Imam 21. godinu i ne znam sta dalje...

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
U godinama sam kada bi vec trebalo da pocnem nesto da stvaram, apsolvent sam jedne visoke skole u Beogradu, ostalo mi 3 teska ispita i mnogo me mrzii da zapnem da ih zavrsim, skola ima veze sa IT.

Nemam posao, ponekad odem na gradjevinu sa dedom i zaradim koji dinar, uredjujem i neki sajt pa tako i tu kapne po neka hiljada, ali sve je to nista, a nisam bogatas da bi sada izmisljao sta cu.

Trenutno mi se zivot svodi na:
- 2 sata teretane 3-4 dana u nedelji
- ostatak zaglupljivanje uz televizor, komp i to je to

U tu teretanu sam i krenuo da nebi bio 24h u kuci, izmedju ostalog.

Nemam devojku, ne izlazim jer jednostavno ne osecam potrebu da bih izasao, a kad izadjem(par puta godisnje i to na silu i nagovor ortaka) onda mi bude super u tom trenutku, i opet kako se vratim kuci, sve krene po starom.

Posle srednje skole sam imao veliku motivaciju jer sam se bio zaljubio, sa trogodisnjom skolom i dobrim(3) prosekom sam uspeo da upisem nesto vise, upao sam na visoku poslovnu, izabrao smer koji me interesuje, super me krenulo, pa onda losiji period, pa period u kome sam se upoznao prvi put sa programiranjem i onda sam bio maksimalno posvecen tome da naucim da programiram, da mi to bude put dalje, i tako sve do ove godine kada programiram jednom u nedelji mozda, mislim da znam sve da resim, ali nista da konkretizujem.

Neko bi od vas zakljucio da sam ja lenj, ali ja mislim da sam lenj da se pokrenem, a kada se pokrenem nisam.
Ne znam kako bih vam to objasnio, tesko mi je da krenem nesto da radim, ali kada pocnem onda sam drugi covek i odradim to do kraja. Pomenuo sam i da sam na gradjevinu isao desetak puta, i ja maksimalno odradim to, na mesalici 8-12h maksimalno posveceno i bez zabusavanja. Mrzi me da krenem da programiram, a kad krenem onda mi bude super i radim taj dan, i onda dodje sutra kada bi trebalo da nastavim taj projekat i opet me tako mrzi da se pokrenem.

Fali mi motivacije za zivotom, ukratko i pojma nemam sto vam sad ovo pisem, ali eto, mozda ce biti lakse.
Pozdrav.

trebalo bi neshto da prevrnesh, da mu zamenish ulje, pa da vidish kako je svet malo lepshi...:)
inache, ne brini, nisi jedini u Srbiji koji nema zhelju za zhivotom...
ima nas cela vojska fakultetski obrazovanih koji nemamo volje ni za shta jer zhivimo u zemlji gde je najbitnije iz koje si stranke,
a ne iz kakve si porodice, da li umesh da kradesh i lazhesh, a ne da li si lepo vaspitan,
koliko si platio patike i jaknu, a ne kad si i koju knjigu prochitao...

Bio sam u istoj situaciji kao i ti i,stvarno nebih da te demoralisem,ali male su sanse da ce se nesto promeniti na bolje.
Nacices neki posao,nije to problem,ali tu se tvoji problemi ne zavrsavaju.Dok lupis dlanom o dlan eto tebe u tridesetim sa istim problemom i istim dilemama.
Jedino stvar moze da promeni neki mnogo dobar posao i mnogo dobra devojka a sanse za bilo sta od to dvoje su ti 1:1000 pa ti vidi.
Imas klasican sindrom "prosecnog Srbina" to jest sindrom coveka izgubljenog u prostoru i vremenu bez cilja,buducnosti,nade i potencijala.
Jedino resenje ti je da se pomiris sa situacijom i prihvatis svoj zivot takvim kakav jeste.

U godinama sam kada bi vec trebalo da pocnem nesto da stvaram, apsolvent sam jedne visoke skole u Beogradu, ostalo mi 3 teska ispita i mnogo me mrzii da zapnem da ih zavrsim, skola ima veze sa IT.

