Inaktivisani pivski kvasac

gde to moze da se kupi...i sta je to u stvari...cuo sam za pivski kvasac..ali inaktivisani..??? kako se koristi..??

У облику праха, паковање 200 и 400 грама.
Зове се пиварски, јер се пре него што су упозната његова лековита својства, користио само за производњу пива. У XVI веку лекари су га дефинисали као БОЖАНСКИ ЛЕК. Пиварски квасац је дијететски производ који настаје природним процесом ферментације пиварске сладовине без додатка адитива. У облику је љуспица или ситног праха, светло жуте боје. Богат је комплексом Б витамина, протеинима и минералима. Користи се у лечењу болести насталих услед недостатка беланчевина и витамина Б комплекса. Препоручује се уз дијете за особе оболеле од шећерне болести, болести срца и органа крвотока, јетре, поремећаја варења, неуро-вегетативног система, промена на кожи, анемије, као и за корекције телесне тежине.
Количина од 15-20 грама дневно, за одрасле (супена кашика), размутити са 2 дл сока или јогурта ( мозе се додати у супу, чорбу, друго јело, а према упутству о количини). Користи се у редовној исхрани као допуна намирницама дефицитарним витаминима Б-групе и протеинима. Ова доза користи се 6-8 недеља, а затим се прави пауза од 4 недеље, да би се циклус после тога наставио. Најважније је да се у случају терапије узима редовно, према упутству.

Има га у свим већим самоуслугама, вероватно и у већем броју макробиотичких радњи.

popije... i zdraviji je ;)

Да, само што мораш да понесеш тегле са собом и да га што пре однесеш кући у фрижидер, иначе, може да "експлодира" у колима.:D
Инактивисани има неограничени рок, а после отварања мора да се утроши у року од 6 месеци. Много је практичнији.:)
Иначе, садржи и веома важне минерале, фолну киселину, селен...

Да, само што мораш да понесеш тегле са собом и да га што пре однесеш кући у фрижидер, иначе, може да "експлодира" у колима.:D
Инактивисани има неограничени рок, а после отварања мора да се утроши у року од 6 месеци. Много је практичнији.:)
Иначе, садржи и веома важне минерале, фолну киселину, селен...

prakticniji jeste, ali zdraviji nije :D

nece eksplodirati u transportu, mora biti u frizideru ;)
video si nekada pivski aktivni kvasac, pio ?
mislim da se cak moze kupiti u pivari... a veoma je zdrav

ima B vitamine, enzime, nukleotide, ali ja ga ne preporucujem, jer kako mi je jedan cuveni kolega rekao, ima u sebi i kulture gljivica, koje izazivaju nadimanje i poremecaj flore, tako da bolje , ako treba , piti komplex vitaima B..kvasac je ipak za hleb;)

Инактивисани пивски квасац не надима, он одржава равнотежу цревне флоре, спречава мучнину и ублажава пробавне тешкоће...

Нисам знао да се пивски квасац употребљава за прављење хлеба?:hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
Konzumirala po preporuci lekara (vrhunskog infektologa) kada sam imala herpes zoster. Jaoooj, što je grozno, ali korisno. Preporučujem svima. Samo nadjite kombinaciju sa kojm možete da ga konzumirate. Meni je najmanje grozno bilo sa cedevitom..... sa puuuuno cedevite :mrgreen:

Zivela sam 15 godina u Italiji i pouzdano znam da tamo apsolutno u sve vrste pizza stavljaju pivski kvasac obavezno i ni jedan drugi i to onaj svez ne suvi i drze testo za pizu u frizideru najmanje 24 sata a neki i do 48 sati da bi ga posle izneli na sobnu temperaturu da se ugreje oko pola sata i do sat vremena kako kad ...da bi nakon svega toga napravili pizu lako varljivu za stomak , da ne bude teska

Back