Imam presudio: Ivo Andrić "četnički ideolog"

• Začetnik teme Začetnik teme daxt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moje misljenje o vehabijama i nije bas najbolje...Oni sve previse bukvalno shvataju,i radikalni su previse,a to ne moze na dobro izaci ,posebno u sredinama gdje ima razlicitih veroispovesti...
Veliki broj njih su pre toga bili narkomani,alkosi a onda su se najednom okrenuli Islamu i sve to previse radikalno shvatili...Mada i njihov broj i uticaj se preuvelicava...Ima i vehabija koji su OK likovi,veruju to sto veruju,ponasaju se kako se ponasaju,ali ne ugrozavaju druge i samo zive svoj zivot...

Upoznao sam u poslednje vreme izvestan broj skroz ok muslimana,bošnjaka,whatever...Ni ne primetiš da su to što jesu dok ti ne kažu...Urbani likovi skroz ok...Bošnjaci su malo pogubljeni...Nisu ni Turci,ni Srbi,mada su tome najbliže...Imaju tu krizu identiteta,pa verovatno zato ima takvih likova.

Ma, nemam ja ništa protiv muslimana, normalnih ljudi, vernika. Ali, ove vehabije... To sve treba pohapsiti, rasturiti im centre okupljanja i delovanja, a strance koji su im gurui i nalogodavci, zauvek proterati nazad u Arabiju, a sam vahabizam zabraniti zakonom.

U suprotnom, za nekoliko godina, Baznija (onaj muslimanski deo) će postati vahabistička država u srcu Evrope, pa ćemo svi skupa imati ogromnih problema. Još će Evropu od njih glava da boli, videćeš.

Verovao sam da ''žuti''predstavljaju neku vrstu pretnje Evropi tj.beloj civilizaciji...Ipak sad se vidi da je to ipak Islam koji se polako inflitrira u zapadnu Evropu,čak ima sve više belaca koji postaju muslimani...sa druge strane u Aziji oni su duboko ušli u domen tradicionalnih religija to jest budizma,hinduizma,konfučijanizma...Ove religije nisu ratnički i agresivno nastrojene a ovi to koriste.

Ma, nemam ja ništa protiv muslimana, normalnih ljudi, vernika. Ali, ove vehabije... To sve treba pohapsiti, rasturiti im centre okupljanja i delovanja, a strance koji su im gurui i nalogodavci, zauvek proterati nazad u Arabiju, a sam vahabizam zabraniti zakonom.

U suprotnom, za nekoliko godina, Baznija (onaj muslimanski deo) će postati vahabistička država u srcu Evrope, pa ćemo svi skupa imati ogromnih problema. Još će Evropu od njih glava da boli, videćeš.

Zabraniti to bi bilo krsenje ljudskih prava,zar svako nema slobodu vjeroispovesti?
Ukoliko bi pocinili neko prekrsajno ili krivicno djelo onda hapsiti,naravno ...
Okupljanja im takodje se ne mogu zabraniti...
Ja znam par vehabija i nikad nikome lose nisu rekli a kamoli nanijeli zlo ili nesto slicno...Ljudi ne piju alkohol,oblace se malo drugacije,klanjaju,cisti su,jes da nekim mnogo ruzno stoji ona brada ali hebes ga,njihov izbor kako ce se oblaciti...
A ako ovi sto ih znam imaju ikakve veze sa terorizmom ili su placeni od nekoga onda mene strpajte u zatvor slobodno...Samo kazem da se to previse napuhava...:gace:

Ja znam par vehabija i nikad nikome lose nisu rekli a kamoli nanijeli zlo ili nesto slicno....
A ako ovi sto ih znam imaju ikakve veze sa terorizmom ili su placeni od nekoga onda mene strpajte u zatvor slobodno...Samo kazem da se to previse napuhava...:gace:
АХА, ..............причај нам мало о томе!:evil::evil::evil:
И би ли се према мени ( нама ) понашали тако цивилизирано!?
:evil::evil::evil::evil::evil:

Zabraniti to bi bilo krsenje ljudskih prava,zar svako nema slobodu vjeroispovesti?
Ukoliko bi pocinili neko prekrsajno ili krivicno djelo onda hapsiti,naravno ...
Okupljanja im takodje se ne mogu zabraniti...
Ja znam par vehabija i nikad nikome lose nisu rekli a kamoli nanijeli zlo ili nesto slicno...Ljudi ne piju alkohol,oblace se malo drugacije,klanjaju,cisti su,jes da nekim mnogo ruzno stoji ona brada ali hebes ga,njihov izbor kako ce se oblaciti...

