INDIJA

Indija je vekovima unazad fascinacija raznim putopiscima, trgovcima, osvajacima, hodocasnicima. Toliko istorijsko nasledje malo ko ima.

Medjutim ljudi su povrsni, sto se vidi po nekim komentarima sa prve strane. Porediti Emirate, do juce obicnu pustaru gde je bilo vise kamila nego ljudi, sa jednom od kolevki civilizacije, je verovatno sam vrhunac te povrsnosti.

Indija je vekovima unazad fascinacija raznim putopiscima, trgovcima, osvajacima, hodocasnicima. Toliko istorijsko nasledje malo ko ima.

Medjutim ljudi su povrsni, sto se vidi po nekim komentarima sa prve strane. Porediti Emirate, do juce obicnu pustaru gde je bilo vise kamila nego ljudi, sa jednom od kolevki civilizacije, je verovatno sam vrhunac te povrsnosti.
Bravo!:super:
Ja volim da gledam njihove filmove, sviđa mi se njihova kultura, moralne norme, odnos prema porodici, prijateljima....mnogo toga...

Ja mnogo volim Indiju i sva dostignuca indijske civilizacije.

AH !!! Indija je jedan ogromni pojam, i zavisi nasto covek konkretno misli kada demantuje. U Indiji jeste uzas, uzas beda i apsolutno neshvatljivo mnogo sto / sta za ostali svet. Koja crrrna civilizacija????? Ma nema ni "c" od civilizacije. Ima je ALI samo u jednom promilu ljudi i okruzenju, dok uopsteno jeste u-za-s !!! Zatim i to, da od jednog kraja Indije do drugog i treceg i td., jeste ogromna razlika, maltene da i nema bas nikakve slicnosti, tako da onda je i tesko uopsteno govoriti o Indiji.

...hvala na brzom odgovoru ! :)
...mislio sam cisto,onako,turisticki da odem(da ne radim) i koliko bi mi trebalo para za 1god. zivota?-bez previse izlazaka itd...

Prosecna plata na godisnjem nivou je oko 800 dolara, velike su razlike kod njih, malo je onih koji imaju i oni imaju mnogo, i mnogo je onih koji imaju malo...
Gola sirotinja..
http://www.freelancer.com/work/average-salary-accountant-india-dollar/ - tu imas poslove u indiji i visinu plata...
Nzm, sta podrazumevas pod normalnim, sta bi tamo radio..itd...
Posto si stranac verovatno bi ti trebalo vise nego nekom indijcu...z:poz:

Poslednja izmena:
Imaš da kupiš Nano kuću u Indiji koja košta 500evra :zimag: ''Tata Group, poznata po proizvodnji najjeftinijeg automobila na svetu, sada je izgradila najpovoljniju kuću po imenu Nano.

Nakon automobila za 1.500 evra, kuća je još povoljnija i košta manje od 500 evra.

Ta kuća ima samo dvadesetak kvadrata i osnovnu opremu – vrata, prozore i krov. Zidovi su izrađeni od posebnog materijala koji uključuje kokos i jutu čiji je vek trajanja oko 20 godina.

Za izgradnju je potrebno nedelju dana. Do sada ju je kompanija Tata Group gradila i u Indiji.'' :zjelka2:

Imaš da kupiš Nano kuću u Indiji koja košta 500evra :zimag: ''Tata Group, poznata po proizvodnji najjeftinijeg automobila na svetu, sada je izgradila najpovoljniju kuću po imenu Nano.

Nakon automobila za 1.500 evra, kuća je još povoljnija i košta manje od 500 evra.

Ta kuća ima samo dvadesetak kvadrata i osnovnu opremu – vrata, prozore i krov. Zidovi su izrađeni od posebnog materijala koji uključuje kokos i jutu čiji je vek trajanja oko 20 godina.

Za izgradnju je potrebno nedelju dana. Do sada ju je kompanija Tata Group gradila i u Indiji.'' :zjelka2:

...hvala guga! z:)
...bas me interesuje kako izgleda Nano kuca,potrazicu na netu...
...pozzz

...http://inhabitat.com/worlds-smallest-sustainable-house-can-accommodate-a-family-of-four/
...meni ovo izgleda sasvim ok!...
...i zemljiste im je jeftino...
...pretpostavljam da se sa 5000 eura moze poceti zivot u Indiji i preziveti makar godinu dana.dok se ne nadje posao itd? :)

Kućica je prelepa i smešno jeftina,a jeftina je iz razloga jer su proizvođači mislili na ljude koji ne mogu sebi da priušte više od asfalta i ulične klupe ili kartonske kutije (jer su kuce nenormalno skupe izuzev ove Nano ) ..i to je zaista humano! :zzima: Šta bi ti voleo da radiš u Indiji? Za 5000evra možeš da živiš i više od 1 godinu ako racionalno trošiš :sanke:

...pa da,mozes samo sam uracunao u tih 5000 avionsku kartu i Nano kucu... :D
...ceo "daleki istok" mi je oduvek bio zanimljiv kao turisticka destinacija...
...pa ako vec moze nesto tako jeftino da se kupi,sto da ne...
...
...inace sam krupije,drug je tamo radio na nekom brodu,kaze da je ok,pa bih nasao tako nesto...
...pozzz :)

