Incest brak

..dozvoljeno im je da provere i odluche..
..mislim da neki od genetski challenge-ovanih imaju i sajtove za prorachun verovatnoce..
..niko upucen u situaciju im nece dati blagoslov, ali izbor je opet na njima..
Dobro, ali velika je razlika između slobode odlučivanja i formalno-pravne zabrane (u slučaju incesta).

..incest tj taboo incesta nije genetski kodiran, to je uzrokovano odrastanjem uz nekog..Westermarck effect..
..diverzitet je primarna uloga razdvajanja polova, suludo bi bio bacati ga u rikverc ili makar stagnaciju savatavanjem najblizeg raspolozivog polno zrelog primerka..
Zanimljiv taj Westermarck. Ali njegov sindrom može da se tumači i tako da jedinke koje su u detinjstvu provele puno vremena sa nekim drugim jedinkama počnu da ih doživljavaju kao bliske srodnike, što onda okida genetski kodiranu seksualnu averziju.

Dobro, ali velika je razlika između slobode odlučivanja i formalno-pravne zabrane (u slučaju incesta).

Zanimljiv taj Westermarck. Ali njegov sindrom može da se tumači i tako da jedinke koje su u detinjstvu provele puno vremena sa nekim drugim jedinkama počnu da ih doživljavaju kao bliske srodnike, što onda okida genetski kodiranu seksualnu averziju.
gde kod nas postoji formalno-pravna zabrana za to?

..mislim da nemaju osnova za zabranu, samo za besomuchno otvaranje ochiju, app..
..ako ne prodje, sami su to trazili..
..danas je neukost izbor, u velikom procentu..

..istina..tako su i doshli do ideje, prateci broj skolpljenih brakova izmedju dece koja su ishla u iste grupe u vrticima,
uz sva prerachunavanja vereovatnoce da se to desi na dalje..
..tako bi deca i prirodno odrastala ranije, u shirim porodichnim zajednicama, provodeci vreme sa blizim i daljim rodjacima slichnih godina..
..meni to pije vodu, posmatrajuci svoje drugare iz ulice, kraja,
pa na dalje sestrine, bratove, svih koje poznajem dovoljno - nema toga..
..ipak smo mi globalno selo, nismo tako sulud uzorak za posmatranje..

Back