Instinkt.

DavidB92

Primećen član
Banovan
Poruka
791
Mnogo puta sam formirao mišljenje o nekom čisto onako, na osnovu nekih svojih ideja, priča idt, uglavnom negativno. Pa se desi da se bolje upoznam s tom osobom i shvatim da nisam bio u pravu. A onda prođe malo vremena pa shvatim da sam itekako bio u pravu.

Je l' se vama ovo desava?

Mnogo puta sam formirao mišljenje o nekom čisto onako, na osnovu nekih svojih ideja, priča idt, uglavnom negativno. Pa se desi da se bolje upoznam s tom osobom i shvatim da nisam bio u pravu. A onda prođe malo vremena pa shvatim da sam itekako bio u pravu.

O da,upoznam nekog pa vidim da je majmun,pa se malo predomislim pa posle shvatim da je gori od majmuna,jel to?:D

uglavnom sam u pravu sto negativno zakljucujem o vecini,mislim ne moram ni da zakljucim,sami se ispale brzo

Кажу да 'хало ефекат' (први утисак о некоме) ретко вара.

Можда баш тим својим негативним ставом 'пробудиш' негативу и код другог? :think:

pa sta mislis da ja bez povoda se nekom obratim pogrdno a ne kad je vec dobro zasro,ogroman prag tolerancije imam,nemoj molim te kao sto je sad trend da se od zrtve napravi krivac,zato sto i otisli u *****

pa sta mislis da ja bez povoda se nekom obratim pogrdno a ne kad je vec dobro zasro,ogroman prag tolerancije imam,nemoj molim te kao sto je sad trend da se od zrtve napravi krivac,zato sto i otisli u *****

Овде, колико сам схватила, говоримо о инстинкту - пре, а не о већ 'завршеној ствари' са последицама. :)

Зато сам, наравно, из твојих речи закључила да говориш о свом негативном ставу о некоме и пре него што га упознаш.

pa to ti kazem,imam iskustvo da procenim kome treba dati jos neku sansu,da li je izgubljen slucaj kog treba otpisati i postaviti na mesto,koliko je cest slucaj da neko u 50-60im godinama stekne nove prijatelje,jako retko zato sto je oguglao o losa iskustva i nema nameru da ikog bolje upoznaje,e de mi je ova pamet bila sa 20 god

Smatram da je donošenje sudova (kao i lonaca, šerpi, tiganja) unapred, čisto onako, bez provere i nepromišljanja, veoma loš pristup. Neposredan razgovor, doticanje više tema, posmatranje nečijeg ponašanja i njegovog odnosa sa drugima, ophodjenje, nalaženje sličnih stavova i interesovanja, tolerisanje ili neprihvatanje razlika, preduslovi su da se o nekome donese neki zaključak. Nažalost, nekada ni to nije dovoljno. Ni silno vreme provedeno sa nekim. Odgovor leži ili u našoj subjektivnosti, dobroj glumi onog na drugoj strani, ostrašćenim emocijama koje proklamuju veliko Da ili Ne, a neretko i sopstvenoj naivnosti usled želje da to bude ono što odavno tražimo.

Lično sam imala svakojake situacije. Čini mi se da unapred previše verujem u nešto, u nekog. Kao da podrazumevam da je obostrana dobronamernost logična. Nažalost, dešavala su se ogromna razočarenja. Ono što sada unapred odbacujem kao neki potencijal (mada sam od toga uvek zazirala i smatrala neumesnim, glupavim, površnim, delom dvoličnim, previše napadnim a bespotrebnim) jeste kada žena ženi (a i osobe suprotnog pola) počne da se obraća sa - srce, sunce, ljubavi, (naj)lepotice, mačkice, srećo, najlepša, šećeru, andjele, pametnice, boginjo...od toga me spopadaju grčevi i alarm za uzbunu počne da urla. Slatkorečivost (da li sa pokrićem ili ne...a i čime podstaknuto - fizičkim izgledom? dugogodišnjim prijateljstvom ili poznanstvom?) je izuzetno dobar znak da treba obratiti pažnju na osobu koja to upućuje.

Verujem u instinkte. Verujem u neverovanje instinktima, što se uvek ispostavi lošim. Verujem da su mišljenja promenljiva, i da smo nekada zaista bezrazložno tvrdi prema nekima koji se od nas razlikuju, ili nepotrebno meki ukoliko na nas liče. Verujem (i pored iskušenja i negativnih iskustava) da osoba mora da ima razumevanja za nečije loše dane, ali ne i loš karakter. Verujem da smo i sami nekada pritvorni i drugačiji no što jesmo ili što bi umeli. Verujem da ne treba gubiti vreme na sve ono što nam izaziva grč i neprijatnost. Verujem da treba mnogo slušati i osluškivati druge, onoliko koliko i sebe. Verujem u činjenicu da možemo biti bliski samo sa malim brojem ljudi. I da njima, bliskima, nikada nećemo suditi. Razumećemo ih. I oni nas. Sve ostalo je škart.

Poslednja izmena:
Mislim da bi postavljač teme trebalo da izgugla šta znaci instinkt, šta utisak, mišljenje, impresija, zaključak ...

- - - - - - - - - -

Gastozze ti li si? :lol: George kad uspalis zvucis kao onaj tip sa YT, čini mi se da se mota i po rijalitima, znaci original :zcepanje:

meni to ne radi najbolje
ali jednom kad namirišem...ne popušta više

Aj sad pojasni ширина хоризонта

To je ono da vidis gde se nalazi na skali od - ogranicen ko terasa u smislu "selo moje lepse od Pariza" i zna sta zna, vise mu ne treba;
do - liberalni vegan s dva fakuteta i ucestvuje na Prajdu tek zbog radi eto, spasava decu u Bangladesu i ajkule u Kineskom moru, Murakami mu je ko brat rodjeni, a Milansku Skalu obilazi na svakih par meseci.

Poslednja izmena:

Mislis, neko kupuje sladoled i djubre je jer ne kupi i tebi, a onda nekako upadnes u njegovo drustvo i dobijes sladoled taj dan, a neki drugi dan si zakasnio 5 minuta i nisi dobio sladoled pa se tvoje prvo misljenje obistinilo jer si odlucio da je tacno? :mrgreen:

Mislim, meni ovako zvuci ovo tvoje i nema nikakve veze ni sa instinktom, a ni sa predznanjem o nekoj osobi. Neke stvari kod ljudi volis, neke stvari kod ljudi ne volis, ako ih gledas samo kroz prizmu dobrog i loseg ocekuj jedino da ces se razocarati.

Back