Vidim da niko nije spomenuo Keralu na jugu Indije, juce sam se vratila odande, bila sam na vencanju prijatelja moga muza i bilo je....sjajno

Kerala je zelena, dzunglovita, sa uskim putevima koji povezuju gradove ili bolje reci sela. Sve me je podsetilo na knjigu o dzungli i Moglija

Sleteli smo u Cochin i onda 2 sata voznje preko Trishura do Shornura. Bila sam u hotelu River Retreat na obali reke Nile, hotel koji ima ajurvedske tretmane i nalazi se u totalnom miru i opustenom pejazu. Steta pa nisam imala puno vremena da uzivam i da se odmorim.
Bila sam 4 dana, pored vencanja videla sam vodopade i jednu branu, kupovala dzidza bidze u radnjama i sto je najlepse od svega, bila okruzena divnim i pitomim ljudima koji su toliko brinuli o nama, da je to ludilo. Dozivljavala sam ja napade neopisivog gostoprimstva po Bliskom istoku ali ovo je bilo vrh vrhova.

Nosila sam sari, i to dva komada, za hram i za prijem

I osecala sam se toliko zenstveno i lepo, kao nikada pre. Ne mozes naci 2 ista sarija, materijali i boje su prelepi. Bez obzira da li je devojka debela ili mrsava, sari pristaje svakoj bez greske.
Primetila sam da je Kerala prilicno cista, a to nisam ocekivala. Bila sam oprezna sa hranom i vodom, ali flasirana voda je ok, hrana u hotelu vise nego dobra, problem je sto su od ne-indijske hrane imali samo continental breakfast (jaja i tost, puter i dzem), pa smo to jeli i za veceru, jer ne bih mogla ljuto ranom zorom ili mnogo kasno. Jednom sam kupila u pekari na ulici kao neke trouglice punjene sa necim ljutim i sve je bilo ok...
Znaci Kerala - predivna priroda, cisto, ljudi koji su mirni i opusteni i gostoprimljivi, nema puno stranaca, puno atrakcija....Vraticu se opet kad budem mogla da iskusim ajurvedu!