Incident u autobusu: Devojčicu izbacili iz vozila po mrklom mraku

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Majka maloletne Viktorije Oroš kaže za S media portal da je kondukter „Severetransa“, na liniji Sombor – Vrbas „izbacio“ njeno dete iz vozila van naseljenog mesta, po mrklom mraku, jer nije imala odgovarajuću kartu. Iz „Severtransa“ demantuju, navodeći da ’tako nešto nikada ne bi uradili’.

Viktorija Oroš (14) je iz Vrbasa, tačnije iz sela Kucura. U septembru je upisala Frizersku školu u Somboru. Pošto su joj roditelji nezaposleni, Opština Vrbas odobrila joj je besplatnu „vikend“ kartu kako bi dete moglo da putuje besplatno.

Međutim, prošlog četvrtka devojčica je u školi saznala da svi đaci dobijaju produženi vikend, pa je rešila da istog dana pođe u Kucuru.

Da li smo ljudi ili zveri?!

Ovo pitanje sebi postavlja Dušica Oroš, majka 14-godišnje Viktorije, od trenutka kada joj se kćerka javila sa mobilnog i rekla joj da je „izbačena“ iz autobusa van grada, daleko od bilo kakvog naseljenog mesta.

- Kad nisam pala u nesvest – uzbuđeno priča Dušica Oroš za S media portal. - Uhvatila me je panika, jer od Sombora do Vrbasa, tačnije do Kucure, ima sat i po automobilom! Viktorija je krenula iz Sombora u sedam sati uveče, a kondukter ju je izbacio posle desetak minuta, jer nije imala odgovarajuću kartu kod sebe, niti novac da kupi novu. Morala je da izađe kod njihove garaže na izlazu iz Sombora; to je deo grada koji je nenaseljen i vrlo je mračan.

Viktorijina majka ne poriče da njena kćerka nije imala adekvatnu kartu:

- Moja kćerka ima ’vikend’ kartu, ali doplatila je za prtljag 50 dinara i pitala je šofera da li ipak može sa tom kartom da putuje. On je prećutao. Kada je došao kondukter da pregleda karte, rekao joj je da sa kartom koju ima ne može da putuje i da samo može da kupi novu kartu. Pošto Viktorija nije imala novac kod sebe, rekao joj je da napusti vozilo!

Majka: A šta da je neko silovao?!

Prema rečima Dušice Oroš, kćerka ju je pozvala sa mobilnog, uplakana i preplašena.

- Kada mi je rekla šta se desilo, ’uhvatila’ me je panika. Pa zar maloletno dete, devojčicu, da izbace tako po mrklom mraku, van naselja?! Šta bi bilo da ju je neko napao, da je silovao ili opljačkao?! Ko bi onda bio kriv?! Zar nisu mogli da joj kažu da me pozove, pa da mi platimo kada stignu u Vrbas?! Razumem da ona nije imala odogovarajuću kartu, ali tako postupati sa detetom je prava sramota – ogorčeno komentariše sagovornica S media portala.

„Severtrans“: Nikada ne bismo tako nešto uradili!

S druge strane, direktor saobraćaja „Severtransa“ Milorad Nikšić kaže da, uprkos strogim i čestim kontrolama, njihovi radnici ne bi nikada tako nešto uradili.

- Lično poznajem konduktera koji je te večeri bio na liniji Sombor–Vrbas – priča Nikšić za S media portal. - On je devojčici ponudio dve opcije: ili da pozajmi pare od drugara u čijem je društvu putovala, ili da pozove roditelje da je čekaju u Vrbasu pa da oni plate kartu za nju. Devojčica je dobila oba predloga, i tek je onda zamoljena da napusti vozilo. Izašla je na stanici kod naše centralne garaže, koja se nalazi na ulazu u Sombor. Nema istine u onome što majka tvrdi da je dete izbačeno van naselja!

On insistira na tome da „politika kuće“ ne dozvoljava da se deca, trudnice i starije osobe „tako olako izbacuju iz vozila njihove firme“.

-Teška je situacija i mi smo toga svesni. Baš zato izlazimo našim putnicima u susret na svaki mogući način. Uvek pokušavamo da mirno rešimo situaciju, tako da ova priča nema realnu podlogu – tvrdi Nikšić.

http://www.smedia.rs/vesti/vest/102...-Nije-istina-nikada-to-ne-bismo-uradili.html/

Lično poznajem konduktera koji je te večeri bio na liniji Sombor–Vrbas – priča Nikšić za S media portal. - On je devojčici ponudio dve opcije: ili da pozajmi pare od drugara u čijem je društvu putovala, ili da pozove roditelje da je čekaju u Vrbasu pa da oni plate kartu za nju. Devojčica je dobila oba predloga, i tek je onda zamoljena da napusti vozilo. Izašla je na stanici kod naše centralne garaže, koja se nalazi na ulazu u Sombor. Nema istine u onome što majka tvrdi da je dete izbačeno van naselja!

A to na ulazu u Sombor je inače naseljeno mesto? Pri tom devojčica ne putuje za Sombor, već od Sombora ka Vrbasu....i sve to u večernjim satima po mraku, sramota! Kad nemaš para ne moraš ni da živiš... :(

Isao ja prosle godine busom u Bg i negde kod Cacka, vozaci se zamenise i onaj sto je vozio dodje dole do zadnjih sedista spojenih u jednu celinu (ja sedeo tamo gde su dva) i kaze nekim momcima koji su tu sedeli :"Ajde, ustanite i nadjite drugo mesto 'ocu da spavam", ovi se pogledase i ustadose a on svinja leze i dize blatnjave cipele tamo gde putnici sede i poce da hrci k'o stoka. A brate.....ne da smrdi.....nego farba otpada koliko smrdi na neku trulez. Imao sam osecaj da mu je zivo pile uginulo u grlu i tu ostalo!

Citajuci ovaj tekst setila sam se svog slucaja dosta davno kad sam bila dete...a setim se cesto jer maltretiranje ostaje zauvek u glavi deteta kao sto ce i ova devojcica veoma mlada imati uvek taj osecaj neprijatnosti...mama me pratila za Bgd iz sela pored Krusevca i u brzini zaboravila da mi da novac za kartu..autobus je krenuo i kondukter ubrzo zatrazio da platim kartu...bila sam mala i uplaseno trazila i na kraju zaplakala shvativsi da nemam para...rekla sam tata ce da plati u Beogradu...on je bio ljut ili mi se cinilo ali se secam da je sve vreme govorio vozacu nesto u smislu ajde da je izbacimo ne moze niko bez karte da se vozi...Bila sam na smrt preplasena...okolo mrak kisa uzas...Ne kazem ni d asu moji bili mnogo pametni sto su me samu tako pustili da putujem ali ovi u busu su bili vise nego grozni...na kraju sam sedela sa dva mladica koji su se sazalili na mene i rekli da ce oni da plate pa su me ostavili na miru.. u Beogradu kad sam se pozalila ocu samo sto milicija nije intervenisala...galamio je na njih i rekao da ce da ide kod sefa i da su ga nadrljali...e sad mogu misliti kako se osecala ova devojcica...bez obzira na mobilni i kontakt sa roditeljima ovo je jedno grozno iskustvo...Sta god da je bilo u autobusu da nisu nikakav dogovor o placanju napravili ovako nesto se ne radi...da ima pravde ovi iz busa bi bili suspendovani i na disciplinsku komisiju odmah...a mene isto zanima zar su svi putnici cutali i niko nije hteo da pomogne...da sam bila u busu ne bi oni smeli to dete da izbace napolje...sigurno da bi je zastitila...

Back