implanti ugradnja

Strogo vodi te racuna ko Vam to radi. Mnogo nestrucnih je koji ne prezaju niodcega samo da zarade koji dinar. Mom muzu su radili zbog paradentoze i rezanj operaciju i navodno mu pripremili sve za implante. Nesto nam je bilo sumljivo posto se nama kao laicima ucinilo da su ostavili ii zube koji samo sto ne ispadnu iako su zdravi. Srecom da nije otisao kod istih da nastavi sa ugradnjom implanata. Saznali smo za Prof Lazica koji je bas implantolog ( nacelnik stomatologije na VMA). Bio je kod njega i naravno prvo ga je covek poslao da snimi celu vilicu. Snimak koji su mu tad uradili nas je fascinirao. Tako nesto jos nismo videli. To nije obican ortopan, vec se tacno vidi koliko se koji zub nalazi u kosti i da li ga vredi cuvati ili ne. u svako slucaju sreca da je otisao kod njega. Ugradi mu je implante, povadio pre toga sve sto nije vredelo cuvati i sto bi mu ispalo samo za par meseci. I sad ceka da prodje 3 meseca da bi mu stavili zube.

Strogo vodi te racuna ko Vam to radi. Mnogo nestrucnih je koji ne prezaju niodcega samo da zarade koji dinar. Mom muzu su radili zbog paradentoze i rezanj operaciju i navodno mu pripremili sve za implante. Nesto nam je bilo sumljivo posto se nama kao laicima ucinilo da su ostavili ii zube koji samo sto ne ispadnu iako su zdravi. Srecom da nije otisao kod istih da nastavi sa ugradnjom implanata. Saznali smo za Prof Lazica koji je bas implantolog ( nacelnik stomatologije na VMA). Bio je kod njega i naravno prvo ga je covek poslao da snimi celu vilicu. Snimak koji su mu tad uradili nas je fascinirao. Tako nesto jos nismo videli. To nije obican ortopan, vec se tacno vidi koliko se koji zub nalazi u kosti i da li ga vredi cuvati ili ne. u svako slucaju sreca da je otisao kod njega. Ugradi mu je implante, povadio pre toga sve sto nije vredelo cuvati i sto bi mu ispalo samo za par meseci. I sad ceka da prodje 3 meseca da bi mu stavili zube.

hvala puno na tome kda dodjem potrazicu bas tog dr Lazica.

Ako je jos aktuelno...
U junu prosle godine sam ugradila implant na mesto cetvorke. Sama ugradnja ne traje vise od 20ak minuta sa anestezijom i usivanjem. Posle 3 meseca su obradjene desni na mestu implantata i ostavljene oko 2 nedelje da se formiraju. Nakon toga uradjena krunica. Za sad prezadovoljna. Sve sam odradila u privatnoj ordinaciji jednog od najboljih hirurga i implantologa.

ja moram stavljati implantate i to vise :(((... porde svih Stomatologa sto sam pregleodao, nemogu da se opredelim kod koje da idem, znaci: 1) Dr Lisjak 2) dr Mirela Cvjetkovic 3) Profesor Vukadinovic 4) Dr. Cabunac.
ako je neko od vas imao prilike i posecivao ove Stomatologe ja bih vam bio zahvalan da mi javite preko PP,
Znaci mopraci Uraditi Prvo Sinus-Lift oleciti Paradontozu, i moguce Usadjivanje Kosti. Treba mi zaista dobar strucnjak-

Poslednja izmena:
Od imena koje si naveo jedino profesor Vukadinovic da ja mogu da se zakunem. Pocnite malo da gledate ordinacije sa tradicijom, pogledajte koliko su im lekari puni, koliko dugo rade. Za ostalih troje znam kako ste culi...pisu za razne casopise ako se ne varam. E pa dragi moj takvi tekstovi su placeni i to znam jako pouzdano posto sam bio ukljucen u takve radnje. Lepo platis da glumis pamet u nekom casopisu a onda svi misle kako je tebe vrhunski, svetski , elitni casopis zvao da pises za njega pa si ti vrhunski strucnjak. Znam zaista stomaologe sa uspesnim ordinacijama, sa tradicijom i do sada nisam cuo niti video da se neko od njih pojavljuje u nekom casopisu i mudruje sa stranica istog. Pazi govorim o ljudima koji se ubijaju od posla!!!

Zato moja savet je da manje citas casopise a vise gledas iskustva drugih.

dali neko zna za DIO-Implante. koji ugradjuje Dr. Dragan Antic u BG. Implanti se proizvode u Koreju,,, dali neko zna o kvalitetu ovih Implanta i kako su se pokazali na marktu. Inace kod ovog doktora kosta ugradnja 360eur zato sto on ima ugovor sa njima i Prezentira te Implantate pa ih dobija po niskojj ceni.

Oko 700e implantat sa krunicom i suprastrukturom.

