Insulin za mace

• Začetnik teme Začetnik teme tara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kao da vidim sebe za spavanje... kad ga uhvati san onako pravo sva se stisam jer konacno je zaspao mirnim snon, po polozaju tela mu vidis da je opusten : )

mada ja to npr uopste nisam ranije primecivala...

a kako reaguje na bockanje za vadjenje krvi, mislim za onaj brzi test iz uha? jesi li probala nekada ti da mu uradis test i imate li aparatic? moze bilo koji, kao i za ljude?
ja se tako nadam da je sve ovo privremeno... ja se razmisljam da zamolim komsinicu koja je takodje mackarka da ga obilazi kada nismo tu ili mi je nesto sumnjivo... ona se sama ponudila i da mu da insulin kada treba, samo bih joj prvo nekoliko puta pokazala, mada ne znam kako bi on reagovao... opet sve to ostavljam kada se ustali doza definitivno...

izludecu od ovog davanja
sada sam ja promasila tj on se izgleda izvukao i nije dobio dozu, opet je vlazno krzno i oseca se miris,def je insulin
i sada ce ceo dan opet da bude nervozan i gladan i zedan ... a tako je lepo kad se uhvati kontinuitet, bas sam se radovala promeni i sad promasim,dodje mi da se zgromim
kaze vet da se to desava svima u pocetku, da se ne nerviramo, samo strpljenja i da se uhvati pravi kontinuitet...

uhh...

Joj bre, ne smes da se nerviras (mada nisam relevantna da to kazem :)), naviknuces se, ipak je on miran macor. Mozda danas ne bude imao skokove, ipak se par dana ustalilo.
Ja sam sinoc napisala poruku preko tel i nisam poslala!
Kupila sam sinoc aparat, sebi sam izmerila al ovom divljaku nisam! Jutros je bio vet prvi put da meri secer kada nije jeo 12h, i bio je 11.4! Ne smem da se radujem puno, ja cu mu pokusati sama sutra da izmerim. Uzela sam neki Bayerov, tu treba jako malo krvi i imas tri minuta dok stavis traku da dodjes do krvi sto znaci kada macki meris. Jel imas ti neki?
Inace, drugi vet mi kaze da sme meso i da je cak pozeljno jer nema uopste ugljenih hidrata, gledala sam tablice i jeste tako, masnoca ne dize secer tako da mislim da mu malo i to uvedem. Kaze on da se daje meso kada se ne stigne dati insulin, on ima macora sest godina na insulinu i njemu gazdarica kuva hranu pa cu pokusati doci do tih recepata,

- - - - - - - - - -

Jel ste vi uvek merili ujutru secer, ono po pravilu bez jela..?

ma od jutros se nije umirio, trazi da jede i vodu i ide po stanu,klasika... evo sad je prilegao, videcemo, nasla sam i neke jos krace igle pa ce valjda biti bolje... stalno kad mu dajem ja razmisljam da ne ubodem preduboko, pa da ubodem preplitko,pa da ne ubodem sebe u prst i sto vise razmisljam vise se spetljam, lepo mi je vet pokazao i sve znam al valjda ce doci taj momenat kada ce mi to biti rutina, kao da mu dajem tabletu...

jesi li pokusala da mu izmeris ili nisi ni pokusavala? drzim fige da uspes sto lakse!
nemam aparat, za sada funkcionisemo ovako,videcemo da li ce se i tu nesto menjati

mi smo skoro uvek merili ujutru, celu noc ne jede pa rano dodje vet i vadi krv
od kada je na insulinu cesce mu je merio aparatom
to 11,4 je najmanje do sada koliko ste imali plus je i sima ok ovih dana,to su dobre vesti!!!

