Integralni crni hleb i pecene paprike - potrebni recepti

gost 225213

Primećen član
Poruka
718
Vec sam postavio temu, medjutim nije registrovalo
Ko moze da mi kaze, a da je probao i provereno ima dobre recepte, recepte za ova dve jela.
Nasao sam za integralni crni hleb, recept deluje jako dobar, cak je objasnjeno kako se pravi prirodni "maje" kvasac, medjutim proces je jako dugo, ne verujem da u pekarama u kojima prave PRAVI integralni crni hleb toliko dugo traje.
A sto se tice pecenih paprika, jeo sam davno i sada mi se jede ponovo, bilo je nesto za SIROM i mozda jajima, nisam siguran.
Ipak ste vi majstori, da vas cujem?

INTEGRALNI HLEB
Potrebno je: 2,5 dl vode, 1 kasika ulja,400 grama integralnog brasna ( psenicnog, ako hoces moze 1/3 da bude ražano ), 1 supena kasika secera, 1 kafena kasicica soli, 5 kasika pecenih semenki ( susam, lan, suncokret, golica, badem- njega u secku " izlomiti")- ako necete ne mora badem, ja ga stavljam samo ponekad.Isto tako moze potpuno bez bilo kakvih semenki, kao i da budu sirove mada je lepsi ukus kad su pecene ( tad ih svaku posebno na tihoj vatri u suvom tiganju proprziti)
1/2 paketica svezeg kvasca ( ili 1 kesica + 1/4 kesice suvog)
Kvasac dici sa pola kasike secera u toploj vodi ( odvaditi od 2,5 dl )
Brasno izmesati sa ostatkom secera, solju, semenkama, dodati kvasac, ulje i umesiti glatko testo- po potrebi dodavati po malo brasna ali ne vise od 50-tak grama, testo mora da bude mekse.Nek odstoji 1/2sata,premesiti, staviti u podmazan pleh i neka raste jos 1 sat.
Peci na 180 stepeni.
Prelep je, mek i socan ne samo kad je ispecen vec moze 2-3 dana da stoji.
PECENA PAPRIKA
Ispeci paprike ( na ploci sporeta, na rostilju ili u rerni ) , kad se ohlade oljustiti. U svaku staviti parce sira - moze i tvrd ( ajdamer,) mada je meni lepse ako je feta.Svaku papriku uvaljati u brasno pa u umucena jaja i ispohovati.Fino je i vruce i hladno
Paprike mozes da redjas u serpu, svaki red premazes pavlakom i stavis na ringlu samo da prokrcka - kad se ohladi u frizider i jesti dok se ne potrosi ( kod mene to znaci - odjednom z:lol: )

Back