Internacionalizacija francuske krize

Gruban

Buduća legenda
Poruka
49.393
Kriza u Francuskoj to jeste sukobi gradjana sa policijom Makronovog rezima postaju sve izrazeniji.Rezim nije u stanju da korntrolise situaciju.Svedocimo masovnom krsenju ljudskih prava u vidu brutalne upotrebe prekomerne sile protiv mirnih gradjana koji svojim okupljanjem iskazuju protest protiv rezima na sta ih ovlascuje i francuski Ustav.
Vreme je pre nego sto se spirala nasilja ubrza da Medjunarodna Zajednica intervinise i spase francuske gradjane od pomahnitalog rezima.U Francusku je sto pre potrebno uputiti medjunarodne trupe koje bi uspostavile kontrolu pre svega nad Parizom ali i nad drugim vecim naseobinama gde je i nasilje nad gradjanima najizrazenije.

U Srbiji je sve bajno , nema potrebe to ovde da dodje.

Šta da se radi Srbija nije živela na tuđ račun nikad

Svaki evro naštampan (verovatno i na hartiji od naših šuma) mi smo platili u robi i našem radu

A ovi na Zapadu neka vide kako će da objasne svojima da i nisu toliko pameti i efikasni kako su im govorili, već da su sve vreme džeparili druge da bi njima dali

Kriza u Francuskoj to jeste sukobi gradjana sa policijom Makronovog rezima postaju sve izrazeniji.Rezim nije u stanju da korntrolise situaciju.Svedocimo masovnom krsenju ljudskih prava u vidu brutalne upotrebe prekomerne sile protiv mirnih gradjana koji svojim okupljanjem iskazuju protest protiv rezima na sta ih ovlascuje i francuski Ustav.
Vreme je pre nego sto se spirala nasilja ubrza da Medjunarodna Zajednica intervinise i spase francuske gradjane od pomahnitalog rezima.U Francusku je sto pre potrebno uputiti medjunarodne trupe koje bi uspostavile kontrolu pre svega nad Parizom ali i nad drugim vecim naseobinama gde je i nasilje nad gradjanima najizrazenije.

ja se plašim da se ne desi baš suprotno
kada FR policajci budu pobacali šlemove i rekli dosta više
da dodju EU policajci koje će ozbiljno biti briga za Franke
a tada bi možda se i vojska umešala da otera strane policajce?
recimo....

ja se plašim da se ne desi baš suprotno
kada FR policajci budu pobacali šlemove i rekli dosta više
da dodju EU policajci koje će ozbiljno biti briga za Franke
a tada bi možda se i vojska umešala da otera strane policajce?
recimo....
Ne bih rekao da ce se dogoditi kako kazes.Vidim kako slasno biju.Posebno kako biju one koji padnu.Na njih se ostrve po njih 7 -8..Vidjao sam i u Beogradu slicno u vreme Milosevica.

Bice tesko probuditi francuske gradjane, ovo sto vidimo na ulicama nije dovoljno da se nesto promeni. Za takvo stanje su najzasluzniji novinari koji grcevito brane elitu na vlasti ispirajuci mozgove zbunjenom narodu.

Ne bih rekao da ce se dogoditi kako kazes.Vidim kako slasno biju.Posebno kako biju one koji padnu.Na njih se ostrve po njih 7 -8..Vidjao sam i u Beogradu slicno u vreme Milosevica.
Pre neki dan slusam izjavu sefa prefekture koji se zali na nedovoljan broj policajaca koji su premoreni zbog prekomernog rada.
Postoji bojazan da zbog toga nece biti sposobni da sacuvaju red i demokratski poredak.
Jedino da demonstranti pocnu tuci sami sebe, propade jadna policija.

Pre neki dan slusam izjavu sefa prefekture koji se zali na nedovoljan broj policajaca koji su premoreni zbog prekomernog rada.
Postoji bojazan da zbog toga nece biti sposobni da sacuvaju red i demokratski poredak.
Jedino da demonstranti pocnu tuci sami sebe, propade jadna policija.
Meni je zanimljivo da te romanske zemlje koriste nazive instutucija iz starog Rima.Missim prilagodjeno njihovim jezicima ali zadrzalo se do danasnjih dana.

Back