Nemam posao, ponekad odem na gradjevinu sa dedom i zaradim koji dinar, uredjujem i neki sajt pa tako i tu kapne po neka hiljada, ali sve je to nista, a nisam bogatas da bi sada izmisljao sta cu.

Nemam devojku, ne izlazim jer jednostavno ne osecam potrebu da bih izasao, a kad izadjem(par puta godisnje i to na silu i nagovor ortaka) onda mi bude super u tom trenutku, i opet kako se vratim kuci, sve krene po starom.

Posle srednje skole sam imao veliku motivaciju jer sam se bio zaljubio, sa trogodisnjom skolom i dobrim(3) prosekom sam uspeo da upisem nesto vise, upao sam na visoku poslovnu, izabrao smer koji me interesuje, super me krenulo, pa onda losiji period, pa period u kome sam se upoznao prvi put sa programiranjem i onda sam bio maksimalno posvecen tome da naucim da programiram, da mi to bude put dalje, i tako sve do ove godine kada programiram jednom u nedelji mozda, mislim da znam sve da resim, ali nista da konkretizujem.

Neko bi od vas zakljucio da sam ja lenj, ali ja mislim da sam lenj da se pokrenem, a kada se pokrenem nisam.
Ne znam kako bih vam to objasnio, tesko mi je da krenem nesto da radim, ali kada pocnem onda sam drugi covek i odradim to do kraja. Pomenuo sam i da sam na gradjevinu isao desetak puta, i ja maksimalno odradim to, na mesalici 8-12h maksimalno posveceno i bez zabusavanja. Mrzi me da krenem da programiram, a kad krenem onda mi bude super i radim taj dan, i onda dodje sutra kada bi trebalo da nastavim taj projekat i opet me tako mrzi da se pokrenem.

Fali mi motivacije za zivotom, ukratko i pojma nemam sto vam sad ovo pisem, ali eto, mozda ce biti lakse.
Pozdrav.

Ja mislim da ti ne viliš da programiraš, da si upisao i naučio to jer se kao plaća ...

- - - - - - - - - -

bezi iz drzave..
zavrsi IT i otidji u inostranstvo

Evo opcija, kad vidiš kolko ćeš tamo da zaradiš sa istim radom kao ovde, postaćeš PTICA

Bezati iz ove sugave zemlje u kojoj mladi nemaju cemu da se nadaju. Samo oni ciji roditelji imaju dovoljno pa ne moraju nista da rade nego samo da brinu o tome sta ce da obuku kad stalno vise po splavovima, provode se a drugi rade da bi imali samo da plate dugove a nikako da odvajaju da bi nesto stvorili.

Нaјбоље је дa се оријентишеш нa стицaње лове, постaви себи тaкaв циљ, прогрaмирaње, шверц, трговинa, небитно је, млaд си, пробaј све, тaко ћеш рaзвити и предузетнички дух, то је оно што фaли целој нaцији.

Нaјбоље је дa се оријентишеш нa стицaње лове, постaви себи тaкaв циљ, прогрaмирaње, шверц, трговинa, небитно је, млaд си, пробaј све, тaко ћеш рaзвити и предузетнички дух, то је оно што фaли целој нaцији.

Nemam repku, zaslužio si bar dve,...

Pozdrav.

bio sam u sličnoj situaciji, spucao sam godine u prazno ali ne žalim jer znam da je to bio moj maksimum u datom momentu i da nisam mogao više od toga. Ni sad mi se ništa naročito nije promenilo u životu osim što imam mnogo manje slobodnog vremena jer radim. Tako će mi biti ceo život.

p.s.Još da ti napomenem da ne treba da se trudiš na poslu jer će te kolege zamrzeti, najvažnije ti je da imaš "stav"

Zavrsi prvo skolu, a o ostalom se brini kada za to dodje vreme. Osecaces se bolje kada taj teret skines sa ledja.

