implant zuba ili most

mimiandfriends

Početnik
Poruka
28
Imala sam traumu donjih jedinica. Jedan je ispao, a drugi je devitalizovan. Sada me zanima da li da stavim implant (za koji sam čula da je jako bolan) ili da stavim most na mestu tog jednog. I da li mogu da stavim most uopšte ako mi je jedan zub koji treba da drži most devitalizovan? Molim vas kažite mi ako je neko imao sličnih problema ili je stomatolog. Hvala unapred!

Imala sam traumu donjih jedinica. Jedan je ispao, a drugi je devitalizovan. Sada me zanima da li da stavim implant (za koji sam čula da je jako bolan) ili da stavim most na mestu tog jednog. I da li mogu da stavim most uopšte ako mi je jedan zub koji treba da drži most devitalizovan? Molim vas kažite mi ako je neko imao sličnih problema ili je stomatolog. Hvala unapred!

zaboravi na pare zaboravi na bol
bol dodje i prodje medjutim razmišljaj o doživotnim posledicama
most može ako imaš na šta da ga nakačiš tj zdrave osmice ili sedmice
što se implanta tiče nije problem bol već spoznaja da su desni izuzetno bitan organ
tako da sve da imaš para od muža koji nakrao preko stranke državnu firmu
malo koji lekar će ti savetovati implante koji se reklamiraju "od babe devojka"

zaboravi na pare zaboravi na bol
bol dodje i prodje medjutim razmišljaj o doživotnim posledicama
most može ako imaš na šta da ga nakačiš tj zdrave osmice ili sedmice
što se implanta tiče nije problem bol već spoznaja da su desni izuzetno bitan organ
tako da sve da imaš para od muža koji nakrao preko stranke državnu firmu
malo koji lekar će ti savetovati implante koji se reklamiraju "od babe devojka"

zar se most ne kači samo na dva susedna zuba, tj. jedinicu i dvojku u mom slučaju?

zar se most ne kači samo na dva susedna zuba, tj. jedinicu i dvojku u mom slučaju?

Nisam stručnjak, ali sam razgovarao sa ljudima pa mogu dati par informacija sa ogradom, ko što rekoh nisam stručan.O mostovima sam čuo ne baš dobre priče.Moraju da se izbruse dva okolna zdrava zuba da bi se nakačio most, mada su jeftiniji od implanta, ali brušenje zdravih zuba... Čuo sam da može da se nakači most i na devitalizovan zub.
Neki smatraju da su implanti bolje rešenje. Kod implanta postoji rizik da ih organizam odbaci, pa to ti je rizik.Možda uspe, možda ne.Novac ti neće biti vraćen.
Ima već tema koliko vidim o implantima:

http://forum.krstarica.com/showthre...i-ugradnja?p=21346717&viewfull=1#post21346717

Mislim da je možda korisno da potražiš savet i na drugim mestima na netu. Možda naletiš na nekog stručnjaka.

Poslednja izmena:
Nisam stručnjak, ali sam razgovarao sa ljudima pa mogu dati par informacija sa ogradom, ko što rekoh nisam stručan.O mostovima sam čuo ne baš dobre priče.Moraju da se izbruse dva okolna zdrava zuba da bi se nakačio most, mada su jeftiniji od implanta, ali brušenje zdravih zuba... Neko mi reče da može da se nakači most i na devitalizovan zub.
Neki smatraju da su implanti bolje rešenje. Kod implanta postoji rizik da ih organizam odbaci, pa to ti je rizik.Možda uspe, možda ne.Novac ti neće biti vraćen.
Ima već tema koliko vidim o implantima:

http://forum.krstarica.com/showthre...i-ugradnja?p=21346717&viewfull=1#post21346717

Mislim da je možda korisno da potražiš savet i na drugim mestima na netu. Možda naletiš na nekog stručnjaka.

Da, mora da se ostruzu i dva zdrava zuba, ali ljudu ostruzu sve zube ( zdrave) pa prave porcelanske zube. Taj zub ( zdrav) uvek ostaje,
mozes dvajes puta do kraja zivota da stavljas nove krunice.

Meni je cudno da se uopste i pominje implatant. To se obicno stavlja kada nema vise nijednog zdravog zuba.

Da, mora da se ostruzu i dva zdrava zuba, ali ljudu ostruzu sve zube ( zdrave) pa prave porcelanske zube. Taj zub ( zdrav) uvek ostaje,
mozes dvajes puta do kraja zivota da stavljas nove krunice.

