Institucija otkaza

Milooos

Primećen član
Poruka
553
Da li je bolje dati ili dobiti otkaz? Kao osoba sa invaliditetm za drzavu, drustvo i statistiku se smatram zbrinutim (dakle imas poso, ko te **** ... mnogi nemaju i kukaju da rade) ... jednostavno ne mogu vise, ... , hteo bih da dam otkaz onda se po drzavi smatram neradnikom i u birou vise nece nikome da me preporuce ...

Da li je bolje dati ili dobiti otkaz? Kao osoba sa invaliditetm za drzavu, drustvo i statistiku se smatram zbrinutim (dakle imas poso, ko te **** ... mnogi nemaju i kukaju da rade) ... jednostavno ne mogu vise, ... , hteo bih da dam otkaz onda se po drzavi smatram neradnikom i u birou vise nece nikome da me preporuce ...

Ако радни однос престане твојом вољом, немаш право на новчану накнаду код НСЗ.

Зато је боље или да будеш техн. вишак или да ти истекне уговор или да ти послодавац да отказ због неостваривања резултата рада без кривице радника.

Ако радни однос престане твојом вољом, немаш право на новчану накнаду код НСЗ.

Зато је боље или да будеш техн. вишак или да ти истекне уговор или да ти послодавац да отказ због неостваривања резултата рада без кривице радника.
Primljen sam na neodredjeno ... po zakonu o zaposljavanju invalida ... posla ima, max zloupotreba mojih sposobnosti psihofizikih jer eto mozes da radis nigde ti u resenju ne pise brzina neka tamo koju ti jednostavno ne mozes da ostvaris, ili te mobinguju npr postave te da radis nesto s ljudima koje ne mozes da "ispratis" ... i onda krece psihicko ugnjetavanje ... eto zbog tebe ne moze to i to ... znam da mi zakonski ne mogu nista, mnogi ce reci boli te q... ne mogu ti nista. Sve ja to znam. ALI TREBA BITI U OVOJ KOZI I ISTRPETI TO.

Primljen sam na neodredjeno ... po zakonu o zaposljavanju invalida ... posla ima, max zloupotreba mojih sposobnosti psihofizikih jer eto mozes da radis nigde ti u resenju ne pise brzina neka tamo koju ti jednostavno ne mozes da ostvaris, ili te mobinguju npr postave te da radis nesto s ljudima koje ne mozes da "ispratis" ... i onda krece psihicko ugnjetavanje ... eto zbog tebe ne moze to i to ... znam da mi zakonski ne mogu nista, mnogi ce reci boli te q... ne mogu ti nista. Sve ja to znam. ALI TREBA BITI U OVOJ KOZI I ISTRPETI TO.
da li si se zalio nekome i pokusao da resis to?

Kome? U maloj sredini gde se svi medjusobno poznaju? Gde ce prvi inspekror da ode da me "ocinkari" kod gazde, gde vi zivite? Pokusavali s prethodnim poslodavcem, samo obicna statistika i mrtvo slovo na papiru. Jednostavno SRECAN SI STO SI INVALID i sto imas poso ...
Prvo pitanje od gazdarice je bilo: "Jel si tuzio" (prethodnog poslodavca).

Kome? U maloj sredini gde se svi medjusobno poznaju? Gde ce prvi inspekror da ode da me "ocinkari" kod gazde, gde vi zivite? Pokusavali s prethodnim poslodavcem, samo obicna statistika i mrtvo slovo na papiru. Jednostavno SRECAN SI STO SI INVALID i sto imas poso ...
Probaj da dodjes do neke manje televizije i ispricas to sto si i ovde.Brzo ce to doci na visi nivo i vece televizije,pa ce taj tvoj gazda,ili sef da pazi sta radi,ili ce ri dati otkaz,a to opet ide u javnost.Pa da vidimo sta ce se desiti.Moras grublje sa njima ,ali ne verbalno.vec kao sto sam ti napisao.

Gde ti zivis? U Kini?

Да. Нони живи у Кини.

Она је свецки путник.

Мислим да је била у УСА, па се вратила овде, па отишла у Кину, ако сам добро испратио.

За разлику од Србе, Живорада, који лаже да је у Кини.

Је ли Нони @nonaligned је л' си видела некад Србу у Кини?

Гарант ниси. Лаже да је тамо, а није отишао даље од Свилајнца и Бара.

Odosmo u OFF ... a ja sam samo hteo da pitam za savet dal je u mom slucaju invalida koga inace niko ne bi zaposlio u normalnim okolnostima, da nije zakona o zaposljavanju osoba sa invaliditetom, bolje dati otkaz ili dobiti (sto se ocigledno nece dogoditi uskoro ... jer su mnogi otpusteni a ja nisam, tj dal da napravim neko vece shit, da bi nekim tamo statisticarima bilo jasno da ja nisam samo broj koji je otkacen (ne samo ja ima nas mnogo) da ne mogu da radim kao sto se od mene zahteva.)

Poslednja izmena:
je l možeš konkretno da opišeš šta je problem, znači mora baš konkretno, taj i taj, radi to i to, bolje je nego uopštavanje... mada možda bi i to saslušali ali onda si zavisniji od tih što te slušaju
ne moraš nama ovde nego sebi da npr zapišeš u prostoproširenim tačnim rečenicama
svejedno valjda osmatraj druge prilike koliko si u mogućnosti
je l nema neko udruženje invalida da im ispričaš

je l možeš konkretno da opišeš šta je problem, znači mora baš konkretno, taj i taj, radi to i to, bolje je nego uopštavanje... mada možda bi i to saslušali ali onda si zavisniji od tih što te slušaju
ne moraš nama ovde nego sebi da npr zapišeš u prostoproširenim tačnim rečenicama
svejedno valjda osmatraj druge prilike koliko si u mogućnosti
je l nema neko udruženje invalida da im ispričaš
Mnogo toga sam proso da bih doso do zekljucka da sam ja (a i mnogi drugi) samo obican broj.

da al valjda te ostali invalidi bolje razumeju nego ne-invalidi, čak i kad su fini, mada ok
valjda je neki princip gledati šta ima drugo od poslova dok imaš poso :confused:
Hocu da prodjem sto bezbolnije, ..., jer i sadasnji poslodavac ce se naci u nebranom grozdju ako dam otkaz jer me primio ko invalida. Buduci ce na to gledati kao ako si ostavio njega tako ces i mene ... a u obrazlozenju otkaza da navedem sta ??? Invalid kojeg maltretiraju ? Ko ce me primi posle? Nije sve tako jednostavno kao sto izgleda.

Hocu da prodjem sto bezbolnije, ..., jer i sadasnji poslodavac ce se naci u nebranom grozdju ako dam otkaz jer me primio ko invalida. Buduci ce na to gledati kao ako si ostavio njega tako ces i mene ... a u obrazlozenju otkaza da navedem sta ??? Invalid kojeg maltretiraju ? Ko ce me primi posle? Nije sve tako jednostavno kao sto izgleda.

ne znam da li moraš da navodiš razlog ako nećeš? možeš valjda i da upakuješ u neki eufemizam za sledećeg, po netu ima tih eufemizam primera (posao je bio odličan ali želeo sam nove izazove :zcepanje: nešto što valjda ima smisla)
a je l nije bolje da prvo razmisliš šta bi pa onda da ovde isečeš, da li si fizički ugrožen na poslu

Back