Vidim da niko nije spomenuo Keralu na jugu Indije, juce sam se vratila odande, bila sam na vencanju prijatelja moga muza i bilo je....sjajno :)
Kerala je zelena, dzunglovita, sa uskim putevima koji povezuju gradove ili bolje reci sela. Sve me je podsetilo na knjigu o dzungli i Moglija :)
Sleteli smo u Cochin i onda 2 sata voznje preko Trishura do Shornura. Bila sam u hotelu River Retreat na obali reke Nile, hotel koji ima ajurvedske tretmane i nalazi se u totalnom miru i opustenom pejazu. Steta pa nisam imala puno vremena da uzivam i da se odmorim.
Bila sam 4 dana, pored vencanja videla sam vodopade i jednu branu, kupovala dzidza bidze u radnjama i sto je najlepse od svega, bila okruzena divnim i pitomim ljudima koji su toliko brinuli o nama, da je to ludilo. Dozivljavala sam ja napade neopisivog gostoprimstva po Bliskom istoku ali ovo je bilo vrh vrhova. :super:
Nosila sam sari, i to dva komada, za hram i za prijem :) I osecala sam se toliko zenstveno i lepo, kao nikada pre. Ne mozes naci 2 ista sarija, materijali i boje su prelepi. Bez obzira da li je devojka debela ili mrsava, sari pristaje svakoj bez greske. :ok:
Primetila sam da je Kerala prilicno cista, a to nisam ocekivala. Bila sam oprezna sa hranom i vodom, ali flasirana voda je ok, hrana u hotelu vise nego dobra, problem je sto su od ne-indijske hrane imali samo continental breakfast (jaja i tost, puter i dzem), pa smo to jeli i za veceru, jer ne bih mogla ljuto ranom zorom ili mnogo kasno. Jednom sam kupila u pekari na ulici kao neke trouglice punjene sa necim ljutim i sve je bilo ok...
Znaci Kerala - predivna priroda, cisto, ljudi koji su mirni i opusteni i gostoprimljivi, nema puno stranaca, puno atrakcija....Vraticu se opet kad budem mogla da iskusim ajurvedu!

Poslednja izmena:
Indija je poslednje mesto na svetu gde bih isla. Indusi su katastrofa prljav narod i smrde ko tvorovi. Sad sto je neko pisao da pisaju po ulici - oh, bljak!

Kao narod su samozivi i prevrtljivi. Njihova rec ne znaci nista. Najbolje je da ih drzis u sahu jer tad su otvoreni za saradnju. Inace - jajajajajaja i samo ja.

Hrana im je fenomenalna. Obozavam kari, spanac na indijski nacin, pumpudums, naan, butter chicken... Zacini su im pravo dobri, ne volim ljuto ali sve njihove gurmanske vratolomije idu i u mild varijanti. Probala sam i hot varijantu, mal' nisam dusu ispustila.

U njihovom drustvu svako gelda tudja posla sto mi nevidjeno ide na zivce. Imali smo poslovno veze sa kompanijama iz Indije - oni znaju da rade samo kad im podviknes. Ja kao jedina u timu iz Srbije se sam se tako snasla, a Oziji su se ugrizali za guzicu. Oziji su toliko razmazeni na radnom mestu da je dreka potpuno izbacena po velikim firmama kao neprihvatljivo ponasanje. More... Sa stokom ne mozes fino.

Inace su razyebali gomilu Ozi telekom kompanija jeftinom uslugom (da ih navuku) i nikakvom uslugom. Znaju i Indusi za onaj "ne mozes ti mene tako malo da placas koliko malo ja mogu da radim". Ne rade nista. Moras da podviknes. Bas-bas.

Imam prijateljicu Indijku koja se ovde asimilirala maksimalno. Idealan spoj Indijske kuhinje i Ozi kulture. Jbg, i medju Indusima ima izroda :) A ona se bas tako oseca kada ode da poseti familiju. One najgore seoske palavorde sto po ceo dan idu od kuce do kuce i ogovaraju su nista spram onoga sto mi je ona opisala da je drustveni zivot u njenom selu. I sta se od nje ocekuje... Da ucestvuje u tim pricama. Ona isla u setnju, vozikala se, isla u soping, i izasla na uzasno los glas. Obrukala familiju jer nije htela po ceo dan da sedi sa ******im smrdusama i raspravlja ko bi sta trebao da radi.

Ako vas interesuje, napisala sam 2 teksta koje mozete procitati na mom blogu na krstarici

A slike, evo neke

tumblr_n3c5zluMPK1t8b8ooo1_500.jpg

tumblr_n3c5zluMPK1t8b8ooo2_500.jpg

tumblr_n3c5zluMPK1t8b8ooo4_500.jpg

tumblr_n3c5zluMPK1t8b8ooo8_500.jpg

tumblr_n3c5zluMPK1t8b8ooo10_500.jpg

tumblr_n3c5zluMPK1t8b8ooo7_500.jpg

Poslednja izmena od moderatora:

Back