Imam problem sa monitorom

Luka Dedovic

Početnik
Poruka
3
Dobar dan svima, nov sam na forumu i ne znam kako funkcionise sve ovo nemojte zameriti ako sam nesto pogresio.
Imam problem takav da kad upalim kompjuter, monitor samo izbaci poruku "no signal detected" i ugasi se i ja onda kabal od monitora izvucem iz kucista i vratim ga i monitor se upali. Isti problem je kad udje u full screen neke igrice tad mi se isto ugasi samo se pojavi ista poruka i pozuti dugme na monitoru i isto uradim sa kablom i onda je sve u redu. Monitor je VGA a kuciste ima ulaz DVI-D. Imam dve mogucnosti da povezem monitor na DVI-D i na HDMI. Kupio sam adapter VGA na HDMI i nista ,a onda sam kupio HDMI na DVI-D i isto. Mozda je problem u tome sto su losi adapteri ipak su kupljeni preko interneta, ne znam stvarno. Molim vas za pomoc.

Pa ima puno DVI na vga losih adaptera....znaci 10% ih je ispravno otprilike, mozda i manje...

Isto imas tri vrste DVI, ali bez obzira, ostaje ovo da ih je mnogo losih...
Takve stvari, kao dvi ili memorijske kartice se kupuju u radnji da mozes da ih vratis odmah i opet ti pokusavaju da uvale remarked memorije i slicno....da li ne znaju ili uvaljuju neznalicama, ne znam...

Cak i kad radi DVI adapter moze biti neispravan nego tebi drzi vodu....za taj slucaj...

- - - - - - - - - -

Malo je redje da radi pa gubi neki od signala...ali i to je moguce...

- - - - - - - - - -

nisi postavio dobru rezoluciju ili je grafička ošla u tri lepe...

Sto iskljucujes monitor....mislim monitor kad mu pada napon napajanja ili ulazno kolo nije ispravno , bas ovako zaebava...

Ако имаш графичку картицу...извуци је из слота, очисти контакте на њој и пажљиво је врати. Ако ти је графичка - " интегрисана " ...могуће је да је квар у адаптерима...:think:

Ljudi uopste ne mora d aznaci da je do grafike..1. Ako NON STOP to prijvaljuje znaci moze da bude grafika...ali meni neki dan kad nije hteo da skonta HDD isto je to izbacivalo...A grafika je OK....Znaci treba odradiit KOMPLETAN neki test benchmark tipa 3Dmark neki...ako tp prodje sve su sanse da je sav hardver OK..Dalje imas Hirens Boot na kom imas SVE alate za testiranje-komplet komponenti, sistema itd...

Back