Upravo se o tome radi... o činjenju kaznenih dela.
Šta me briga što imaju brade i hodaju u trofrtaljkama i na -20. Problem je njihoo učenje, propaganda, prikazivanje zapadne (hrišćanske) civilizacije kao satanske, ne prihvatanje da ljudi drugih vera imaju drugačije nazore od onih koje oni smatraju jedino ispravnim. Čak, ne ni drugih vera. Njima su i muslimani koji ne prihvataju taj ekstremizam, nešto loše što treba iskoreniti.
Oni su spremni u svakom momentu da odgovore na zahteve svojih vođa, da se žrtvuju za Allaha, dajući život u nekom terorističkom napadu, i uvereni su da će time postati šehidi. Oni taj svoj ekstremizam izvlače iz pogrešnog i malicioznog tumačenja Kur'ana. Zbog toga bi Islamska Zajednica trebala da prva ukaže na opasnost od delovanja te sekte, i tako sačuvala sebe i svoje vernike, jer ako se neki novopazarski vehabija, ne daj Bože, raznese u prepunom autobusu GSP-a, ljudi neće reći da je to uradio sektaš, nego će reći da je to delo muslimana. A, to je onda veliki problem za sve, a za muslimane najviše.

Verovao sam da ''žuti''predstavljaju neku vrstu pretnje Evropi tj.beloj civilizaciji...Ipak sad se vidi da je to ipak Islam koji se polako inflitrira u zapadnu Evropu,čak ima sve više belaca koji postaju muslimani...sa druge strane u Aziji oni su duboko ušli u domen tradicionalnih religija to jest budizma,hinduizma,konfučijanizma...Ove religije nisu ratnički i agresivno nastrojene a ovi to koriste.

jel se nekada neshto menja na ovom forumu, recimo u pravcu poshtovanja nekih pravila koja se tichu diskriminacije, rasizma, itd.? .....

Poslednja izmena od moderatora:
Šta me briga što imaju brade i hodaju u trofrtaljkama i na -20. Problem je njihoo učenje, propaganda, prikazivanje zapadne (hrišćanske) civilizacije kao satanske, ne prihvatanje da ljudi drugih vera imaju drugačije nazore od onih koje oni smatraju jedino ispravnim. Čak, ne ni drugih vera. Njima su i muslimani koji ne prihvataju taj ekstremizam, nešto loše što treba iskoreniti.
Oni su spremni u svakom momentu da odgovore na zahteve svojih vođa, da se žrtvuju za Allaha, dajući život u nekom terorističkom napadu, i uvereni su da će time postati šehidi. Oni taj svoj ekstremizam izvlače iz pogrešnog i malicioznog tumačenja Kur'ana. Zbog toga bi Islamska Zajednica trebala da prva ukaže na opasnost od delovanja te sekte, i tako sačuvala sebe i svoje vernike, jer ako se neki novopazarski vehabija, ne daj Bože, raznese u prepunom autobusu GSP-a, ljudi neće reći da je to uradio sektaš, nego će reći da je to delo muslimana. A, to je onda veliki problem za sve, a za muslimane najviše.

Ovo je sve potpuno tacno. Potpisujem.

Prava nesreća je ono što bi se POSLE tako nečega izdešavalo...:thumbdown:

Ne mogu a da se ne slozim sa ovim sto si napisao...Potpisujem!

Pa ne moze Mesihat da dize glas protiv vehabija kad im je glavni finansijski sponzor zajednicki - Saudijci. K'o sto kaze viki...

Explanation for influence

Khaled Abou El Fadl has attributed the appeal of Wahhabism to some Muslims as stemming from

* Arab nationalism, which followed the Wahhabi attack on the Ottoman Empire;
* reformism, which followed a return to Salaf (as-Salaf aṣ-Ṣāliḥ)
* Wahhabi control of the two holy cities of Mecca and Medina, which gave Wahhabis great influence on Muslim culture and thinking;
* the discovery of Persian Gulf oil fields, which after 1975 allowed Wahhabis to promote their interpretations of Islam using billions from oil export revenue

Odhebati vehabije znaci i reci "e, hvala braco Saudijci, ne morate vise da nam pomazete, cao!" a to bas ne ide.

jeste, pa ugrozhen si sa svih strana ..... zhuti, sivi, crveni, mrki, crni ..... :lol: ajde sada idi skochi sa neke visine, malo veche, da ne slomish nogu. :lol:
Kako je jadno kad jedan korisnik koji inače pljuje muslimane u svom srBskom nicku gde je već dobio od mene po Obrazu,sad pokušava da što bi se reklo ''milokliže'',koristeći nick u kome je musliman:mrgreen:Nisam ugrožen,zanimljiv si za povremeno ubijanje vremena,kad je baš dosadno:cool:

Back