Index sreće evropskih naroda

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.420
Riječ je o redovnom istraživanju World Happines Report, a na mapi se nalazi trogodišnji prosjek. Građani su morali odgovoriti koliko su srećni i zadovoljni na skali od 1 do 10, a tamnije boje predstavljaju sretnije nacije.

index.png

Od bivših ex YU Slovenci najsrećniji. Finci na čelu :think:
Zanimljivo da su Turci ubjedljivo najnesrećniji narod?? :eek::roll:

To neki redikul radio.
OK, na stranu sada moj osobni animozitet prema Skandinaviji koju ne mogu smisliti zbog imigracijske politike, agresivnog propagiranja mijesanja rasa, feministickog ekstremizma i radikalne islamizacije, to su neki moji interni stavovi, ali ispada da su ljudi koji zive u Peci ili Pristini sretniji od nekoga tko zivi u Subotici, Novom Sadu, Beogradu.
Pa prije bi u Spalatu zivio nego u Pristini.
Meni je ta mapa nidje veze.

U gornjem levom uglu pise "Life Evaluation Average" dok je izvor "World Happines Report". Sreca i zadovoljstvo su dve razlicite stvari. 'Life Evaluation" je pitanje koliko ste zadovoljni svojim zivotom a ne koliko ste srecni.

"Life evaluation refers to a person's thoughts about his or her life. Surveys of subjective well-being have traditionally emphasized life evaluation. The most commonly asked question in these surveys is the life satisfaction question: “How satisfied are you with your life as a whole?”

Kosovo 6,5?
Stvarno da se useres od miline.
Znaci bolje zivjeti u Pristini nego recimo u Istanbulu.
Ovo za Slovence vjerujem da stoji, sto se tice tih Skandinavaca, ne bi se tamo gore ni posrao.
Drzave im se pretvaraju u rasne tragedije a oni se od srece uhvatili za usi i skacu do plafona.
Koja budala je radila ovu mapu?
I ja ne volim Skandinaviju ,samo sto bi im se posrao s oprostenjem.

Riječ je o redovnom istraživanju World Happines Report, a na mapi se nalazi trogodišnji prosjek. Građani su morali odgovoriti koliko su srećni i zadovoljni na skali od 1 do 10, a tamnije boje predstavljaju sretnije nacije.

Pogledajte prilog 1217703

Od bivših ex YU Slovenci najsrećniji. Finci na čelu :think:
Zanimljivo da su Turci ubjedljivo najnesrećniji narod?? :eek::roll:
Možda im je jasno da TV lažucka, tu i tamo?

Meni su ljudi u Turskoj (Istambulu) baš delovali srećno! Svi su ljubazni i nasmejani.
Generalno,...msm da to ipak nema mnogo veze sa standardom. Ili bar nije presudan faktor! Italijani isto tako deluju uvek srećni i nasmejani, vole provod, zabavu, život.
Za Islanđane i Fince verujem da je tako,...njima je iako mnogo tamo 'ladno, uvek toplo oko srca. Skroz opušteni ljudi i neopterećeni.
Na Balkanu i kad je sve ok,...izmisli se nekakva frustracija.:roll:
Nemci su mi ubedljivo najveći boturi!😠
Uprkos svemu,... Danska je država koja mi se ubedljivo najviše sviđa. I po uređenju i mentalitetu ljudi.

Poslednja izmena:

Back