Nikolaaa222
Aktivan član
- Poruka
- 1.800
Nisam odvalio soket za procesor vec onaj okrugli aluminijumski deo sto ide preko procesora (a na njega ide kuler za procesor). To je valjda za hladjenje procesora.Pogledajte prilog 1171809
Ovo si brt trebao da uradis. Ako ne vidis nijedan drugi sda, sdb, ili sdc koji ima velicinu i vrednosti diska, znaci da ti je disk stradao. Zato ti ga ni linux ne vidi.
Sto se Hard Diska tice, video je njega BIOS svaki put kada bih usao u Bios. Sada ga ne vidi zato sto ne mogu da udjem u Bios.
Pored Biosa, HDD se vidi prilikom pokretanja racunara. Kad ukljucim racunar on krene da ocitava koliko imam memorije, procesor, neka slova i brojeve itd. i onda izbaci ono 'slave master' ili kako vec bese i tu mi pokaze model mog HDD.
Sto se ove konzole tice, kada sam koristio Ubuntu Live znam da sam guglao komande za Terminal. Nesto sam prekopirao u Terminal i tad mi je izbacilo nesto tipa: Start, End, Not upgrade ili not upload itd. Ispod toga mi je pokazalo 30 nesto gigabajta necega. Takodje pisalo je nesto cilindar, sektor, heads itd.
Takodje secam se da sam negde video i to sto pominjes SDA, SDA1, SDA2. Ne znam tacno gde sam to video ali znam 100% da sam video to SDA, da li je bilo 1,2 ili 3 toga se ne secam, to sam video na vise mesta dok sam koristio Ubuntu Live.
Ti si na toj slici sve lepo objasnio, da ne kazem nacrtao, samo je problem sto ja vise ne mogu da udjem nigde- ni u Bios, ni u Ubuntu Live, jednostavno se racunar ugasi posle par sekundi.