Rano je da razmisljas o perspektivi i sl, i sto manje razmisljas to je mozda i bolje. Da svaki vikend izlazis i da se provodis ne bi mislio o perspektivi, sta i kako dalje.
Ne kazem da to trebas da radis, ali eto, radi nesto u zivotu sto te ispunjava koliko-toliko okupiraj se necim sto ti pricinjava zadovoljstvo i to radi.

mislim da gresis, vecina njih je to radila 90ih i nismo ni korak dalje stigli

nemci imaju dualan sistem skolovanja koje mozda nije najbolje al korisno, zaposli te firma i skoluje te uz to dobijas i pare, priperme te nauce te da si ifiot u svom fahu i to da radis
oni sto ne vole nemce nek ne daju kontre bez veze al gledajte gde je nemacka a gde smo mi koji hocemo da radimo 10 stvari (posla) istovremeno

Ja mislim da ti ne viliš da programiraš, da si upisao i naučio to jer se kao plaća ...

Volim te logicke zavrzlame, krenuo sam i uciti zbog ispita i cuo da se dobro placa, kasnije sam se zavoleo taj posao i svakodnevno sam pravio nesto, kasnije sam i napravio par sajtova i programa za nesto kesa. I sada volim, evo upravo sam radio jedan program i tacno me to ispunajva, osecam se dobro kada resim problem.

Jos kao mali sam voleo prvo biologiju ako se ne varam, posle toga hemiju, fiziku, astronomiju, pa onda elektrotehniku, elektroniku i sve do danas kada me zanima it, elektronika, geopolitika i ekonomija. I to nisam znao amaterski, bio sam vrlo dobar u nekim stvarima, poput elektrotehnike, u sestom razredu sam znao kako radi elektromotor, generator i transformator, nesto kasnije i kako funkcionise fizioni reaktor, integrisana kola. Ja mislim da u mom genu stoji, naucnik ili pevac, samo sto ni za jedno nisam dovoljno zapeo. Moj je problem vecito bio u skolama sto sam samo dobre ocene imao iz necega sto me zanimalo.

A ovi saveti tipa pomiri se sa sudbinom, u Srbiji si... Mislim da bas zbog toga i otvaram temu, jer sam shvatio da mi preti taj scenario ako nesto ne promenim bas sada. Potrudicu se da sto pre prvo otkacim skolu.
A kao "frilanser" imam iskustva, cilj mi je bio da otvorim svoj vebsajt na englesko - srpskom gde bi se preko njega reklamirao, povezao sa fb, google itd...

I kako ja da se vadim da je sve zato sto zivim u Srbiji, kada nista nisam ni pokusao? Evo vam tona tema na guglu ljudi iz SAD, Nemacke, Norveske, Svajcarske kako ne mogu naci posao u svojoj zemlji. Clan sam i jedne stranke kad smo vec kod toga, ali ni tu nisam aktivan.

Poslednja izmena:
Ovaj naslov kad sam video pomislio sam jos jedno samoubistvo u najavi :D
Uzmi lepo Sveto pismo,citaj,citaj,citaj,podvlaci,vadi beleske,zakljucke,pisi referat...
Zezam se.Ja sam eto zavrsio fax i ne zaradjujem apsolutno nista.Pri miliciji imam obuku za bezbednjaka,ne placaju mi nista jer Vucic stedi na meni,obrazovanim ljudima kojima treba koj dinar dok se usavrsavaju,necu ja odma da zauzmem mesto njegovom partijskom kadru.Pa daj covece daj mi koliko za dorucak da imam.Slepacim za papirne maramice i cokoladnu bananicu od svojih staraca.Uzas drzava

]trebalo bi neshto da prevrnesh, da mu zamenish ulje, pa da vidish kako je svet malo lepshi...:)[/B]
inache, ne brini, nisi jedini u Srbiji koji nema zhelju za zhivotom...
ima nas cela vojska fakultetski obrazovanih koji nemamo volje ni za shta jer zhivimo u zemlji gde je najbitnije iz koje si stranke,
a ne iz kakve si porodice, da li umesh da kradesh i lazhesh, a ne da li si lepo vaspitan,
koliko si platio patike i jaknu, a ne kad si i koju knjigu prochitao...