hm, ja nisam pitala veta bas za meso ali sada razmisljam da mu dam, npr belo pilece, ono je posno,pa samo da probarim...posebno bi bilo dobro za ove situacije kada omasim davanje, nije cesto ali dobro je znati da je nesto ok zamena... nego se svega plasim, veruj mi da vise ne znam, samo gledam kako da nesto ne uradim pogresno da ne pogorosam i imam utisak da sto vise pazim vise i gresim... vec mi je dovoljno mucno sto mu ne dajem da jede koliko bi hteo,kao hitler se osecam, ja jedem krisom u kuhinji, mm se isto trudi ali kada klinac jede on precvili pored stola, sa jedne strane gasa mjauce sa druge klinac ne kapira sto mu ne dajem i stalno je u fazonu - pa daj mu malo, samo malo, vidis da trazi- , jedva sam njega naucila da ne sme da mu daje nista
uh, procice i ovaj pocetak, jednog dana : )

kako je bilo popodne? Jel miran? Ja sam dala meso! Ne znam sta da mislim, sve sam iscitala i kad sam vec sve probala ajde da vidim sta ce biti i sa mesom..valjda gore nece biti, pa po svemu ne moze da ima vise ugljenih hidrata od onog sto pise na konzervi ili granulama. E to jeste zeznuto ako je naviknut da trazi kada vi jedete, to je da ti se srce cepa. On je jutros prekukao i presedeo pred cinijicom dok
vet nije dosao kao da je moren gladju danima..grozan osecaj! Nisam sama uspela da mu izmerim secer, svaki put omasim jer se on mrda..ne znam kako ce sa insulinom ici, on da bude miran pored igle a sami
nas dvoje bas tesko. Vet mu je autoritet i tu ne mrda, samo se nakostresi i sklupca mi u krlilu i mozes sa hoces da mu radis. Sa mnom druga prica.
Ne odgovorih ti za ono sa komsinicom. Mislim da treba da je ukljucis kada se vec ponudla ali kad i ti budes sigurna i kada se ustali, retko ce ko da se sam ponudi i to je velika stvar pa mozda bolje
da imas back up za ne daj Boze ili ako budes morala da ides negde a to je neminovno..
Inace ovo je nase prvo merenje na prazan stomak, uvek se merio posle 18h i to su bili ti rezultati. Nisam pametna sta je sada validnije..videcemo..

pa bio je mirniji nego pre podne
opet je malo zezao kada sam mu davala, urekoh ga pre neki dan : )
nista alarmantno, verovatno i on sada oseti moju nesigurnost pa tako reaguje ali ok, dala sam mu, sve ok
videcu i ja meso da uvedem, makar malo, samo da ga probarim,mada bi on najradije zivo ali kao sto rekoh zbog toxoplazmoze mi je frka...
joj, bas mi je zao sto ne uspevas da mu izmeris, ne znam kako ljudi to odrade, meni je vet rekao ,mada sam dosta citala i o tome, da je bitno da se to odradi precizno, da bude miran da bude tacna kolicina krvi,ni manje ni vise da bi rezultati bili relevantni...

gasa nikada nije trazio da jede, dok mi jedemo,dok nije dobio secer,tada pocinje da trazi sve i da jede bukvalno sve, suv hleb mu dam on jede (to je bilo u onoj najgoroj fazi) ad tada ni ribu nije hteo, nista osim granula i konzervi
probala sam da nadjem taj drugi hils, sada ne znam da li je samo oznaka drugacija jer na obe pise da je za dijabetes, videcu da mi stigne bar 1,5 kg pa da pokusam i sa tim...

ja mislim da je to merenje na prazan stomak najrelevantnije, tako je koliko sam skontala, i kod ljudi
koji insulin ste nasli, caninsulin ili neki drugi? vidim da hvale jos neki,zaboravih sada kako se zove...

