imao bih dva pitanja

kosta1703

Veoma poznat
Poruka
13.699
U vlasnistvu su mi dva domena istog imena sa razlicitim sufiksima.
Jedan je .rs, a drugi je .ba (u vlasnistvu mi je inace i domen istog imena .com)
Ideja mi je da postoje DVE ISTE stranice na oba sajta, od kojih ce jedna imati link sa .rs, a druga sa .ba(razlog je lokalna pretraga ).
Ono sto me zanima je da li postoji mogucnost da me google kazni zbog istog sadrzaja?

Drugo pitanje je opstije......
Da li stranica na isti nacin optimizovana koja ima link sa .com, ima iste rezultate pretrazivanja kao i ista takva stranica koja ima link sa .rs?
Ovo se ne odnosi na globalnu pretragu (google.com) vec vise za lokalnu google.rs

Jedan je .rs, a drugi je .ba (u vlasnistvu mi je inace i domen istog imena .com)
Ideja mi je da postoje DVE ISTE stranice na oba sajta, od kojih ce jedna imati link sa .rs, a druga sa .ba(razlog je lokalna pretraga ).
Ono sto me zanima je da li postoji mogucnost da me google kazni zbog istog sadrzaja?

Ako si negde video da to postoji onda slobodno. Ja mislim da ćeš dobiti ban od google pretraživača!
Možeš imati iste sajtove ali ne i sadržaj

Drugo pitanje je opstije......
Da li stranica na isti nacin optimizovana koja ima link sa .com, ima iste rezultate pretrazivanja kao i ista takva stranica koja ima link sa .rs?
Ovo se ne odnosi na globalnu pretragu (google.com) vec vise za lokalnu google.rs

A šta dobijaš tim kad Google svejedno izbacuje i srpske i bosanske i hrvatske sajtove za određeni traženi pojam .
Mislim ne znam isti je jezik ,koliko tu lokalna pretraga ima značaja .Al opet ima ovih pametnijih možda neko bolje zna

Nisam video nigde..
Ali se jasno vidi da je vlasnik i jednog i drugog domena ista firma........

Zasto onda ne bi mogla da ima isti sadrzaj?

Ovo je pitanje, nije tvrdnja..........Zeleo bih da cujem vise misljenja o tome

Naravno da ti možeš da radiš šta hoćeš sa svojim domenima, sajtovima ili sadržajem istih ali nije vredno banovanja iz google pretrazivača. Zato vlasnici urade preusmeravanje sa tog na glavni domen, koji bi tebi trebao biti .com

ne koristiti google

Sta sam onda uradio?
Kad mi je sajt komercijalni.
Sam sebi pucao u nogu?

OK, manje vise smo se slozili da to ne moze da se uradi nekaznjeno(nije sigurno , ali sto kazu sto je sigurno sigurno je).
Sad iz ovoga sledi jedno drugo pitanje.....

STA JE TO RAZLICIT SADRZAJ?

Jedna stranica ima isti tekst ali razlicitu poziciju slika?
Jedna stranica ima iste slike na pozicijama, ali se tekst razlikuje u sastavu recenica?

Naravno da ti možeš da radiš šta hoćeš sa svojim domenima, sajtovima ili sadržajem istih ali nije vredno banovanja iz google pretrazivača. Zato vlasnici urade preusmeravanje sa tog na glavni domen, koji bi tebi trebao biti .com

Nije mi jasno ovo.ako moze preciznije?
Mislio si da je resenje da imam jedan sajt sa linkovima na .com pa da bi to bilo solomonsko resenje za sve?
Istina, ali ja zelim i da se "lokalizujem".......
Kada je sadrzaj tih sajtova relativno mali, onda globalizacija ne predstavlja problem.
Medjutim kada(ako) to jednom postane obimno i veliko(a ja se nadam da hoce), onda ce i lokalizacija biti vazna.
Zar nije bolje sada, dok sadrzaj nije toliko veliki resiti problem, da se ne bi u njega zakopao onda kada to bude mnogo teze?

Ja sam do skoro imao 2 ista sajta i oba je Google indeksovao - evo na primer ThePirateBay imaju nekoliko istih sajtova samo su domeni drugaciji na kraju ;)

Moze :cool: ali ako koristis Adsense nisam siguran ;)

Ma i ne planiram da koristim Adesense..............Mada googlajuci ne vidim da ThepirateBay imaju iste stranice........Ako ti nije tesko bas mi nadji primer..Iste stranice, sa dva linka.......Hvala......

Back