Kasno se javljam sa odgovorom,ali mozda ce nekome posluziti!
Firma IMD je odlicna, znam to pouzdano, jer moj otac radi preko njih. Apsolutno nije potrebna nikakva veza, konkurs je ja mislim stalno otvoren. Uglavnom traze zavarivace, ali mislim da gradjevinski radnici svih profila mogu raditi takodje preko njih. Jedino sto od momenta kada se prijavite se malo duze ceka na taj pvi posao. Moj otac je cekao nekao 3-4 meseca da ga pozovu. Prvi posao je imao u Tjumenu, tamo je radio mesec dana, i onda mesec dana u Srbiji. Posle toga je isao na duze, na 2, pa na 3 meseca, a sada ostaje i 6 meseci jer su mu uradili radnu dozvolu i radi "na belo"

Sto se plate tice, redovna je, i nije zanemarljiva (1500 eura), s tim sto je uvek jedan mesec u zaostatku, tako da se samo prva plata ceka malo duze, npr sada 1.septembra mu je legla plata za jul, u oktobru ce mu leci za avgust,itd.
Nikakve pare se ne daju, nema nikakvog posredovanja izmedju nekih agencija, sve se zavrsava direktno u firmi. Radi se u Moskvi, Tjumenu... obezbedjena je povratna avionska karta, smestaj i 3 obroka. Kada se prvi put odlazi, onog momenta kad udjete u avion, na racun vam leze 500 dolara (da se ima za prvo vreme dok ne dodje plata) ali opet kazem, uz smestaj i obroke, plata vam maltene ostaje cela!
Nadam se da ce ovo nekome biti od koristi