Industrijska konoplja

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
" Topiranje" je Pinciranje ?
Otkineš vrh ?
Sorry, susjedov pas se koristi tom stranom terminologijom zbog toga što mu je ovo bila druga baštovanska avantura ikada (ista kultura), pa ni ne zna drukčije.

:mrgreen:

Yup, pinciranje.

:ok:

Jedan dan će si baš odvojiti vremena i ispregledati svaku princezu, nježno obaviti ginekološke preglede.

Btw. praktički rastu na očigled, guzata princeza Krofna došla je susjedovom psu do ramena, mislio je ne pincirati je drugi put kao ostale, ali sada se predomislio.
Bog zna koliko će još u visinu, do sredine Augusta ima još dosta, a i u fazi cvjetanja još rastu, ne tako brzo, ali rastu.

добро је. све је под контролом. ;)
Kaže mi da ne planira više pincirati, pojma nema gdje bi počeo, zato što je Plantella princeze pretvorila u čudovišta.
Početkom Augusta, desetak dana prije nego procvjetaju, ide kako bi se reklo među Jamerikancima tzv. lollipopping, tj. uklanjanje 1/3 donjeg dijela grana koje obećavaju.
Susjedov pas ne misli uklanjati debele grane, već samo one tanke, plus ošišati 1/3 listova do kojih sunce neće prodrijeti.

Kaže mi da ne planira više pincirati, pojma nema gdje bi počeo, zato što je Plantella princeze pretvorila u čudovišta.
Početkom Augusta, desetak dana prije nego procvjetaju, ide kako bi se reklo među Jamerikancima tzv. lollipopping, tj. uklanjanje 1/3 donjeg dijela grana koje obećavaju.
Susjedov pas ne misli uklanjati debele grane, već samo one tanke, plus ošišati 1/3 listova do kojih sunce neće prodrijeti.
хмм... твојим "принцезама" ђубриво годи и током врућинчина,
а нама ограничење, уз меку воду.
мени се чини да ће код мене бити, шта је заливено заливено је,
евентуално краставци, и ћао здраво. :aha:
па не чуди. толико им титра, да, хтеле или не, цвећке ће бити за десетку.;)

хмм... твојим "принцезама" ђубриво годи и током врућинчина,
а нама ограничење, уз меку воду.
мени се чини да ће код мене бити, шта је заливено заливено је,
евентуално краставци, и ћао здраво. :aha:

па не чуди. толико им титра, да, хтеле или не, цвећке ће бити за десетку.;)
Pa koliko je susjedov pas čitao, biljkama više godi tvrda voda iz pipe, nego kišnica iz bačve.

Evo stvarno ne znam, ali po forumima svi ponavljaju - eko gnojivo + voda iz pipe.

Evo stvarno ne znam, ali po forumima svi ponavljaju - eko gnojivo + voda iz pipe.
за цвећке од псета, вероватно тврда вода може.
за ово друго, знам и ја, најбоља је кишница.
још боље би било да се спусти ситна киша, ал неће ситна.
тако да, може да прође и без оних потопа и чудеса. :lol:

Sotona je prije neku večer zakucao na vrata susjedovog psa.

Negdje oko deset navečer počele su kiše, snažni vjetrovi, grmljavine, trajalo je do dugo u noć.
Susjedov pas pao je u san teškom mukom.
Prva stvar koju je napravio dok se probudio, otišao je pregledati svoje princeze.
Od njih četiri, prva koja je bila na udaru vjetra gadno ranjena, jedna od dvije glavne grane doslovno otpala i visi samo na kori.
Druga princeza izgubila je tek jednu nižu, sporednu granu, dok trećoj i četvrtoj nije bilo ništa.
Sve u svemu, puno bolje neko pri prvom uzgoju gdje mu je tuča jednu biljku u potpunosti uništila, dok je od druge ostalo pola.
Susjediv pas uzeo je skalpel, odvojio slomljenu granu od kore i ostavio da leži.
Obješenog nosa otišao je na posao.
Pri kraju radnog vremena počele su mu se morati razne ideje po glavi, pa je odlučio granu koja je polako počela venuti, opet majstorski prišiti na biljku.
Uzeo je duct tape, konop i škare.
Na kraju je uspio pričvrstiti granu za biljku u nadi da će opet oživjeti.
Evo kako to izgleda nakon dva dana, odlomljeni dio još uvijek izgleda jednako jadno ali susjedov pas se nada da će se princeza Frankenstein oporaviti.

Mjesto koje je susjedov pas kirurškom preciznošću spojio duct tapeom:
IMG-20230715-200031.jpg

Izgled princeze Frankenstein sa zdrave strane:
IMG-20230715-200009.jpg

Izgled princeze Frankenstein s druge strane:
IMG-20230715-200023.jpg

Dobro, liči malo na Harvey Denta, ali bože moj...

ooooo.gif

@LikiLee , šta misliš o remek djelu susjedovog psa?

🐕

@LikiLee , šta misliš o remek djelu susjedovog psa?
а не знам... лепо је псето накалемило, а шта ће да буде видеће.
можда да није сецнуо, али сад, шта је ту је.:(

ала су се принцезе разбокориле.:trlja:

кажи псету да принцезе под мораш треба да се повежу, тако да ако опет буде ветра,
гране буду на окупу.
некако да их обухвати да не склизне повез, па обрне круг и имало више.;)
као да сам знала да ће бити невреме, парадајз сам тако обмотала, и ништа се није десило.
један се само срушио са све мотком, јер није била довољно дубоко укопана.

слабо су заперци окидани, тако да има зилион грана као и код принцеза,
а отишле и у висину и у ширину.:lol:

па јеси видео код Планта... све као кабловима усмерено, плус оно метално....

вечерас сам пронашла пуну кесу каблова од телефона, и немам појма од чега је све.
по петшес' м дужине, и чим пре ће бити намонтирано, па да видимо шта му ветар може.:lol:
само да лед не омлати, друго ће издржати.;)

је л добро видим да иза принцеза има неку металну шипку уз кућу?
ако јесте, па може послужити и за исту повезати.
Kasnije ću odgovoriti na dulji post, a od te šipke mi mrak pada na oči...

:rotf:

To je kao trebalo biti za lozu, a samo smeta da se pokosio trava, zato što pri dnu ima betonske vijence.

Susjedovog psu je ta konstrukcija kao rak rana.

:hahaha:

Kasnije ću odgovoriti na dulji post, a od te šipke mi mrak pada na oči...

:rotf:

To je kao trebalo biti za lozu, a samo smeta da se pokosio trava, zato što pri dnu ima betonske vijence.

Susjedovog psu je ta konstrukcija kao rak rana.

:hahaha:
е па да је принцезе причврстио за ту шипку, грана се не би одвалила, па ти види.
лепо принцезе обухватити па повезати за шипку, и мирна Бачка.:lol:

Чварков, псето мора мало и да се умори.
мислиш да је мени лако. :rotf:
тамо само четири, а код мене, боли глава колико смо позабадали.:fdlan:

саће онај смор да искочи и напише како смо досадни.:zcepanje:

Back