funkcionise, ne znam.

Mislis da li odeljenje za internet kriminal krivicno goni ovog ili samo onog ko kopira.....da li moze neko ko nije veliki getsbi da zahteva reakciju tako sto prijavi odeljenju za internet kriminal postojanje krivicnog dela?
Gledajte ovako: Pera iz srbije uzme da kopira u americi nesto i da sheruje da nije njegovo (sto ima autorska prava) i njega "uhvate" tamo u americi, da li ameri imaju medjunarodni PRISTUP tome, iako je cena mala, nije veca od 100 funti. Da li on moze u nasoj drzavi da bude krivicno gonjen zbog toga, to me zanima...

- - - - - - - - - -

Rigel:
Kod nas bi trebalo da te gone ali to rade selektivno, nije to slučaj bio sa Montevideom nego i sa drugim filmovima. Sreća pa je država raspad u svakom pogledu pa i u tom ali treba biti oprezan odakle se i šta skida. .
Nasmeja me komentar sa "drzava u raspadu". Pa ako to je "pera" uradio cena toga 100 $, jer ce da gone zbog toga medjunarodno (od amerike do srbije). I ja ne znam da li mi u srbiji imamo uopste taj Cyber odeljenje

- - - - - - - - - -

Ne goni ovde niko nikog jos uvek. Mada bio je onaj sto je pustio na net Motnevideo, sad ne znam da li je izasao iz zatvora.
Ako ti skines film sa interna nije to toliki problem, problem je ako delis sa drugima, mada mi nemamo neke rigorozne zakone o tome.

Citao sam na drugom forumu juce, i u najgorem slucaju se u Americi odlazilo na sud, i to od 30-ak slucajeva na temi, samo 2-3 su zahtevala sud. U ostalim ide prvo opomena, koju ljudi ignorisu i nista ne bude.
To je sta sam procitao, sada, kako to funkcionise kod nas i da li funkcionise, ne znam.

Pa bas mislim o tome, kada delis sa drugima jos u pokusaju profitiranja.

Njima je nebitno da li ti skinuo Windows 10 recimo i da li si ga narezao celom komsiluku, ili si ga instalirao samo na svom kompu, mada u mojim ocima je gore ako imas 5TB potataka koje rezes i prodajes drugima.
Kod nas je to jos uvek divlji zapad, i retki su slucajevi da neko intervenise i bude gonjen.

Ako je neka svojina iz Amerike, mislim da ce se retko ko cimati, osim ako nisu u nekoj zemlji zapadne Evrope, znam samo za ovaj slucaj Montevidea, mozda ima jos neki.

Njima je nebitno da li ti skinuo Windows 10 recimo i da li si ga narezao celom komsiluku, ili si ga instalirao samo na svom kompu, mada u mojim ocima je gore ako imas 5TB potataka koje rezes i prodajes drugima.
Kod nas je to jos uvek divlji zapad, i retki su slucajevi da neko intervenise i bude gonjen.

Ako je neka svojina iz Amerike, mislim da ce se retko ko cimati, osim ako nisu u nekoj zemlji zapadne Evrope, znam samo za ovaj slucaj Montevidea, mozda ima jos neki.

Hvala :)

Back