Imam HCV...

• Začetnik teme Začetnik teme sassa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
HCV je nema veze sa A,B,D,E. HCV je clan Flaviviridae porodice virusa. Tu su svi virusi sa RNA kao genetskim materijalom. Mehanizam ostecenja jetre kod hronicnog HCV jos uvek nije razjasnjen. Virus verovatno ne ostecuje sam po sebi jetru, direktno. Najcesce se prenosi putem krvi..cak 90%narkomana koji predju na iglu se zarazi za god. dana..takodje usmrkavanje kokaina..HCV se moze preneti sex putem, ali je malo verovatno :? Pronadjen je u spermi, vaginalnoj tecnosti, pljuvacki. Bez koriscenja kondoma, rizik da HCV predje sa zarazenog na nezarazenog partnera u toku celog zivota je samo 1-4%. Cak se i ne preporucuje koriscenje kondoma kod onih koji imaju stalnog partnera/The Centers for Disease Control/..Naravno da je safe sex kljuc u sprecavanju drugih sex.prenosivih bol...tipa HIV i hepatitis B.
HCV se ne prenosi poljupcem..sem ako niste prethodno pucali sebi u usta..hehe, salim se..znaci bez ranica i tako to. Oko 15% se spontano oporavi..
Dr Devilish :P

"Misliš da neće pomisliti da je sve do tada bila laž?"

Mislim da ce razumeti da nije lako saopstiti takvu istinu, ali ne smes da zakasnis, moras da joj pokazes da ti je toliko stalo do nje da zelis da je zastitis. Da li si razmisljao sta ce biti ako joj ne kazes i koliko ce to opterecivati vas odnos? Ili si mozda vec odlucio da joj ne kazes, a ovde trazis neku vrstu podrske ili razumevanja za takvu odluku? Znam da je tesko, znam da je u teoriji svima nama lako da ti savetujemo da budes iskren, ali na kraju ces sam doneti odluku bez obzira sta ti drugi kazu.

Estella:
"Misliš da neće pomisliti da je sve do tada bila laž?"

Mislim da ce razumeti da nije lako saopstiti takvu istinu, ali ne smes da zakasnis, moras da joj pokazes da ti je toliko stalo do nje da zelis da je zastitis. Da li si razmisljao sta ce biti ako joj ne kazes i koliko ce to opterecivati vas odnos? Ili si mozda vec odlucio da joj ne kazes, a ovde trazis neku vrstu podrske ili razumevanja za takvu odluku? Znam da je tesko, znam da je u teoriji svima nama lako da ti savetujemo da budes iskren, ali na kraju ces sam doneti odluku bez obzira sta ti drugi kazu.
Zamisli da si pukla za nekim.Ja želim da joj kazem ali vec toliko dugo to odlazem.Ne mogu bez nje.Razumite me.Niko ne bi bio srećni od mene da se sve to lepo završi.Čak i ako sve znam o bolesti ne znam da li bih se zabavljao sa zaraženom devojkom.Začaran krug. :?

Zamisli da si pukla za nekim.Ja želim da joj kazem ali vec toliko dugo to odlazem.Ne mogu bez nje.Razumite me.Niko ne bi bio srećni od mene da se sve to lepo završi.Čak i ako sve znam o bolesti ne znam da li bih se zabavljao sa zaraženom devojkom.Začaran krug. :?[/quote]

Ne ocekuj od drugih ono sto nisi sam spreman da pruzis! Kad si ti u pitanju ocekujes da te ona razume, a u obrnutoj varijanti "ne znas da li bi..". Samozivo! Uostalom najadekvatnije odgovore mogu da ti daju samo oni koji su to vec iskusili..jer se iz tog ugla drugacije gleda.

Back