Ovo buraz, ovo!

Počni malo više da izlaziš s društvom, kada oni tako odu negdje na neki roštilj ili neku feštu otiđi i ti, mojne da si *****. :D Kada tako dođe vrijeme odmora ili ti raspust ti skuckaj nekog keša i skontaj se sa društvom da odeš na neku putovanje ili pak more. Neki ti guza malo vidi puta, nećeš valjda ostati zauvijek zarobljen u istom mjestu, ehhhhhhhhh.

posto radis sa dedom gradjevinu znaci da si vest u majstoriji .Uci zanat npr Limar.Kazes nisi nesto situiran ,limar uvek ima posla .Mlad si i sad trebas da stvaras kapital .Mladost brzo prodje i gde si bio nigde?Najgore je da tracis vreme u bedaku..To nikako uci jezike..uci zanat polazi kategorije za vozaca radi na sebi i pare dodju.

Čemu ove žalopojke ? Završi ta tri ispita, uradi završni rad i kasnije ako želiš specijaliziraj u toj školi ako imaš odgovarajući smer ako nemaš para ili nema u toj školi taj smer zaposli se pa onda naknadno to reši. Napravi neke planove u životu ako hoćeš nešto više od dangubljenja po ceo dan, znam jbg mrsko ti je sada kada imaš 21 jer ti se može ali malo pomalo doći će 30e a onda ćeš se zapitati gde sam bio i šta sam radio koji k*urac 10 godina. Lepo reši te ispite nađi posao (bilo u firmi bilo samostalno) nađi neku devojku, nađi neki hobi i lagano.

Poslednja izmena:
mislim da gresis, vecina njih je to radila 90ih i nismo ni korak dalje stigli

nemci imaju dualan sistem skolovanja koje mozda nije najbolje al korisno, zaposli te firma i skoluje te uz to dobijas i pare, priperme te nauce te da si ifiot u svom fahu i to da radis
oni sto ne vole nemce nek ne daju kontre bez veze al gledajte gde je nemacka a gde smo mi koji hocemo da radimo 10 stvari (posla) istovremeno

Ти који 90-тих нису седели скртених руку данас имају велике и легалне бизнисе.. Нама школовање служи да професори намлате лову а не да млади науче ствари које ће им требати у конкретним пословима, или нам служи да министри и председник државе излече своје комплексе...
Тако да, у се и у своје кљусе, миц по миц, правиш паре, правиш контакте, радиш оно што се исплати, а Вучићи и Вучићевићи нека лажу и мажу и даље, ко је луд нека им верује и нека чека 2017.

Ovo buraz, ovo!

Počni malo više da izlaziš s društvom, kada oni tako odu negdje na neki roštilj ili neku feštu otiđi i ti, mojne da si *****. :D Kada tako dođe vrijeme odmora ili ti raspust ti skuckaj nekog keša i skontaj se sa društvom da odeš na neku putovanje ili pak more. Neki ti guza malo vidi puta, nećeš valjda ostati zauvijek zarobljen u istom mjestu, ehhhhhhhhh.

То то, или да се прикључи навијачима..

- - - - - - - - - -

Ovaj naslov kad sam video pomislio sam jos jedno samoubistvo u najavi :D
Uzmi lepo Sveto pismo,citaj,citaj,citaj,podvlaci,vadi beleske,zakljucke,pisi referat...
Zezam se.Ja sam eto zavrsio fax i ne zaradjujem apsolutno nista.Pri miliciji imam obuku za bezbednjaka,ne placaju mi nista jer Vucic stedi na meni,obrazovanim ljudima kojima treba koj dinar dok se usavrsavaju,necu ja odma da zauzmem mesto njegovom partijskom kadru.Pa daj covece daj mi koliko za dorucak da imam.Slepacim za papirne maramice i cokoladnu bananicu od svojih staraca.Uzas drzava

Ма јес, окачи се и ти на државни буџет, мало је таквих..

Back