Hm ... Dragoljube, jesi li gledao seriju o Ajnštajnu?
(U glavnoj ulozi sjajni Dž. Raš.)
Nisam znala, do te serije i nakon što sam proverila na netu, da je Ajnštajnova druga žena bila njegova sestra od rođene tetke.
To nekada (i ne tako davno) nisu bile neuobičajene stvari. Uostalom, pola Evrope se razmnožilo incestom ... a incest nije nepoznat ni u Bibliji.
Sad nas ima 7 milijardi pa nam se ne žuri da okupiramo planetu Zemlju.
I Tomas Man (i sam sklon incestu i svačem,ali i slobodan da razreši jezik o tim temama

) piše pripovetku o incestuoznoj porodici...
Naravno da ima genske privlačnosti između srodnika pri čemu libido ,inače slepa energija testosteronom raznošena,zna da prekorači društveno zadate
granice koje su logične,ali koje jake emocije znaju nadjačati...
Interesantno da i kod životinja ,pa i biljaka postoje regulatori koji otežavaju incest...
Za Ajnštajna sam znao,ali takvim umovima svašta pada na pamet samo ne ono šta je društveno prihvatljivo.
To i Tomas Man piše-za ostale smrtnike je incest velika prepreka,ali za visoko plemstvo i plemeniti rod-to nije ni preprekica...

Pošto sam ja obićna balkanska seljačina-nesklon sam incestu,naročito nakon prolaska kroz adolescenciju.
Ali zanimljivo...
- - - - - - - - - -
nzm
aj sad neki iole racionalan i autentičan,tvoj odgovor,a ne nekakva lupetanja sa izmišljotinama poput ''super ego'', ''id'' i slične gluposti pseudonauke psihologije koje naučite napamet i ponavljate ko papagaji misleći da zvučite pametno
Nemoj se praviti prepametan,Frojdova psihoanaliza za mene je veoma dobra kad govorimo o ljudima kao seksualnim bićima...
Ti kaki drukčije-ja vako!