femmelatin
Obećava
- Poruka
- 65
Kako tretirati crvenilo na mestu uboda iglom kod davanja interferona?
Crvenilo je opisano kao nuspojava, ali bez savjeta kako ga tretirati.
U apoteci ne znaju, jedna sestra kaže proći će, druga kaže - takva vam je koža i tako će ostati, a na kontrolu idem tek za tri meseca.
Pojavi mi se nekih 8 sati nakon uboda, koža je crvena, promjer 3cm x 1,5cm.
Ne svrbi, ne peče, nije natečeno, koža je čitava. Ali ne prolazi. Na mestu prvog uboda već je 8. dan bez promena, osim što ju u početku više ružičasto, zatim potamni.
Kako se injekcije daju svaki drugi dan, ako ne bude prolazilo, nakon godinu dana imat ću više od 150 tragova.
Ako netko ima iskustva...
p.s. znam da ima tema ms i koristila sam pretraživač, ali nisam našla savjet čime to mazati, ako uopće
jedino što sam našla je ovo:
(betaferon) Redness, itching or swelling at the injection site can be treated, so make sure you ask your doctor or nurse for advice!
A kao što rekoh, sestra ne zna, dr neću vidjeti do augusta.
Crvenilo je opisano kao nuspojava, ali bez savjeta kako ga tretirati.
U apoteci ne znaju, jedna sestra kaže proći će, druga kaže - takva vam je koža i tako će ostati, a na kontrolu idem tek za tri meseca.
Pojavi mi se nekih 8 sati nakon uboda, koža je crvena, promjer 3cm x 1,5cm.
Ne svrbi, ne peče, nije natečeno, koža je čitava. Ali ne prolazi. Na mestu prvog uboda već je 8. dan bez promena, osim što ju u početku više ružičasto, zatim potamni.
Kako se injekcije daju svaki drugi dan, ako ne bude prolazilo, nakon godinu dana imat ću više od 150 tragova.
Ako netko ima iskustva...
p.s. znam da ima tema ms i koristila sam pretraživač, ali nisam našla savjet čime to mazati, ako uopće
jedino što sam našla je ovo:
(betaferon) Redness, itching or swelling at the injection site can be treated, so make sure you ask your doctor or nurse for advice!
A kao što rekoh, sestra ne zna, dr neću vidjeti do augusta.
Poslednja izmena: