In Memoriam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mislim da je ovo tema gde treba da se kaze nesto o nekome ko je skoro umro, a ne da zalimo za nekima koji su mrtvi vec 30 godina, drugo, mislim da 80% nije ni slusalo Bo Didlija, a sad kao svima zao.....meni je zao,ali i bilo mu je vreme.....inace njegova gitara mi je jedna od ruznijih, zaje*ala je i B.C. Rich :D
anyway RIP

Rock and roll ispraćaj Boa Diddleyja

0040007.17.jpg

Pogreb Boa Diddleyja bio je obilježen rock and rollom baš kao i njegov život: četiri sata, prijatelji i rođaci pjevali su, plesali i slavili život čovjeka koji je vlastitim pečatom pomogao rođenju rocka.

Dok su članovi obitelji prolazili pored lijesa pionira rock and rolla, gospel bend svirao je pjesmu Bo Diddley.

U tom trenutku nekoliko stotina nazočnih počeo je pljeskati u ritmu i uzvikvati "Hey, Bo Diddley!".

Diddley je umro u ponedjeljak od zatajenja srca u svom domu u Archeru u dobi od 79 godina.

"On je još 1955. znao publiku natjerati da se giba u ritmu rock and rolla, prije nego li je to uspjelo Elvisu Presleyju,'', rekao je Diddleyjev unuk Garry Mitchell, nakon čega je poskočio u zrak raširenih nogu baš kao što je Diddley radio na pozornici.

Diddley, koji je rođen kao Ellas Bates i postao Ellas McDaniel kada je uzeo prezime rođaka koji ga je odgojio, neće ostati zapamćen samo po svojim pjesama.

Prijatelji posebno ističu njegovu velikodušnost, koja se manifestirala u brojnim koncertima za beskućnike te radu s grupama mladih i drugim dobrotvornim organizacijama.

Bio je poznat i po tome što je volio razgovarati sa svima koje bi sreo ili upoznao.

Gradonačelnica Gainesvillea Pegeen Hanrahan osvrnula se na jednu od najpoznatijih Diddleyjevih pjesama Who Do You Love rekavši kako na pitanje "Koga voliš?" odgovor glasi: "Tebe, Bo".

Pogrebu je prisustvovao i Eric Burdon, vođa legendarne rock grupe The Animals, a cvijeće su poslali brojni glazbenici kao što su Jerry Lee Lewis, Tom Petty, George Thorogood i drugi.

Diddley, koji je najčešće nastupao sa šeširom i velikim crnim naočalama, postao je poznat 1958. s albumom Bo Diddley.

Među njegovim hitovima nalaze se Before You Accuse Me, Mona i I'm a Man.

Diddley je 1987. uvršten u Kuću slavnih rock'n'rolla, a 2006. i u Kuću slavnih bluesa. Svojim radom je utjecao utjecao na Buddyja Hollyja, Elvisa Presleyja, Rolling Stonese i mnoge druge.

Одавно се нисам избедачио као малппре кад сам чуо да је умро један једини и непревазиђени краљ ромске музике, Шабан Бајрамовић. :( Слава му! :(

Umro Šaban Bajramović

Nedelja, 8. jun 2008. 15:15

Kralj romske muzike Šaban Bajramović preminuo je u nedelju u Nišu, potvrđeno je agenciji Beta u kardiološkoj klinici Kliničkog centra tog grada.Bajramović, veliko ime romske muzike i umetnosti, primljen je u bolnicu zbog infarkta u nedelju ujutru, a preminuo je oko 12 časova.Šaban Bajramović bio je najplodniji, najproslavljeniji, najznačajniji romski pevač, kompozitor i pesnik na prostorima Balkana.

