Informacija

Kad prestaje sezona Gripa?
Ovo postaje nepodnosljivo.
Kad god gledam vesti ja o tome nista ne cujem, pa doktori ......recite sta se prica u vasim krugovima!!!!

Nisam nikakav lekar,ali ne znam kakav odgovor očekuješ,da neko kaže tačan datum prestanka sezone gripa? Glavni problem je ovo vreme,koje nije ni toliko toplo,ni toliko hladno,sto je najpogodnije vladajucim infektivnim agensima. Kad se malo vreme bude poboljsalo,smanjice se ucestalost viroza.

pa sad ne izbegavam dobre ribice:cool:ja se malo istripujem kad idem u neke zdravstvene ustanove pa kad svi kaslju a ja ko dren:lol:
:per:,па и ја сам најмање два пута недељно по болницама на пракси...и здрав сам...али сигурно да се нећу некома да се уносим у фацу... :)

pa sta ima da mislis o njima, to su efikasne vakcine koje su zakonom obavezne za sve starije osobe i hronicne bolesnike. sad, to sto ljudi ne vole da ih primaju ili nemaju poverenja, to je druga prica

Vakcinisanje je zakonska obaveza i važi samo za decu,odrasli nisu obuhvaćeni time.
Sem u slučaju pandemije teške zarazne bolesti,kao što je bila variola,tada su svi
morali da se vakcinišu.

Mm se do pre 6 godina redovno vakcinisao protiv gripa, uredno zavrto rukav i plaćao vakcinu jer je mislio da posao kojim se bavi spada u rizičnu grupu. Mi ga večito zezali zbog toga jer je svake godine, kad god mi dobijemo grip , dobijao i on.
Onda jedne godine mi se svi blago razbolimo, a njega uhvati takva gripčina da nije ustajao iz kreveta deset dana. Od tada je više ne prima, i bolestan je kao i svi mi do sada ni više ni manje, čak ima godina kada preskočimo tu epidemiju.

Лично мени не сметаш,јер нисам по природи надрндан,али јеси гњавеж,и баш делује иритантно то твоје контрирање. Опет кажем,мени не смета,али некима ће сметати...а ти ако мислиш да је то у реду,и мени је О.К. ;)

http://www.lat.rfzo.rs/download/Pravilnik_imunizacija-lat.pdf

Moze li neko da mi objasni clan 43? Ja sam mislio da to znaci da su ti ljudi u obavezi da se vakcinisu. Ozbiljno, ne ulazim u raspravu, samo zelim da mi neko ovo objasni ako nisam u pravu.

E sad,ako ja ne grešim,ovo važi za ljude koji su u staračkim domovima,za decu bez roditeljskog staranja,profesionalce (medicinsko osoblje),javne službe (policija,vatrogasci) i starci iznad 65,to je preporuka,ali oni mogu to da odbiju ako ne žele da prime vakcinu.Nije obavezujuće.malo je smešno,zakon koji može,a i ne mora da se primenjuje.

http://www.lat.rfzo.rs/download/Pravilnik_imunizacija-lat.pdf

Moze li neko da mi objasni clan 43? Ja sam mislio da to znaci da su ti ljudi u obavezi da se vakcinisu. Ozbiljno, ne ulazim u raspravu, samo zelim da mi neko ovo objasni ako nisam u pravu.

Pa po tom clanu trebalo bi da si upravu. Mene je zbunila cinjenica da se, u praksi, taj deo da se svi stariji od 65 godina moraju vakcinisati, bas nesto i ne primenjuje. Vakcinise se onaj ko hoce i zato sto on to zeli.
Verovatno postoji neka razlika u obaveznosti izmedju stavke 1 clana 12 pravilnika o imunizaciji a koje se uglavnom odnosi na decu i stavke 3 istog clana.

Back