Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

• Začetnik teme Začetnik teme vins
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izgleda da je tako.
Ali opet sam se cudio posto sam zadnjh godina citao i slusao o novom Indijani i ispalo je da je Spilberg cepao masu scenarija pre onog "pravog"
Ali sta sad...izgleda da je lose stvarno.

Pa pogledaj film, sta ima veze :) Ja sam uvek za to da se film pogleda :)

Sto se tice ovoga u vezi sa parama... Ja mislim da bi film ostvario veliku zaradu bez obzira na to kakav je, zato sto ljudi zele da vide Indijanu Dzons.
Znaci, isto bi zaradio i da je ispao bolje, a i da je ispao jos gore nego sto jeste.
Cim su poceli da snimaju film bilo je evidentno da ce dosta zaraditi.
I po mom misljenju to nije razlog loseg kvaliteta ovog filma.

Mislim da su njih dvojica imali ok namere, ali da su se zeznuli u proceni. Ko zna sta su hteli da postignu. Meni licno lici na neki pokusaj sinteze starog i novog. Staro se najvise ogleda u tome sto izmedju ostalog film zaista deluje retro u vizuelnom smislu. A novo bi bilo ispunjavanje ocekivanja moderne publike, a to su ti prenaglaseni vizuelni efekti i preterivanja u vidu scena (dogadjaja) koje sam vec ismejala :)
Smatram da su se tu negde izgubili, trazeci ravnotezu izmedju starih fora, trikova i vrednosti i onoga sto danasnja publika ocekuje da vidi.

Naravno, ovo je samo moj feeling :)

Poslednja izmena:
Lupam glavu od vasih komentara kako je los film kako ne dolikuje predhodnim, kako ovo, kako ono...
Daj ljudi zapitajte se malo, da ste bolje upoznati shvatili bi da je taj film (ponavljam po stoti put i meni sam postao dosadan) pravljen za fanove Indijane...A ja sam upravo jedan od njih...
Ajde da sagledamo ovo iz jednog drugog ugla. Ja sam gledao Indijanu pre par dana u bioskopu i zadovoljan sam.Scene jesu nabudzene (izadje ziv iz frizidera koji je preleteo veliku kilometrazu bez povrede, onda kada pucaju na njega meci beze od njega kao da pucaju na Ramba...)
Ali ono sto je najbitnije je sledece: Zamislite sebe za 15-20 godina kako gledate Indijanu prva tri dela i zamislite se kako je on zavrsio svoj zivot. Gde je odjahao sa caletom na konjima posle treceg dela...Sta je bilo sa njim i Meri...Da li provodi penzionerske dane igrajuci sah ili vatajuci neke maloletnice...
E pa gospodo nezahvalna necete morati da se zamisljate jer niko od vas nije toliko zaludjen za Indijanom jer nije fan i zabole ga sta ce sa njim biti...
Zato postoji jedan mali deo nas fanova kjoji smo presli preko svih nabudzenih scena, jer necemo morati da se zapitamo da li Henri Junior igra sah ili vata maloletnice jer nam je Spilberg omogucio 4. deo...
Ako je iko razumeo moju poruku moze sebe smatrati fanom Indijane...

Lupam glavu od vasih komentara kako je los film kako ne dolikuje predhodnim, kako ovo, kako ono...
Daj ljudi zapitajte se malo, da ste bolje upoznati shvatili bi da je taj film (ponavljam po stoti put i meni sam postao dosadan) pravljen za fanove Indijane...A ja sam upravo jedan od njih...
Ajde da sagledamo ovo iz jednog drugog ugla. Ja sam gledao Indijanu pre par dana u bioskopu i zadovoljan sam.Scene jesu nabudzene (izadje ziv iz frizidera koji je preleteo veliku kilometrazu bez povrede, onda kada pucaju na njega meci beze od njega kao da pucaju na Ramba...)
Ali ono sto je najbitnije je sledece: Zamislite sebe za 15-20 godina kako gledate Indijanu prva tri dela i zamislite se kako je on zavrsio svoj zivot. Gde je odjahao sa caletom na konjima posle treceg dela...Sta je bilo sa njim i Meri...Da li provodi penzionerske dane igrajuci sah ili vatajuci neke maloletnice...
E pa gospodo nezahvalna necete morati da se zamisljate jer niko od vas nije toliko zaludjen za Indijanom jer nije fan i zabole ga sta ce sa njim biti...
Zato postoji jedan mali deo nas fanova kjoji smo presli preko svih nabudzenih scena, jer necemo morati da se zapitamo da li Henri Junior igra sah ili vata maloletnice jer nam je Spilberg omogucio 4. deo...
Ako je iko razumeo moju poruku moze sebe smatrati fanom Indijane...

Aferim,aferim

Nije stvar u prenabudzenosti scena nego shto je scenario jednostavno LOSH
Niko ko je pravi fan Indijana filmova ne moze ovo smetje da smatra 4.delom
na kraju je falio samo Fox Molder ili da Indi uleti u letetji tanjir i ode sa zenom i sinom debilom da poseti Chubaku u galaxy far far away....
Spilberg i Lukas su jednostavno prsli....godine su ih sustigle
Za Lukasa smo to znali josh od prequel-a ali Spilberg je tek sad zastranio.

Nije stvar u prenabudzenosti scena nego shto je scenario jednostavno LOSH
Niko ko je pravi fan Indijana filmova ne moze ovo smetje da smatra 4.delom
na kraju je falio samo Fox Molder ili da Indi uleti u letetji tanjir i ode sa zenom i sinom debilom da poseti Chubaku u galaxy far far away....
Spilberg i Lukas su jednostavno prsli....godine su ih sustigle
Za Lukasa smo to znali josh od prequel-a ali Spilberg je tek sad zastranio.

Ja ga smatram 4. delom...
Moras da shvatis da je Spilberg opterecen vanzemaljcima u privatnom zivotu zato je i ubacio njih u ovaj nastavak...

Back