W/D je taj drugi hills..nisam pametna vise svega mi! Evo sada satima citam da ne treba davati suvu hranu i ima mi logike..samo konzerve i cisto meso, kuvano ili zivo..ovaj nece kuvano naravno!
Koliko vidim u uputstvu ne pise nista za kolicinu krvi, problem je sto on sada vec zna sta cu da radim i samo se migolji iako realno nista njega ne boli samo nece da se bilo sta oko njega radi! Ne znam kako cu sa iglom..nemoguc je kada ukapira sta mu se sprema a nema ko da mi ga drzi..pri tom sam ja nervozna da ne verujes i naravno oni to osete i onda nastaje pakao, sada je to i kod gase verovatno. Ne vredi govoriti da se smiris kada je to jace od tebe. Bice caninsulin, to se jedino moze naci valjda.

ne znam da li je izvodljivo da probas to da uradis dok jede nesto sto bas voli pa kad se zanese da probas... meni gasa ne saradjuje bas dok jede, nerviram ga i samo ide levo desno telom tako da mi je lakse kada ne jede, ali ima ljudi koji rade dok macka jede i mnogo im je lakse...

Nije W_D nego m/d, skoroz sam promasila :)
Uspela sam jutros da izmenrim! 11! :)
Bunio se naravno, ali nekako sam ga savladala. Ne mogu dok jede jer moram do uveta da dodjem, da dezinfikujem pa bocnem pa istisnem krv. Danas sam imala srece, videcemo ubuduce.
Jel si bila na ovom sajtu ? yourdiabeticcat.com

bravo,svaka cast!
ma kada si uspela jednom uspeces skoro svaki put ako ne i svaki, nekada lakse nekada malo teze mozda ali uspeli ste i to je najvaznije, bravo i za tebe i za simu : )

videla sam taj sajt, dosta sam citala, oni su onako najrigorozniji sto se suve hrane tice
ako kojim slucajem dodjes do recepata moolim te mi posalji a ja cu probati da pitam veta,mozda i sam ima neke recepte za spremanje hrane,pa danesto iskombinujemo,samo da hoce da jedu, heh

Imam vremena do sledece nedelje da probam sve sto mi iole logicno zvuci pa cu tako, mericu mu secer da vidim sta se desava, da imamo siru sliku. Tamo kazu da je ok secer od 6 do 12 za macke, samo sto je simi problem sto skace navece..gde kupujes konzervice? Ja u onom pet shpou u 29 novembra, ja sam na NBG pa bi bilo super da ima nesto blize,,

ja sam na vracaru,kupujem u jednoj malo veterinarskoj apoteci koja ima sve i ok cene

kako je tvoj bese jeo onaj m/d ? svideo mu se?
razmisljam sada da narucim 5kg, taj m/d pa da mi donesu
kod nas uvoznik nece raditi,imaju idalje w/d za dijabetes, ne znam uopste ima li razlike jer su oznake iste
Pogledajte prilog 385009
Pogledajte prilog 385010

da li si istrazivala malo razliku izmedju ove dve? ja nikako da stigne, samo nesto brzisnki

inace kod gase je ujutru visok, njemu je na taste tomerenje islo i do 19

Poslednja izmena:
Pa koliko sam skapirala ovaj m/d je low carb a onaj drugi je low fat. Masnoca ne smeta dijabeticarima ali ugljenihidrati da. Njemu se povecao secer posle ovog m/d pa sam prestala, racunam da mu dajem sa insulinom. Moguce je da se povecao jer je dosta jeo, bas mu se svideo ukus i stalno se okretao pored cinijice al posle je secer bio 20. Navece istina ali opet..I ja sam zvala uvoznike al nema sanse uskoro da pocnu. Ja bih nekako da dodjem do konzervica ovih m/d. Mozda da ipak probas sa 1,5 kg da vidis jel hoce da jede i kako reaguje. Mogu i ja da ti dam da probas :) Tj. Sima:D

hvala, ja narucih 5 kg pa cemo videti
nadam se da ce jesti, kada jede sima jesce i gasa : )
meni se nesto cini da je bolje reagova na hills nego na farminu (moguce da sam sve umislila ali sta da se radi : ))

