Inovativne naočare za lečenje miopije u prodaji za "samo" 5.700 dolara

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.810
Kubota Glass, revolucionarni par naočara koji mogu da izleče ljude od miopije, odnosno kratkovidosti, nedavno je pušten u prodaju u Japanu za neverovatnih 5.700 dolara.

Kratkovidnost je poremećaj oka gde se svetlost fokusira ispred, umesto na mrežnjaču, čineći da objekti u daljini izgledaju zamućeno, dok bliski izgledaju normalno. Osim genetskih faktora, miopija je povezana sa uzrocima okoline, kao što je nedostatak izloženosti normalnim vizuelnim stimulansima koji se obično nalaze na otvorenom, u uslovima dnevne svetlosti.

S obzirom na to da mnogi od nas provode sve više vremena u zatvorenom prostoru ispred televizora, monitora i kompjuterskih ekrana, nije ni čudo što se broj slučajeva miopije povećava alarmantnom brzinom.

1660587626238.png

Pa, znaš šta... nisu to velike pare za osposobljavanje očnih mišića.
Npr. ja sam dalekovida, ali sam se sa svojim blagim hedikepom toliko saživela da ne nosim naočari, ne bavim se time uopšte.
Kad sam prilično skupo platila izradu svojih stakala sa sve skupocenim ramom, a sa dalekovidošću živim jako dugo, moje iskustvo sa njima je bilo zastrašujuće psihički.
Nisam mogla da podnesem detalje koje do tad nisam nikad videla. Imala sam već preko 25 godina.
Dakle, radije ostajem uskraćena za detalje jer je prošlo suviše vremena od trenutka kad je na tome trebalo da se radi.
Meni sad treba poveliki broj stručnjaka uz koje bih korišćenje naočara ili sočiva prihvatila, a to bi sigurno prevazišlo navedenu cenu.

Back