Jugoslav Čvarak
Buduća legenda
- Poruka
- 32.267
Nisam probao, ako bi vec bio prisiljen, birao bi skakavce i cvrcke.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako je fino termicki obradjeno zasto da ne, mislim da ne bih imao problem. Hrana je hrana, samo da nije grasak![]()
Mislim da je sve stvar navike, npr. mnogi od nas vole da jedu crevca, pa josh na zaruneke kulture bi se verovatno zgrozile na tako nesto dok ih mi jedemo bez razmisljanja kao delikates.
Gledao sam na svoje oci mater, kako u suton kuhinjskim nozicem sa stijena struze ogrce i sirove ih prozdire.
Znam za lekara u Švajcarskoj koji preporučuje za čir na želudcu da se proguta živ puž golać. Tvrdi da garantovano leči.
E ako bi muka naterala.. ko zna, možda bi mogla i bube da probam, al dobro pečene, pržene..
![]()
Čitala sam o tome davno, kako su insekti puni proteina (ili bar neki, ne sećam se više) i kako su rešenje za glad u svetu.
Ali ubi me ako bih se mogla zamislit da jedem buba švabu ili smrdljivog martina. Neka toga. Radije se posvetimo onim kolonijama na Marsu.![]()
nisam nikad i na ovom podneblju ne vidim smisaoEntomofagija - prehrana insektima
Inspirisan nedavnom postavkom člana @Lada u vezi tarantaula, da se osvrnemo na jestive insekti koji završe na trpezama širom sveta.
Pretpostavlja se da ima preko 1000 vrsta hranljivih insekata uključujući 235 vrsta leptira i moljaca, 344 vrsti tvrdokrilaca, 313 mrava, osa i pčela, 239 skakavaca, cvrčka i bubašvaba, 39 termita i 20 vrsta vilinog konjica.
U tabeli ispod navedena su prvih pet vrsta insekata koje ljudi konzumiraju širom sveta.
Red insekata Uobičajeno ime Stopa potrošnje širom sveta (%) Coleoptera Bube 31 Lepidoptera Leptiri, moljci 18 Hymenoptera Pčele, ose, mravi 14 Orthoptera Skakavac, skakavac, cvrčak 13 Hemiptera Cikade, lisnatice, biljke 10
Da bi se povećao interes potrošača za zapadna tržišta poput Evrope i Severne Amerike, insekti se prerađuju u neprepoznatljiv oblik, poput praha ili brašna.
Jestivi insekti se uzgajaju na specijaliziranim farmama insekata. U severnoameričkim, ali i evropskim zemljama, poput Holandije ili Belgije, insekti se proizvode prema strogim zakonima o hrani i higijenskim standardima za prehranu ljudi.
U EU, insekti spadaju u definiciju nove hrane kao sastojaka hrane izolovane od životinja, koju je dala Evropska komisija . Delovi insekata, npr. noge, krila ili glave, kao i celoviti insekti spadaju u ovu definiciju. Evropska agencija za sigurnost hrane trenutno pregleda informacije za nekoliko vrsta insekata.
Pogledajte prilog 779446
Da li ste nekada probali da jedete insekte? Kakva su vam iskustva?
a posle terapije bubama, lecite paraziteKonzumiranje:
Buba “Gorgojo” se konzumiraju isključivo zive, ne grizu se, već se gutaju sa vodom, posle čega one pucaju u zeludcu i oslobađaju “kolotoksin” jer im smeta aminokiselina i onda pocinje njihovo lekovito dejstvo.
Prema navodima ljudi koji su imali iskustva sa ovim tretmanom, veruje se da ima jače dejstvo od morfijuma, stoga ukoliko pregrizete bubu, ona će ispustiti tečnost od koje će vam utrnuti jezik.
Način upotrebe:
Tretman podrazumeva svakodnesvno konzumiranje i to na sledeći naćin:
1.dan-1buba
2.dan-2bube
3.dan-3bube
….
70.dan-70buba
Zatim unazad
69.dan-69buba
68.dan-68buba
67.dan-67buba
…..
1.dan-1buba
U zavisnosti od stepena oboljenja moguće je započeti tretman sa 10, 20 ili 30 buba i svakog sledećeg dana dodavati po jednu.
Čuvanje:
Bube treba čuvati u staklenoj posudi nalik na teglu koja mora biti prekrivena tankom mrežicom tako da one mogu da dišu.
a posle terapije bubama, lecite parazite
upravo tako. U Kambodži su počeli masovno da jedu Tarantule i razne crve za vreme vladavine Kmer Ruža, 70-tih prošlog veka, kad je narod bukvalno umirao od gladi.nisam nikad i na ovom podneblju ne vidim smisao
pozicija nase drzave je takva da dobre hrane imamo u izobilju - i za stocarstvo i vocarstvo i povrtarstvo i ribarstvo idealno
insektima moraju da se hrane narodi prema kojima priroda nije bila izdasna
Čovek je legenda .Pogotovu ona epizoda kada se nabio u crknutu smrdljivu kamilu , neku lešinu od ko zna koliko dana , da mu bude toplo preko noći...To se ne zaboravlja,evo da vam se smuči hrana narednih dva dana
nisam gledao ali sam se odmah setio Dikaprijevog filma Povratnik iz Mrtvih (The Revenant)Čovek je legenda .Pogotovu ona epizoda kada se nabio u crknutu smrdljivu kamilu , neku lešinu od ko zna koliko dana , da mu bude toplo preko noći...To se ne zaboravlja,
kad sam već kod tog filma, vidim ima ceo na jutubenisam gledao ali sam se odmah setio Dikaprijevog filma Povratnik iz Mrtvih (The Revenant)
otkačen tip totalno! ...u pozitivnom smislu
Evo ....
I meni idu na živce, a negde sam pročitala da kada se spreme imaju ukus zelene jabuke.Ma kakav smrdljivi martin, to je otrov. Ne mogu ga pogledati
Meni u poslednje vreme ide na živce, baš zbog toga što kad žvaće to radi sa poluotvorenim ustima da mu prska i curi na sve strane da još više zgadi gledaoce.Čovek je legenda .Pogotovu ona epizoda kada se nabio u crknutu smrdljivu kamilu , neku lešinu od ko zna koliko dana , da mu bude toplo preko noći...To se ne zaboravlja,