mogla sam i tebi naruciti onda te konzervice, ukoliko hoces, kada sledeci put narucujem, mogu i tebi naruciti, nisam se setila uopste da narucim konzervice vidis...
ja narucujem sa ovog sajta
http://www.petmeds.at/Hills-Prescription-Diet-m-d-Katzenfutter/p/I0007259
pise da stize za 3- 7 dana na adresu tamo, pa cemi poslati odatle

ali vidis konzervice imaju samo 24 komada

super si se organizovala! Svaka cast! Ja sam se namucila iz HR da dodje, evo ovaj moj sad i nesto piletinu nece, treci put za rodom jok, moram da menjam nesto..znaci haos :D treba mi onaj
cat whisper da mu lepo objasni sta se desava i natera ga na saradju :)
to stize u austriju? aj videcu kako ova moja ideja bez granula napreduje pa cu da vidim sta mi je ciniti i sta ce na kraju da jede..
Jesce hills nema sanse da nece, oni su kao i RC svi ih vole

odbija meso, zivo?
zato se ja bojim da sa kuvanjem to nece ici bas lako, na stranu spremanje ispravno itd bojim se da nece jesti, a na insulinu ne sme da gladuje

uopste mu ne dajes granule sada? svaka cast
ja se nesto uzdam u taj hills novi, resio nam je problem sa kamenjem u mokracnim kanalim, ne znam vise ... rc tu medicisnku za bubrege nije hteo da jede, ali hills nista nije odbio do sada
p.s. citajuci postove shvatih da se svaki dan uzdam u nesto drugo : )))

Znaci vise nemam nikakav plan niti imam pojma sta da radim!
Juce sam mu dala piletinu kada sam dosla kuci zivu i nije hteo, onda sam pomesala sa konzervom i to je nesto malo mrljavio. POsle toga sam skuvala i stavila u secka i slucajno ostavila misleci da ponudim kasnije ali je nasao i lepo jeo.
Sve bilo super..imao je neku ranicu od cesanja na glavi (to je cesto kod njega) i stavila mu flogocid..posle se sredjivao 5h i na kraju kada je krenuo da povraca..sve sto pojede povrati! I tako i u toku noci..dala sam mu i granule i to je odmah povratio..nisam spavala.
Jutros da izmerim secer, 3 tracice i nista. Tek na 4 sam uspela 16.6. Jeo je znam pre toga. Ostavila sam mu granule i sada sam nervozna jer ne znam jel povraca ili se smirio..naravno od granula mu skace secer.
Zaista sam na ivici snage i optimizma..

jesi li zvala veta da pitas za to povracanje?
negde sam citala da ne treba mesati granule i meso posebno u istom danu, i da razmak treba da bude bar 8 sati ako se vec daje i jedno i drugo
ne znam ni gde sam citala ni sta je navedeno kao razlog,vise mi se sve pomesalo od citanja

da mu nije serec 16 jer je jeo pre merenja? ovih dana si mu merila koliko posle jela, kada je bio 11?
uh,polako, znam da je lakse reci nego biti smiren ali bice sima ok, cim stigne insulin i ustalite se, sve ovo je previse i za tee i za njega, ti citas i istrazujes,pokusavas, on isto oseca sve te promene...
moj savet je da zoves veta i da se sa njim posavetujes konacno oko ishrane, odlucis se za jedan plan i teras tako neko vreme, bilo da se odlucis za granule ili za kuvano ili za konzerve ali da bude spremno kako ti vet kaze (posebno sto krecete sa insulinom i treba ti neka rutina u hranjenju za pocetak, da bi mogla da pratis i dejstvo insulina,ja sam nor napravila gresku sto sam presla na farminu kada sam presla na insulin, trebalo je da nastavim sa hillsom bar jos neko vreme, nista da ne menjam dok ne sredi dozu, ovako pojma nemam da li je do granula ili sta), pa kada se ustali insulin onda ces videti rezultate i tog rezima ishrane, za koji god se odlucis, pa ako ne odgovara promenis i slicno..