Meni je cudno da se uopste i pominje implatant. To se obicno stavlja kada nema vise nijednog zdravog zuba.

Ebem li ga.Osoba je pitala za implant kao jednu od solucija.Struganje svih zuba se radi da bi se stavile fasete, porculanska nadgradnja ali to je već druga tema, to se radi iz estetskih razloga.Da ne zbunjujemo postavljača pitanja - Prilikom stavljanja mosta se stružu samo dva okolna zuba koji će držati most.Nikako svi zubi.

Poslednja izmena:
Мост.
За неколико година матичним ћелијама биће у могућности израстање твог властитог зуба на истом месту.
Већ данас у чистој култури ткива добијају се бешике, вене и артерије, тетиве, кожа...

Ebem li ga.Osoba je pitala za implant kao jednu od solucija.Struganje svih zuba se radi da bi se stavile fasete, porculanska nadgradnja ali to je već druga tema, to se radi iz estetskih razloga.Da ne zbunjujemo postavljača pitanja - Prilikom stavljanja mosta se stružu samo dva okolna zuba koji će držati most.Nikako svi zubi.
Ma ja sam tek onako rekla za sve zube.

Svakako da se struzu samo dva, a to je stvarno ocas posla, traje mozda 15 - 20 minuta, pod anestezijom se ne oseti nista.
Ja ne bih razmisljala ni pet minta o implantantu jer je to em uzasno skupo, em nemas garanciju da ce uspeti, a nema ni potere za ovakvu
obicnu stvar.

Ma šta plaše ljude pričom o nekim bolovima? Ne živimo u srednjem veku.Ja sam pre par godina imao veoma tešku opearciju jednog zuba, osećaj nije prijatan, ali nikakav bol nisam osetio.Ljudi idite kod zubara.:mrgreen:
Imate pravo da zatražite lokalnu anesteziju, koja je veoma efikasna.Čuvajte svoje zube.
Naravno uvek vam moze dopasti defektan lekar ali to je sudbina.

Impalntati u frontu da ali ne / ne ali da. Prvo ugradnja implantat je apsolutno bezbolna procedura uz adekvatnu anesteziju, ne znam o kakvom se cerecenju nervnog sistema govori. Prednost implantat je u tome sto se ne bruse okolni zubi pogotovu ako su oni zdravi. Međutim sa estetskog stanovista u frontalnoj regiji implantati predstavljaju izazov. Svako može da ugradi implantat , dete od 15 godina možete mu pokazati kako da ugradi i posle 10 gledanja , ugradiće ga samo. Međutim nije samo cilj ugraditi implantate već ih i ugraditi tako da kada se na njih kasnije stave zubi sve to estetski lepo izgleda. Ovo u frontalnoj regiji predstavlja ultimativni izazov , i često se završi ne zadovoljstvom pacijenta estetikom. Dakle most je sigurnije rešenje sa stanovišta estetike. Ako ipak želite implantat da bi ste sačuvali zdrave zube savetovao bih vam da pažljivo izaberete implantologa , pošto se tačno zna ko ima znanja i umeća da ugradi adekvatno implant u pomenutoj regiji. Mali savet implantlog se bira po radnom iskustvu i preporuci , takođe nije na odmet i clanstvo u međunarodnim organizacijama, NE BIRA SE po sminkic odelcetu , ekskluzivnoj lokaciji (za koju su mu pare dali mama i tata ili svekar i svekrva) , satiću koji nosi na ruci i svemu onome ostalom po čemu obično naši ljudi biraju doktora.

Moj savjet je svakako iskoristiti prednosti koje nude....Proces njihove ugradnje nije nimalo bolan, traje jedan određeni vremenski period koji je potreban da se implantat spoji sa zubnim mesom, ali je iznimno učunkovit i predstavlja odličnu zamjenu zubi koji nedostaju.. Između ostaloga stomatologija svakoga dana sve više napreduje u svojim dostignućima, što je dovelo i do razvoja All on 4 i All on 6 implanotlogije, koja vam omogućuje dobivanje novih zubi u samo jednom danu. Treba samo otići na pregled i konzultirati se s vašim stomatologom da vidite za koji postupak ste idealan kandidat..

Poslednja izmena od moderatora:

Back