Imam siljate zube. Pomoc :)

Lapfeton

Početnik
Poruka
2
Pozdrav svima.
Pre svega molim Admina da pomeri topic gde treba ako nisam pogodio, ovo mi je prvi put na ovom forumu.

A sad da vam se pozalim.

Imam 16 godina i jako siljate zube. Na oca. Sta cu takvi su kakvi su, nisam ih ja birao.
Uvek ih perem i odrzavam ali imam mnogo veliki kompleks na to sto su siljati, i to bas jako. Uglavnom gornji zubi, 3 4 5.
Obozavam da se smejem i uvek sam nasmejan, ali nekako ko da me nesto presece kad krenem da se smejem, jer se setim da su mi zubi ruzni, i odmah zatvorim usta.
Ili prikrijem rukom. Mnogo me to nervira i stvarno bih voleo da imam bolje zube. Cak mislim da je to razlog moje nesigurnosti kada treba da se upoznam sa devojcicom.
Pitao sam majku u vezi ovog i ona je rekla da postoje neke navlake koje se stavljaju na zube i to sve bude lepo.

Mene zanima da li je ovo tacno, kada se to moze raditi, da li je neko ovo radio od vas i da li ste zadovoljni?
Stvarno bih da promenim ovo jer mi jako smeta a i jako je ruzno.

Postujem sve odgovore,
unapred hvala,
Lapfeton.

Hahaha, izgleda da bar negde mogu pomoci :D

Salu na stranu, mozes li nekako pomoci oko ovoga?

Idi, bre, kod stomatologa !
To se 'ladno rešava.

Danas je protetika dosegla savršenstvo.

Jesi vid'o kakve je zube ranije imao Čeda mandov ?
Crne, nepravilne, testeraste, škrbave....
Vidi ga sad !
Ne sklapa usta, kezi se ko Monika Beluči....!

Idi, već sutra i vidi šta će ti reći.

Imao je moj drugar isti problem, svi su ga zezali u školi, sad se više niko ne seća dok ne pogledamo slike kako je nekad izgledao jer je stavio fasete kasnije na faksu. E, tada (pre 15 god) je to još bilo skupo, sada stvarno više nije, pogotovu što tebi treba verovatno samo za 8 zuba. Zubari obožavaju da rade fasete (znam ih par) jer je to ekstra brzo i čisto a ljudi su uvek zadovoljni. Ovi moji poznanici nemaju mašine za izradu nadogradnji u samoj ordinaciji pa su zato nešto skuplji ali imaš Cvejanovića na Autokomandi, on sam radi u toj mašini svoje krunice i fasete pa je zato i jeftiniji od drugih, a takođe daje i na rate, na čisto poverenje da ćeš doći i doneti novac ako nemaš odmah. Idi kod njega, savetovanje je džabe, a ako ti i on bude skup, piši, zna moj drug jednog koji je stvarno jeftin, mada sa njim nemam ličnog iskustva. Poz, Neša.

Back