Imigracijski agenti

Mnogi jesu, mnogi nisu. Oni sto nisu reci ce ti da je agent bacanje para jer sve mozes sama. Oni sto jesu reci ce ti slicno, jer kad ti neko pokaze kako se nesto radi, onda mislis da si mogla i sama. Sve u svemu, dobijanje vize je i lutrija, pa ako imas agenta koji je uz'o pare, imas na koga da se ljutis posle ako propadnes; ako dobijes, boli te uvo u svakom slucaju. Mnogi sto imadose agenta visili su opet ovde jer nisu ni s agentom razumeli sta treba da rade. Neki koji su sami uradili proces sebi, pomislili su da su vrlo sposobni (inace je proces dosta tezak i komplikovan), pa su po odlasku poceli da se bave time kao agenti, pa su uskoro i prestajali. Uraditi sebi jednu vizu nije isto sto i znati raditi sto klasa i podklasa viza. Mnogi agenti i ne znaju dobro taj posao, ali mnogi i znaju. Znaci ima iskustava, ima i preporuka, ako imas konkretna pitanja, mozes dobiti u privatnoj poruci.
:mazi:
Jer ako pisemo ovde Zeratul ce te pitati vozis li kanue po Rijeci. :)

skoro sam bila uplatila 400$ nekom agentu ali kako ta agencija nije davala mogućnost plaćanja preko interneta (srećom) onda sam se u međuvremenu predomislila. Gledala sam na Slo forumu da je ekipa davala i po 3000$ za agenta..a po meni taj agent ima možda ukupno 2 dana posla za tvoju vizu pa si nekako mislim da je to malo previše love za premalo posla. Na kraju krajeva, uputa za sve to ima hrpu na netu+forum, valjda ću to uspijeti pohvatati

a za kanue- ma nije to moj sport :zper:

E ebiga, za nesto sam premlad, za nesto prestar, nikako da se nadjem u necemu!
Ako neko razmislja da plati 300-400 za "initial assessment", znaci da ni bukvar nije otvorio u vezi tematike. Onda pocni da ucis, jer initial assessment je nista, odnosno ono "imam li sanse" sto se cesto pita ovde po forumu. To je ustvari kao http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=614033 :) . A ima dosta vise od 2 sata posla kad se krene, to ces vec otkriti sama ;) . A posto je 3000-4000 jedna obicna australijska plata, to je kao kad bi ti neko trazio 300eur kod nas, jelda? Inace Zerathul uvek daje savete za dz pa ako zaglavis, eto pomoci, ja sam malo vec poceo da zaboravljam.

ma initial assesment je free a kao da bi krenuo dalje moraš platit 400$.
A po meni mu to stvarno nije više od ukupno 2 dana posla jer po svim kriterijima imam dovoljno bodova-znači samo mora pregledat papire koje mu pošaljem i poslat ih dalje...jbga, ipak sam malo škrtava :tongue2::tongue2:

Naravno da ti ne treba agencija ako si pismena. A za 2 dana posla... za agenta ni toliko, ali za tebe... pricaces nam na kraju kad saberes sve :) Mene nerviraju trenutno agencije za zaposljavanje i iznajmljivanje nekretnina. Jeble ih agencije. S druge strane, bas je lepo raditi u agenciji, lepo cisto, telefon, racunar i klijenti kojima se samo smeskas i lazes ih, a mrzi te dupe da mrdnes ako bas ne moras, plata divna... ipak ovo jeste obecana zemlja, za odabrane ;)
Nego vidi se vec da imas potencijal, pa hajde da krenes polako.

Back