In

Svi ti kursevi prosvetljenja,samospoznaje,meditacija,psihomentalnog razvoja i sl su najobicniji okultizam i toga se treba kloniti jer je svaki okultizam,zvao se crn ili beo,satanizam.I joga je naravno najobicniji okultizam koji ima celu svoju filozofiju i okultne tehnike za "samoprosvetljenje",a ovde se joga obicno predestavlja kao vezbe opustanja (te su vezbe u jogi zapravo samo "zagrevanje" za "glavnu"stvar kao sto razgibavanje prethodi sportskom treningu).Jogu indijci ustvari zovu kraljevski put za sjedinjenje individualne svesti sa kosmickom.U stvari,sjedinis se sa palim andjelima u podnebesjui nihovim gazdom bogobornim satanom.

Obersturmfuehrer:
elem...sto se mene ticee, u samoj meditaciji nema nista lose, sto se mene tice, to je spajanje sa 'onim tobom' sto nije u stvarnom svetu, znaci sa tvojom podsvesti, a sto je vrlo znacajno, kada je u pitanju razvoj pojedinca.....

ha...droga???
ali opet ti ne znas dovoljno o tome, crkva jeste neka meditacija. ali mozda je proglasena za ok? mada da je dovoljno jaka ne bi bilo ljudi koji su izasli iz nje
kod meditacije je mozda opasno sto ne znas kuda ides...ako tebe neko tu vodi a ti ne poznajes teren ko ti garantuje da te ne vodi ka ludilu.

Ja upravo našao onlajn knjigu o Intenzivu prosvetljenja, izdata u Bosni, a sad i na netu.

Spoznaj samog sebe

http://www.prosvetljenje.net/index.php?option=com_content&view=article&id=290&Itemid=1

Sadržaj:

Predgovor
Uvod
Radjanje Intenziva
Tehnika prosvjetljenja
Komunikacija kao duhovni alat
Na putu ka istini
Prosvjetljenje: direktno znanje istine
Barijere ka prosvjetljenju
Pravila i raspored
Metafizika prosvjetljenja
Dijade: duhovna staza prijateljstva