Instalacija električnog pogona za kliznu kapiju

Pa tiče se doma u neku ruku. :D
Ne, stvarno nisam znao gde drugde, moderatori neka je premeste ako nađu pogodniji podforum.

Ali, u međuvremenu, možemo i da prodiskutujemo o samoj temi. Gledao sam po netu kako se izvodi ova stvar. Potreban je jedan elektromotor sa zupčanikom, koji kapiju dalje pomera preko zupčaste letve, koja se, naravno, takođe ugradi na samoj kapiji. Međutim, nigde nisam našao stvarnu cenu svega toga. Ima li nekog da je radio ovako nešto ili da zna nekog da je radio ovako nešto i da napiše malo detaljnije informacije?

Pa tiče se doma u neku ruku. :D
Ne, stvarno nisam znao gde drugde, moderatori neka je premeste ako nađu pogodniji podforum.

Ali, u međuvremenu, možemo i da prodiskutujemo o samoj temi. Gledao sam po netu kako se izvodi ova stvar. Potreban je jedan elektromotor sa zupčanikom, koji kapiju dalje pomera preko zupčaste letve, koja se, naravno, takođe ugradi na samoj kapiji. Međutim, nigde nisam našao stvarnu cenu svega toga. Ima li nekog da je radio ovako nešto ili da zna nekog da je radio ovako nešto i da napiše malo detaljnije informacije?

Imaš gotove sisteme...npr. Kopernikus ima razne varijante. Pa firma CESEC. Verovantno još puno u Nišu. Ič se ne bih mlatio da sam to radim.
A tema je za tehničke nauke...

Sistem podrazumeva elektromotor, pripadajuću elektroniku, zupčastu letvu (4m), infracrveni predajnik i prijemnik na stubovima (onemogućuju zatvaranje dok ima nešto između), antenu i dva daljinska upravljača. (Više upravljača uz doplatu - 20 e po komadu. Zupčasta letva preko 4 m - svaki metar 10e) Upravljači imaju teorijski domet 300 m ali stvarni je manji i zavisi od konfiguracije - obično oko 50 - 100 m.
Ugrađen sistem sa dve godine garancije staje 600 e. Ako bih ja ugrađivao (to radim!), pošto sam malo podalje, još 30 e za troškove prevoza.
Plaća se kada uzmeš daljinski u ruke i uveriš se da sve radi!
Rad na kapiji se pominje i na http://diplomiraniduduk.mojblog.rs/ "I Marfijevi zakoni priznaju olakšavajuće okolnosti"

Uuu brate! Ne znam da li je ovo tvoj sajt (ili možda tvoja agencija koja se bavi tim stvarima), ali hvala ti za adresu.

Evo pre neki dan smo postavili sajt posvećen isključivo motorima za kapije. Ima korisnih informacija kako za one koji planiraju da kupuju opremu za automatizaciju (gde god da kupuju i koju god marku) tako i za one koji žele da u sopstvenoj režiji odrade što veći deo posla, naročito vezano za montažu. Biće još više korisnih saveta na temu, jednom kad zaživi blog sajta.

Back