Ekstra cena...uskoro cemo raditi i za 500 implnata sa krunicom a i za nize. Samo neka se nastavi srozavanje profesije. Posledice cemo svi da vidimo i osetimo. Verujte mi na rec. Stomatologija nam je gora od najgore pijace. PORAZAVAJUCE!!! Samo da se lakse pribavi pacijent, da odradi sto brze, da mu se otmu pare i bog te veselio. Doci ce dan kada cemo raditi po sistemu materijal + ruke 20 eur. I bog te veselio.

Frizeri, pedikiri i manikiri vise cene sebe!!!

DRAGE KOLEGE!!! Ako zelite da napravite dobru i uspesnu ordinaciju, onda u nju MORATE DA ULOZITE , morate da je OPREMITE, morate da imate adekvatan i lep prostor, prijatnu cekaonicu, DOBRO PLACENO OSOBLJE a to ne mozete da postignete sa PILJARSKIM CENAMA!!! Blamiramo se pred celim svetom!!!

Puno pozdrava!!!

Posto mi je jedan clanak tj. komentari na njega digao malo pritisak moram da reagujem. Nije problem ako pacijent iz inostranstva izabere najjeftiniji plan terapije sto obicno i urade, onaj npr. kanali + rezanj + krunice za 7 dana. Veliki broj njih ce da nasedne na takve price ako nemaju zaista dobru preporuku. I sve to nije problem. Svako ima pravo da sa svojim parama i za svoje pare radi sta hoce. Ali niko nema pravo da kada mu se upale korenovi na brzaka upaljeni, kada zubi pocnu ispod mostova da mu se klate i kad shvati da je naseo i da se okaci na internet i pocne da zari i pali, govori kako je stomatologija u Srbiji na nivo africkih zemalja , kako su stomatolozi u Srbiji grozni i ne znam ja kakvi. Jer u ovoj drzavi ima masa onih koji casno i posteno i po svim pravilima rade svih posa i ne zasluzuju da se o ovoj profesiji tako prica.

Shvatite da je neralno da se ono o cemu nije decenijama vodjeno racuna popravi za 10-15 dana. Shvatite da nisu neke pauze u radu dzabe izmisljene. Bolje da uradite recimo pripremu u Beogradu, hirurgiju ako treba, kanale, neke plombe pa ako ne mozete da se vratite da odradite protetiku tamo gde zivite. Opet cete proci jefinije. Najgori neprijatelj je brzanje, da se zbrza da se odradi na brzaka. To se po pravilu zavrsi katastrofom. Niko nije lud da vas tera da cekate npr dva meseca izmedju dva tretmana ako za to ne postoji potreba. I ovako i onako ce da uzme vecu lovu. Pa sto vam onda ne bi uzeo novac za par dana nego vas cekao dva meseca?

Jos jednom puno pozdrava :)

Ekstra cena...uskoro cemo raditi i za 500 implnata sa krunicom a i za nize. Samo neka se nastavi srozavanje profesije. Posledice cemo svi da vidimo i osetimo. Verujte mi na rec. Stomatologija nam je gora od najgore pijace. PORAZAVAJUCE!!! Samo da se lakse pribavi pacijent, da odradi sto brze, da mu se otmu pare i bog te veselio. Doci ce dan kada cemo raditi po sistemu materijal + ruke 20 eur. I bog te veselio.

Frizeri, pedikiri i manikiri vise cene sebe!!!

DRAGE KOLEGE!!! Ako zelite da napravite dobru i uspesnu ordinaciju, onda u nju MORATE DA ULOZITE , morate da je OPREMITE, morate da imate adekvatan i lep prostor, prijatnu cekaonicu, DOBRO PLACENO OSOBLJE a to ne mozete da postignete sa PILJARSKIM CENAMA!!! Blamiramo se pred celim svetom!!!

Puno pozdrava!!!

Ne zelim da ulazim u raspravu oko dobrih i losih stomatologa i njihovih ordinacija, ali moram da ti kazem da je moj stomatolog jedan od najcenjenijih oralnih hirurga i da mu je ordinacija po meni odlicno opremljena. Verovatno bi ti bilo mnogo lakse kada bi rekla da sam imlantat sa ostatkom platila 1500 evra, sto i rade odredjeni "stomatolozi" a pri tom pozovu bas mog dr da kod njih u ordinaciji izvrsi ugradnnju implantata. Generalno je situacija u zdravstvu ocajna, pa ako drzava moze da placa jednog vrhunskog strucnjaka na stomatoloskom fakultetu 400-500 evra,zasto bi on pokusavao od svojih pacijenata da se obogati.

U mom slucaju je ispostovano vremensko ogranicenje, cekala sam vise od 2 meseca da se implantat optereti.

Svako dobro !

Poslednja izmena:
Ne zelim da ulazim u raspravu oko dobrih i losih stomatologa i njihovih ordinacija, ali moram da ti kazem da je moj stomatolog jedan od najcenjenijih oralnih hirurga i da mu je ordinacija po meni odlicno opremljena. Verovatno bi ti bilo mnogo lakse kada bi rekla da sam imlantat sa ostatkom platila 1500 evra, sto i rade odredjeni "stomatolozi" a pri tom pozovu bas mog dr da kod njih u ordinaciji izvrsi ugradnnju implantata. Generalno je situacija u zdravstvu ocajna, pa ako drzava moze da placa jednog vrhunskog strucnjaka na stomatoloskom fakultetu 400-500 evra,zasto bi on pokusavao od svojih pacijenata da se obogati.

