Informacije molim vas

Rizbo_NS

Početnik
Poruka
7
Zanima me,radim u jednoj firmi koja radi sa tonerima (nebi da imenujem).
Tj reciklaza Toner kaseta za stampace.I osteceno mi je zdravlje od tonera.Kasalj itd.Imam neke papire od doktora.

Moje pitanje je: Da li ja mogu da ih tuzim ? da li se isplati ? Da li postoji neki slucaj slicni da je radnik dobio sud ?

Zanima me,radim u jednoj firmi koja radi sa tonerima (nebi da imenujem).
Tj reciklaza Toner kaseta za stampace.I osteceno mi je zdravlje od tonera.Kasalj itd.Imam neke papire od doktora.

Moje pitanje je: Da li ja mogu da ih tuzim ? da li se isplati ? Da li postoji neki slucaj slicni da je radnik dobio sud ?

To spada u profesionalne bolesti i moje misljenje je da vam tu sud nista nece pomoci,zdravlje vam je ugrozeno i jedino sto mozete na osnovu svih nalaza koje imate od lekara da trazite promenu radnog mesta ukoliko je to moguce.

Ne mogu da odgovorim ni na jedno pitanje postavljaca teme jer nisam upucena u pravne poslove ali zelela sam da postujem jer sam ja cula od kolega koji se izmedju ostalog bave i popravkom tonera da su oni vrlo otrovni odnosno supstance kojima se toneri pune.
Zelela sam da pomognem kolegi koji je dosao da popravi jedan toner a on mi je rekao da se sklonim sto dalje da ne udisem onu prasinu jer je kancerogena i vrlo opasna po zdravlje... Tada sam od njega prvi put to cula. I iskrena da budem bila sam iznenadjena jer stampaci sa tonerima danas postoje gotovo u svakoj drugoj kancelariji i na stotine ljudi ih koristi...

Back