Ime i prezime

Memnom

Elita
Poruka
20.010
Iako ce vjerujem za mnogobrojne biti suluda ideja. Kao forumas imam legitimno pravo otvoriti temu i izraziti u njoj svoj stav. Hoce li se neko sloziti samnom to je sad do njega i smatram da je forum mjesto gdje se ljudi dodu raspravljati, zabavljati, a ne medusobno vrijedati.

Osobno ne mislim da ce se ostvariti ono sta pisem u nastavku, ali svejedno mi je doslo da napisem. Upucen sam jako dobro kako razni forumi funkcioniraju i prihvacam pisanje pod okriljem anonimnosti iako sam ircer 20 stoljeca kojemu izlazak iz anonimnosti ne predstavlja nikakv problem. Ne prihvacam pdf Politika jer mnogobrojni clanovi s bilo koje strane se ne ponasaju primjereno.

Moje je prijedlog (neoistvarim mozda) da se na pdf-u Politika pise pod nickom, ali da korisnik administraciji MORA potvrditi svoj osobni identitet. Uvjeren sam da bi pristup pisanju bio drugaciji, a i moguce bi bile zakonske sankcije za osobe koje pisu govor mrznje. Osobno mislim da pod okriljem anonimnosti ne samo na ovom forumu nego i na drugima ima huskaca s jedne i druge strane. Bilo bi dobro kada bi Krstarica bila prva koja bi s time o cemu pisem napravila prvi korak.

Samim time razina kvalitete komunikacije bi bila podignuta na visi stupaj. Moguce primjedbe tipa to je tehnicki nemoguce ne prihvacam jer bi svaki ozbiljniji programer moga dodati dodatak o spremanju osobnih podataka kod administratora.

Poslednja izmena:
Upvote 1
Na Fejsbuku je moj drug otvorio grupu za razgovor na razne teme - bez tabua i cenzure. Na listi prijatelja ima ljude iz cele bivše YU. Iako je grupa bila zatvorenog tipa, niko nije hteo da učestvuje pod pravim profilom, već su predlagali da svi otvorimo lažne profile. Na kraju od svega nije ispalo ništa.
Političke diskusije na svim forumima su smeće i možeš se samo iznervirati čitajući gluposti internet ratnika, nezadovoljne i ogorčene dijaspore, klinaca bez znanja o bilo čemu, ali s puno slobodnog vremena da vise po društvenim mrežama po ceo dan, penzionera koje je vreme pregazilo, psihički nestabilnih ljudi... I - naravno - političkih botova koje plaćaju razne stranke, NVO i slično, a obično imaju za cilj da šire strah, paniku, mržnju i unose nestabilnost i na razini država i u samom regionu. Svuda im je čak i retorika ista i iste etikete lepe neistomišljenicima. Ne možeš se boriti s botovima kojima je posao da ponavljaju jedne te iste emocionalno nabijene priče s ciljem da provociraju, zadrtim penzionerima, nadobudnim srednjoškolcima koji misle da su popili svu pamet sveta, likovima koji žive po inostranstvu već 10+ godina i misle da su senzacionalistički članci u medijima realnost i da mi tako zaista mislimo i ponašamo se i na osnovu toga izvlače besmislene zaključke.
Zato su te političke diskusije po internetu bez veze. Ne prikazuju pravo stanje stvari, a samo provociraju ružna osećanja. Ne treba to ni pratiti osim ako voliš da se svađaš i imaš jak želudac. Ako malo obratiš pažnju - videćeš da na svim forumima učestvuje šačica istih ljudi koja pretresa jedno te isto godinama. Za neke je izgleda još uvek 1991, a za neke bogami i dalja prošlost.
Ako bi tražili privatne podatke na forumu - niko više ne bi pisao. Na kraju krajeva, danas ima toliko internet zloupotreba da je bolje što manje privatnih podataka bilo gde i davati.

Slične teme

Back