U mom slucaju je ispostovano vremensko ogranicenje, cekala sam vise od 2 meseca da se implantat optereti.

Svako dobro !

Mislim da se nismo razumeli. Prvo rad na fakultetu nije nikakav dokaz da je neko vrhunski ili nije vrhunski stomatolog kada govorimo o klinickom radu. Jedini parametri su koliko neko ima pacijenata, koliko je radno opterecen, koliko mu se pacijenata vrati i da li ga pacijenti preporucuju. I veruj mi da izgradis jednu uspesnu , veliku , privatnu stomatolosku praksu treba mnogo vise krvi i znoja da pustis nego da izgradis titulu na fakultetu pogotovu ovom nasem. O tome da ti ne sude kolege sa kojima pijes kafu nego pacijenti necu ni da pricam. O tome koliko treba da se usavrsavas, da pratis trendove opet da ne govorim. O tome da moras da budes na raspolaganju 24 sata svojim pacijentima, da se uvek smejes cek i kada ti se place.

Ne radi se o tome da neko treba da se obogati na pacijentu ili ne. Od stomatologije se niko nije obogati. Radi se o tome sto je poceo da pada kvalitet rad. Ajde sto se dampinguju cene , dok su padale cene bilo je ok, ali onda kada vise nije bilo nacina da se cene dampinguju na normalnoj osnovi onda su pocele da se dampinguju na ustrb kvalitetu. Pa onda citamo po novinama komentare ljudi koji su bili ovde da rade zube i nikad vise nece doci u Srbiju kod zubara. I ja ih apsolutno razumem. Rasterujemo stomatoloske turiste takvim pristupom poslu. A na zalost niko nije spreman da tome stane na put. Susedna Madjarska gde se znaju pravila rada, kako se radi i gde postoji ustanovljena norma kvaliteta godisnje samo od poreza od stomatoloskog turizma zaradi oko 70 MILIONA EURA. Pa ti sada vidi koliko gubi Srbija zbog ovakvog nacina rada.

Svaki pacijent je kao drvo koje mora da se zaliva dobro i vlalitetno. Jer ako pacijent ne posalje svoje prijatelje kod vas i ne preporuci vas onda nesto niste dobro uradili. Pacijenti ocekuju kvalitet ALI i ja bi da ne znam nista o ovom poslu izabrao tamo gde mi nude plan terapije sa najmanje stavki za najmanju cenu. Otkud moze pacijent da zna da taj plan ne valja, da obicno nije dobar i da sluzi kao mami para? Iskreno i ja bi se upecao. Ali o tome ne treba da brinu pacijenti nego drzava treba da utvrdi minimalnu normu kvaliteta rada.

Kao turisticka stomatoloska destinacija imamo jako losu reputaciju a za to smo sami krivi.

Prijatno vece!

Slazem se u vecini stvari sa gore iznesenim i takodje mislim da je "drzava" najveci krivac. Ako procitas ponovo moju peretposlednju recenicu, shvatices da ne velicam svog dr-a zato sto radi na fakultetu vec da osudjujem drzavu sto jednog takvog strucnjaka moze da plati samo toliko. Pa radnici u DM-u ili C&A imaju vecu platu.

Da ne bude bas hvalospev mom "zubi" moram da priznam da se taj ne smeje kad mu se place ali ipak to nekako kompenzuje uslugom :)

Svako dobro!

Pozdrav forumasi :)
Da ne bih otvarao novu temu,postavicu pitanje na postojecu..
Zbog prelome gornje jedinice i lose uradjenog posla nadogradnje,zub mi se bukvalno prepolovio posle 8,9god..izvadio sam ga (pre 4 god)i uskoro planiram implant. Znam da je najbolje da pitam zubara i da je individualna stvar,ali cisto uopsteno:
Da li postoji veca sansa da mi vilica ne primi implant zbog toga sto je od vadjenja zuba i ugradnje implanta proslo 4 godine?

Zbog prelome gornje jedinice i lose uradjenog posla nadogradnje,zub mi se bukvalno prepolovio posle 8,9god..izvadio sam ga (pre 4 god)i uskoro planiram implant. Znam da je najbolje da pitam zubara i da je individualna stvar,ali cisto uopsteno:
Da li postoji veca sansa da mi vilica ne primi implant zbog toga sto je od vadjenja zuba i ugradnje implanta proslo 4 godine?
Hmm, mislim da ti to nezma veze, Bude primilo jer budu ti slozili takvi implant.. govorimo o mobilnoj protetiki?

Poslednja izmena od moderatora:
Tebi ne treba nikakav implatant, samo krunica, istrugace ti zub do tog koji vise nemas i dobices dve krunice i gotovo.

Back