ИНФОСТАН - Франкештајн обједињене наплате у Београду

Poruka
24.201
Ко је измислио ово "генијално" предузеће и запослио стотине људи чије бруто плате, закуп просторија, материјалне трошкове и слично плаћамо?
Како је могуће да за три-четири рачуна од пре 7-8 година која су плаћена делимично (без утрошене воде због рекламације), а последњих 7 година су сви рачуни плаћени, Инфостан неког узнемирава наводним дугом од фантастичних 160.000 динара? Када рок за наплату застарева после 12 месеци? Када никада не добијете опомену пред утужење? И када вам нико никада није одговорио на рекламацију?

Ono sto ja vidim kao nepravdu kod visokih komunalnih racuna, to je sto imaju zaposljene, pogotovu u administraciji, stranacke ljude koji bespotrebno usitnjuju posao, da ne kazem, sede po ceo dan dzabe, a njihove plate treba da palcamo mi. Inace,za prave cistace i komunalne radnike od kojih zavisi cistoca grada, nije mi zao da dam novac.

sve te lopovske firme imaju foru da salju ljudima dugovanje i zastrasuju ih tuzbama,kamatama i sudskim taksama....meni lici da to hvataju na prepad,jer bar polovina ljudi potrci pa plati to neko dugovanje jer se plasi suda,a ostali postupe dobro.....i to posle nestane na neki volseban nacin

Da li? Pitam ne zbog neverice, negozbog nedostatka iskustva u tome...
Meni da stigne neki xxx dug od ko zna kad, bogami, ne bi mi bilo lako da to kuliram, pitjaući se hoće li stvarno doći do tužbe, ili je mahanje uprazno.
Mislim, znam da se kod nas svakako odvija mnogo toga što nema veze sa zakonima na papiru, pa što ne bi onda sudski gonili i nešto što je zastarelo po zakonu :lol: .
E, to bi me brinulo..onako, iskreno rečeno.

Uh, mojima je stizalo isto neko astronomsko potraživanje Infostana, i to, ako se dobro sećam, još za period pre 2000-te godine, pa na dalje. Oni lepo fotokopirali plaćene račune, stavili u kovertu, sa sve fotokopijom potraživanja, tj. najavom tužbe, i poslali. Bilo je to još, čini mi se, pre dve godine. Tek sad im, za godinu po godinu, stiže obaveštenje da je dug isplaćen blagovremeno. Banda lopovska, eto šta su!!! z:((

Pa, jel znaš ti koliko je vode potrebno za zalivanje saksijskog kućnog cveća? Ta, nemoj, molim te z;)
More, lopovi su, pa im premca na svetu nema! z:(( I baš to, što kažeš, obračunavaju potrošnju vode, kao da svako ima svoj privatni bazen, otprilike veličine Taša z:(( Pa, dimničarske usluge u gasifikovanim delovima grada, gde niko odžačara nije video decenijama. z:(( I slično tome...

Ko danas pušta dimnjičare u kuću ? Kada smo se mi uselili ovde gde sada živimo pre 8 godina, dođe ti dimnjičar i pita da li treba da se čisti dimnjak. Razmislim, pa imajući u vidu to da mi mesečno stiže račun za njihove usluge koje redovno plaćam, rekoh, ajde, očisti. Isprljali su oni i kuću i tavan, drljali sa nekim četkama, bilo prašine po celoj kući, ma strašno...
Više ga nismo puštali u kuću, svaki put samo potpišemo da je sve u redu i mirna Bačka.
Vidim ga pre neki dan ide od kuće do kuće, potpisuju mu se ljudi, a on u čistom odelu, četka na ramenu čista, nova, cakli se... ta dimnjaka nije videla. Pretpostavljam da je svima očistio dimnjak kao u našoj kući pa se ljudi sami snalaze po potrebi, kupuju četke i čiste kako bi izbegli veliko spremanje posle njegove posete.

Није само то у питању, масовно људима фактуришу неколико десетина кубика воде као да по становима имамо базене или гајимо пастрмке...:)

...e, da, ja sam bila u Infostanu da pitam da li oni smatraju da je normalno da za jednog clana domacinstva fakturisu 6 ipo kubika vode....kad je realno mogo manje, cak
sam im nudila da postave vodomer...jer je to sto rade pljacka...dobila sam odgovor da je voda kod nas jako jeftina i da nema potrebe da se bunim jer mi je ionako mali
racun za Infostan na mesecnom nivou....

...e, da, ja sam bila u Infostanu da pitam da li oni smatraju da je normalno da za jednog clana domacinstva fakturisu 6 ipo kubika vode....kad je realno mogo manje, cak
sam im nudila da postave vodomer...jer je to sto rade pljacka...dobila sam odgovor da je voda kod nas jako jeftina i da nema potrebe da se bunim jer mi je ionako mali
racun za Infostan na mesecnom nivou....

Хехе...и још се буниш? Па, код мене у згради по члану домаћинства фактуришу 15 кубика...:D

Besmisleno preduzece skroz u skladu sa srpskim komunjarskim mentalitetom. Umesto da prodaju javna gradska preduzeca, oni prave sluzbu koja ih sve objedinjuje, a koja nema pojma o bilo cemu sta ta preduzeca konkretno rade. Jbte ako hoce da dele socijalnu pomoc, bolje da to tako i nazovu, a ne da osnivaju debilna preduzeca gde ce 'radnici' primati 'plate'...

Propalo folirantsko drustvo.

sve te lopovske firme imaju foru da salju ljudima dugovanje i zastrasuju ih tuzbama,kamatama i sudskim taksama....meni lici da to hvataju na prepad,jer bar polovina ljudi potrci pa plati to neko dugovanje jer se plasi suda,a ostali postupe dobro.....i to posle nestane na neki volseban nacin

Pa otprilike da je tako
jedino sto je kvaka 22 da ako zivis u zgradi, onda ide malo teze jer nisi "u posedu" (mislim, strujomera, vodomera, odzaka i sl)

Да се разумемо, мислим да је једини посао инфостана да одштампају уплатнице са сабраним трошковима. То могу да раде 4 студента са 2,5 рачунара и одговарајућим штампачима.
Е, сад, да ли знате да можете да се одрекнете услуга димњачара? Једноставно одете до њих и направите захтев за престанак плаћања услуга.
Да ли знате да имате право да поставите свој водомер и да плаћате стварно потрошену воду?
Да ли знате да постоји Закон о облигационим односима који регулише оваква накнадна потраживања и који јасно прецизира обавезе дужника?
Све су ово начини да се стане за врат оваквим АПП предузећима. Тога треба бити свестан. Не дозвољавајте да вам шалтеруше буду извор информација.

Back