Inspiracija

Inspiracija je dar da se naša unutrašnjost pretoči u spoljašnjost. Kad je ima, čovek oseća izvesnu dozu sreće:D pomešanu sa neznatnim, ali ipak prisutnim strahom da bi mogla opet nestati:bye: bez ikakve najave o sledećem dolasku. Inspirišu me ljudi, njihovi pogledi, pokreti, naravi i reakcije, inspirišu me neobične situacije, inspirišu me neki, ni sama ne znam zbog čega, uklesani u mali mozak, davni dogadjaji...

"Nadahnuće ili inspiracija (lat. inspiratio ; in + „spiritus“ = život, duša, Duh) označava kao opšti pojam mentalnu stvaralačku i kreativnu snagu koja vodi do novih ideja."

Šta je to što vas je inspirisalo i inspiriše i vodi dalje, ka novim idejama, akcijama, delima? Da li su to određene situacije, materijalna stvarnost, priroda, ljudi, reči, knjige, muzika, filmovi ili...?
Najviše me ljubav inspiriše. Tada sam još više kreativna, nežnija, sretnija, nasmejanija..Sve sto ja istinski jesam, kada sam voljena, tada sam sve to x 2. :rumenka: Kada sam voljena i kad volim. To je moj lajt motiv u zivotu. Tada imam utisak da mogu sve. Da je ceo svet moj. To je moj vetar u ledjima. Vazduh. Emocija je vazduh koju ova Vodolijica diše. Svakako da nas spojedine situacije i ljudi svakako inspirisu na nove poduhvate, zelje, ciljeve, zadatke. dakle, najveca isnpiracija je definitivno za mene kada sam zaljubljena, voljena, kao i knjige koje obozavam citati. One su mi i najveca uteha, kada sam tuzna. :kiss:

Back