Ma znam nego mi pokusavamo bez insulina da mu regulisemo secer. Jer ako se ustali ujutru 11 nece trebati insulin za pocetak..nisam mu davala granule od prekjuce tako da verovatno nije od toga. Cekam da mi se vet javi..Kada je bio 11 tada celu noc nije jeo ovo sada jeste bilo posle hrane samo par sati. Mozda 2h posle. Sada vec vidim da nema sanse da mu merim secer dva puta dnevno i dajem isulin isto toliko, toliko je nemiran i nece da slusa..i uplasen mukica. Mislila sam da ce ici ovo sa mesom i konzervama ali jok..sa granulama se vraca na 20 sigurno..

- - - - - - - - - -

Kako ste vi danas? Sta Gasa radi?

joj, nisam skontala da pokusavate skroz bez insulina
a jesi li mu davala samo konzervice? koliko ih je jeo dnevno, samo njih kada jede?
sta kaze vet za povracanje?

gasa promenljivo, danas mi se ne svidja, mislim nije alarmantno kao kada ne dobije dozu ali nije ni sjajno kao sto je bio par dana, srednje
zvacu veta pa cemo videti, ja bih nekako da ga odrzim na ovoj dozi ali ako ne ide sta da se radi... cekam da mi stignu te nove granule, razmisljam da kupim i w/d dok ne stignu te, def od kad je na farmini on je drugaciji, mzda mu ne prijaju,nisu ni sve macke iste... huh...
ako ni sa tim novim hillsom ne bude islo i ne ustali se onda cu videti da probam kuvanje,ako bude hteo da jede...
jesi li videla ove savete, za " skidanje" sa granula ?
http://www.catinfo.org/docs/TipsForTransitioning1-14-11.pdf

Poslednja izmena:
Pa ja sam smislila da mu dajem konzerve i meso naizmenicno, sad moram da smislim nesto drugo ocigledno. Pa sam istrazivala koje konzerve imaju najmanje ugljenih hidrata, videla sam ove schesir, one se cine dobre iako nisu dibetic mada oni i kazu da ne moraju te da se koriste. Imaju samo 3% priinca npr.
Ove Hillsove imaju 30% ugljenihhidrata. Zato sam se pouzdala u meso jer to mi je najcistije ali vidis kako mi je pokvario plan. Vet kaze da mu je zeludac opterecen svim i svacim i da vidim jel i danas tako pa ce onda da dodje da mu da nesto za varenje. On je za opciju granule i meso..
Jel si ti samo na granulama? Da li ste razmisljali da mu merite secer? Cisto da znas na cemu si u toku dana, mozda i nije tolika razlika kada prima insulin kako ti se cini.
Frka me kad dodjem kuci sta cu da zateknem..jel povracao ili nije..a tek merenje veceras.
Super je ovaj clanak. Nisam ga do sada videla. Jel gasa mrsa i dalje ili je stao?

huh, mozda da ga poslusas i probas sa opcijom granule - meso i da vidis kako deluje i sta se desava
gasa je samo na granulama jos uvek, dok se ne vidim sa vetom i posavetujem oko uvodjenja mesa mozda, frka mi je da krecem sa bilo cim dok je insulinu, iako zdravorazumski meso ne moze da skodi, ali nekako se drzim jednog dok ne vidim sta dalje...

