Imam mačku, a sada se doselila još jedna ...

Alinor

Primećen član
Poruka
544
Imam mačku od skoro 2 godine, potpuno razmaženu ... do te mere da ona ne trpi nikakve druge mačke, ne ide van dvorišta, popne se na prozor da gleda šta se dešava na ulici, ali neće da izlazi.

Pre par dana u dvorište nam je ušao mali mačak (po mojoj proceni ima možda godinu dana), toliko je mršav da je uspeo proći ispod kapije gde se nikada nije provukla nijedna mačka. Lep je i vidi se da je bio negovan i pitom, ali sada je mršav, izgladneo, uplašen, izgreban. Nema buve. Kao i moja mačka, povremeno pase travu po dvorištu. Bio je par dana kod komšija, ali oni imaju velike mačke koje mu nisu dale da jede i izgrebale su ga, pa je došao do moje kapije i tamo video moju mačku, pa se provukao ispod kapije. Ne otima hranu od moje mačke, ne napada je, smestio se ispod jednog grma i ne šeta puno po dvorištu, prva dva dana je bio toliko slab da nije mogao ni da zatrpa zemlju kad piški (sad to radi). Pazim da ima da jede viskasa i salame za mačke, vodu malo pije, ali mleko ne (nisam primetila). Kad jede sav je bojažljiv i jede to što mu ostavimo tek kad nikog nema u dvorištu (u komšijskom dvorištu su ga ostale mačke terale i nisu mu dale da jede sa njima, pa valja zato se plaši). Lagan je kao perce.

Moja mačka je ljuta, ne napada ga i ne tera, ali je po čitave dane uvređena, sedi na krovu i posmatra, čim joj priđem isuče kandže i napada me.

Neću da moja mačka pati, ali neću ni da oteram novog mačka, nego da ga oporavim i udebljam da bude jak.

Kako da moju mačku nagovorim da ga prihvati? On je jako dobar i umiljat, ona nije agresivna prema njemu ali je veoma ljubomorna.

Pre ove moje mačke nikada nisma držala mačke jer imam psa (on ima svoje dvorište, pa ga ovo dvoje ne interesuju), tako da nemam pojma šta je mačkama normalno ponašanje.

Poslednja izmena:
Cekaj da ti ovo procita Samouka.Njene mace su k"o djeca.Ona se razumije u te stvari

:) valjda će se javiti

Mačak je počeo jesti i piti, ali je preslab, moraću i ga okupati kad ponovo bude toplo vreme, jer je zablatnjavio krzno, pa se to osušilo, a on nema snage da to očisti. Kad mu priđem stalno imam utisak da prede, ali verovatno grešim. Ponekad mu se pojavi skriveni kapak, pa nestane. Nema temperaturu. Napravila sam mu sklonište za spavanje u zaklonjenom delu dvorišta, pa tu spava (ugao između dva zida, podignuto, ima krov). Malo sam mu danas očetkala krzno, ali ipak ga trebam i okupati.
Moja maca ga ne napada, ali imam utisak da joj se ne sviđa, jer ili ga fiksira sa distance, a ako vidi da mazi reži na mene, pa pobegne na krov. Ona ima svoje mesto za spavanje u kući, tako da je noću zatvorena, pa su sasvim razdvojeni tokom noći, jer se ne bih usudila da njega unesem u njenu "prostoriju".

Poslednja izmena:
Златни мачак је данас умро. Сачекао ме је да дођем кући, мазио се, два пута јако мјаукнуо, док сам отишла да му донесем да једе, јако је мјаукао, чим сам отворила врата ушао у кућу, јако мјаукнуо неколико пута и умро.

Back