maja mala mama
Zainteresovan član
- Poruka
- 308
Cula sam da postoji internacionalno obdaniste,i da se nalazi negde na Senjaku...da li neko zna nesto detaljnije o istom,iskustva,koja je lova u pitanju i slicno!?Hvala!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
privatnivrtic:Ja znam za nemačko zabavište pri nemačkoj školi na Senjaku i u pitanju su nebulozne cifre.
littlefoot:privatnivrtic:Ja znam za nemačko zabavište pri nemačkoj školi na Senjaku i u pitanju su nebulozne cifre.
Cifra koja je tebi nebulozna drugima je prava sitnica. Samo da znas![]()
privatnivrtic:littlefoot:privatnivrtic:Ja znam za nemačko zabavište pri nemačkoj školi na Senjaku i u pitanju su nebulozne cifre.
Cifra koja je tebi nebulozna drugima je prava sitnica. Samo da znas![]()
Verujem da je tako.
Šta to treba da se ponudi za 300 do 450 evra mesečno?
Naravno, znam kakve su cene zabavišta u Evropi ali to je još jako daleko od nas.
maja mala mama:Ali sto se love tice nije neka razlika...
privatnivrtic:Nisam Vas razumela
d-mol:E, pa drage moje, moja ćerka ide u državni vrtić, evo već godinu dana. Krenula je sa 18 meseci. Puna cena je 2700,00 DINARA. Vrtić radi od 06:00 do 17:00 časova. Ima PET obroka dnevno, potpuno je srećna i zadovoljna, a to znam po tome što svako jutro skače iz kreveta i budi nas da idemo u vrutić. Deca sa kojom se druži su u komšiluku i sa nekima se viđamo i izvan vrtića, što mislim da je bitno jer je velika verovatnoća, da će zajedno ići i u školu.
Takođe, kada pređe u stariju grupu može da ide na engleski jezik, a ima i redovne sistematske preglede.
Znam da ovo baš i nije tema, ali samo sam htela da kažem, da sam ja vrlo zadovoljna državnim vrtićem, a razlika u ceni, procenite same.
Neni*:d-mol:E, pa drage moje, moja ćerka ide u državni vrtić, evo već godinu dana. Krenula je sa 18 meseci. Puna cena je 2700,00 DINARA. Vrtić radi od 06:00 do 17:00 časova. Ima PET obroka dnevno, potpuno je srećna i zadovoljna, a to znam po tome što svako jutro skače iz kreveta i budi nas da idemo u vrutić. Deca sa kojom se druži su u komšiluku i sa nekima se viđamo i izvan vrtića, što mislim da je bitno jer je velika verovatnoća, da će zajedno ići i u školu.
Takođe, kada pređe u stariju grupu može da ide na engleski jezik, a ima i redovne sistematske preglede.
Znam da ovo baš i nije tema, ali samo sam htela da kažem, da sam ja vrlo zadovoljna državnim vrtićem, a razlika u ceni, procenite same.
U potpunosti se slazem sa Vama da je deci i u drzavnim vrticima jako lepo! Samo bih Vas ispravila: 2700 dinara NIJE puna cena, nego svega 15% od pune cene. Ostalih 85% subvencionise grad.
maja mala mama:Pa dobro,sve je i dalje stvar izbora roditelja i naravno finansija.
Ja sam mozda od onih nenormalnih majkiops: koja bi svom detetu sve naj,naj omogucila i za to, ako mislim da vredi zrtvovala svoja zadovoljstva.
privatnivrtic:Pre tri meseca zaposlili smo novu vaspitačicu.
Prethodno je radila u privatnom vrtiću u Resniku a pre toga u državnom vrtiću na Kanarevom brdu.
Iskustva nam govore da i vaspitač i ambijent jesu važni jer ta dva faktora plus još tri ili četiri formiraju atmosferu u kojoj deca borave.
Kada je prosek godina u kolektivu oko 45 i kada niko ni sa kim ne razgovara, kada spremačice drže glavnu reč i viču na decu koja prskaju kupatilo, kada je broj dece preko 30 na 2 vaspitača, morate da budete jako skromnih zahteva da bi ste bili zadovoljni.
Ono što je sasvim sigurno i potvrđeno u praksi je da kada deca iz takve sredine (u kojoj su bila zadovoljna) dođu u bolje uslove,kriterijumi im se definitivno podižu i ako ih opet vratite u ranije uslove ona negoduju i teško im je da se ponovo prilagode jer su videla bolje.