Zvanični kralj romske muzike

Rođen u Nišu 16. aprila 1936. godine, prvu ploču snimio je 1964. godine. U karijeri je snimio 20 albuma i oko 50 singlova, a napisao je i komponovao oko 700 pesama.U devetnaestoj godini je, zbog ljubavi, pobegao iz vojske, pa je kao dezerter, osuđen na tri godine zatvora na Golom otoku. Pošto je na Vojnom sudu izjavio da niko ne može da ga osudi onoliko koliko on može da izdrži, kazna mu je bila povećana na pet i po godina.Ni zatvor nije mogao da ugasi nemirni duh muzičara, koji osniva zatvorski džez orkestar. U intervjuima je često izjavljivao da je Goli otok bio njegov "životni univerzitet".Više od 20 godina bio je na čelu sastava Crna Mamba, a na lični poziv Nehrua i Indire Gandi nastupao je u Indiji, gde je zvanično proglašen za Kralja romske muzike.Njegova izvedba pesme "Đelem, đelem" izabrana je za himnu svih Roma sveta. Poslednji album, "Romano raj", objavio je prošle godine.Osim muzike, bavio se i filmom, pa je ostvario manje uloge u filmovima "Nedeljni ručak" i "Anđeo čuvar" Gorana Paskaljevića, "Gypsy magic" Stoleta Popova i "Crna mačka, beli mačor" Emira Kusturice.Bio je oženjen Milicom, sa kojom je živeo u Nišu i dobio četiri ćerke."Moja deca rasuta su po celom svetu, a to mi predstavlja tužnu inspiraciju za nove melodije" izjavio je svojevremeno umetnik, koji je inspirisao izvođače kao što je Goran Bregović, i druge.Bajramović se nedavno požalio na slabo zdravlje i težak život, a tom prilikom mu je, prošle nedelje, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić uručio jednokratnu novčanu pomoć.Bajramović se tada požalio da, nakon 40 godina pevanja, nema poseta niti prijatelja, i priznao da se muči.

Umro Šaban Bajramović

Nedelja, 8. jun 2008. 15:15

Kralj romske muzike Šaban Bajramović preminuo je u nedelju u Nišu, potvrđeno je agenciji Beta u kardiološkoj klinici Kliničkog centra tog grada.Bajramović, veliko ime romske muzike i umetnosti, primljen je u bolnicu zbog infarkta u nedelju ujutru, a preminuo je oko 12 časova.Šaban Bajramović bio je najplodniji, najproslavljeniji, najznačajniji romski pevač, kompozitor i pesnik na prostorima Balkana.

Zvanični kralj romske muzike

Rođen u Nišu 16. aprila 1936. godine, prvu ploču snimio je 1964. godine. U karijeri je snimio 20 albuma i oko 50 singlova, a napisao je i komponovao oko 700 pesama.U devetnaestoj godini je, zbog ljubavi, pobegao iz vojske, pa je kao dezerter, osuđen na tri godine zatvora na Golom otoku. Pošto je na Vojnom sudu izjavio da niko ne može da ga osudi onoliko koliko on može da izdrži, kazna mu je bila povećana na pet i po godina.Ni zatvor nije mogao da ugasi nemirni duh muzičara, koji osniva zatvorski džez orkestar. U intervjuima je često izjavljivao da je Goli otok bio njegov "životni univerzitet".Više od 20 godina bio je na čelu sastava Crna Mamba, a na lični poziv Nehrua i Indire Gandi nastupao je u Indiji, gde je zvanično proglašen za Kralja romske muzike.Njegova izvedba pesme "Đelem, đelem" izabrana je za himnu svih Roma sveta. Poslednji album, "Romano raj", objavio je prošle godine.Osim muzike, bavio se i filmom, pa je ostvario manje uloge u filmovima "Nedeljni ručak" i "Anđeo čuvar" Gorana Paskaljevića, "Gypsy magic" Stoleta Popova i "Crna mačka, beli mačor" Emira Kusturice.Bio je oženjen Milicom, sa kojom je živeo u Nišu i dobio četiri ćerke."Moja deca rasuta su po celom svetu, a to mi predstavlja tužnu inspiraciju za nove melodije" izjavio je svojevremeno umetnik, koji je inspirisao izvođače kao što je Goran Bregović, i druge.Bajramović se nedavno požalio na slabo zdravlje i težak život, a tom prilikom mu je, prošle nedelje, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić uručio jednokratnu novčanu pomoć.Bajramović se tada požalio da, nakon 40 godina pevanja, nema poseta niti prijatelja, i priznao da se muči.

ovo je bilo vec nekoliko puta ali nevrmajnd-Rest In Peace,il po nashki:nek mu laka zemlja/Bog da mu dushu prosti i sl.

na stvarno mi ja zao coveka,ali sam sva pogubljena,jer sam pod sankcijama,a.....ako te bash zanima,baba mi je teshko bolesna.
stvarno mi ga je zao jer nemamo ni jednog muzicara te vrste koji mu je dorastao.

S obzirom da je u pitanju da se kaze da je neko umro i da mu se na neki nacin oda posta to zasluzuje temu. Bar u tom poslednjem pominjanju. . . Ovako se svi trpaju u isti kos i dolazimo do toga da se ocenjuje ko je bitan ko ne. . . Previse individualni i besmisleno. Prema tome. Kad neko umre otvorite temu, toliko postovanja moze da se nadje. . .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back