ja izbegavam to bockanje kod kuce cesto najvise zbog njegove epilepsije, gledam da mu stvaram sto manje strese jer ne znam sta ce biti okidac ( da se japitam merila bih mu secer pet puta dnevno) ... on je mnogo osetljiv macak, stvarno dobar ali bas senzitivan i na sve reaguje, tako da to bockanje i merenje kod kuce svaki dan ostavljamo za krajnju nuzdu,sada idemo na to da mu bude sto jednostavnije... njemu inuslin definitivno deluje jer mu je secer bio 7,4 poslednji put, pre insulina to se nije desilo, kljucno je ovo sledece merenje da vidimo da li je ok doza...mozda mu poveca samo samo jutarnju jer npr ono dokje bio samo na jednoj dozi on je celu noc kukao da jede,pio vode, morkio itd... sada noc protekne bas mirno, ja ustajem cesto i zbog klinca i zbog njega i svaki put on spava cvrstim snom, voda bude skoro puna, pesak isto... danju je problem, e sada tu moze biti ili manja doza insulina nego sto mu treba, ili farmina jer granule same po sebi traze vodu a vuku ga da jede i onda se vrti u krug...
ono sto me jos tesi je sto, od kada je na insulinu, on vise ne mrsa, cak je i dobio 300 do 500 gr i tu stoji,dok je bez insulina on konstatno mrsavio
i da perut mu se pojavila i sve je vise ima

huh, mozda da ga poslusas i probas sa opcijom granule - meso i da vidis kako deluje i sta se desava
gasa je samo na granulama jos uvek, dok se ne vidim sa vetom i posavetujem oko uvodjenja mesa mozda, frka mi je da krecem sa bilo cim dok je insulinu, iako zdravorazumski meso ne moze da skodi, ali nekako se drzim jednog dok ne vidim sta dalje...

ja izbegavam to bockanje kod kuce cesto najvise zbog njegove epilepsije, gledam da mu stvaram sto manje strese jer ne znam sta ce biti okidac ( da se japitam merila bih mu secer pet puta dnevno) ... on je mnogo osetljiv macak, stvarno dobar ali bas senzitivan i na sve reaguje, tako da to bockanje i merenje kod kuce svaki dan ostavljamo za krajnju nuzdu,sada idemo na to da mu bude sto jednostavnije... njemu inuslin definitivno deluje jer mu je secer bio 7,4 poslednji put, pre insulina to se nije desilo, kljucno je ovo sledece merenje da vidimo da li je ok doza...mozda mu poveca samo samo jutarnju jer npr ono dokje bio samo na jednoj dozi on je celu noc kukao da jede,pio vode, morkio itd... sada noc protekne bas mirno, ja ustajem cesto i zbog klinca i zbog njega i svaki put on spava cvrstim snom, voda bude skoro puna, pesak isto... danju je problem, e sada tu moze biti ili manja doza insulina nego sto mu treba, ili farmina jer granule same po sebi traze vodu a vuku ga da jede i onda se vrti u krug...
ono sto me jos tesi je sto, od kada je na insulinu, on vise ne mrsa, cak je i dobio 300 do 500 gr i tu stoji,dok je bez insulina on konstatno mrsavio
i da perut mu se pojavila i sve je vise ima

Draga Tara , ja sam Robert iz Zrenjanina. Mojoj kuci je dijagnostikovan dijabetes . Vetovi u Zr imaju jako malo iskustva sa ovom bolescu. Nije mi dostupan CANINSULIN pa pokusavamo sa ljudskim insulinom ali su slabi efekti. Molim te , dali je moguce da mi pomognes oko nabavke Canisulina (potpuno je isti i za pse i za macke , samo su doze drugacije) , bili bismo ti do neba zahvalni , jer je u pitanju vise nego ljubimac ......HVALA unapred Tara !!!

Jooj bre, pa sta onda radis? Ponovo ili to se ne sme? Kako vam je noc prosla?
Jel si zadovoljna rezultatom krvi? Obzirom da je bilo samo jednom dnevno to je ok?
Pa on zna da ce biti uboden pa sama ta cinjenica mu je neprijatna i verovatno se mrdne malo..ovaj moj cim vidi da ga posedim na krilo zna da ce tabletu da dobije i vec se buni..nema veze sto ne boli, ne znam kako ce ici sa bockanjem..nisam pametna. Sreca pa ti je macak dobrica
ako nista :)
Kako se zove Simin drugar po dijagnozi :)?
Izvinite koje mu tablete dajete, i ja sam u problemu jer jos nisam krenula sa insulinom.

Back