Imaginarni neprijatelj

da mi ego negovori takve stvvari kad god pomislim na nesto mozda i nebi bio paranoican ili azerofobican a mozda i ljudi kao ti bi mogli da svate kavi su ljudi gorre opisani(bitno je kako ih dozivljavas ti )pa onda mozes da sudis.

šta je sa ljudima koji uvek
zamišljaju kako postoji neko ko im ZAVIDI, MRZI IH i bavi se samo njihovim životom
šta?
manija gonjenja?
nedostatak pažnje*
superego?
Mislim da je nedostatak pažnje, bar kod ovih koje ja srećem. Čak i sami pokreću glasine o sebi, da ispadne kako ih drugi proganjaju i nemaju druga posla sem da im zagorčavaju život. :aha: Što je najgore, jedno vreme sam im verovala dok ih nisam uhvatila u laži.
Da li sami daju sebi na važnosti, nemam pojma.

pa uvek postoji neko ko te mrzi ili ti zavidi, to je sasvim prirodno osim ako se nisi izolovao do.jaja a i tad su moguce iznenadjenja

mislim normalno je. mozda nije da te neko mrzi 24h ali sigurno da ima nekog ko te mrzi ili ti zavidi, kao sto i ti isto. ok ok ti ne. ali vecina ljudi.

zamišljaju kako postoji neko ko im ZAVIDI, MRZI IH i bavi se samo njihovim životom
šta?
manija gonjenja?
nedostatak pažnje*
superego?

pa, mislim da nije nijedna od pobrojanih stvari...nekada je u pitanju mozda bas neki zesci poremecaj, nekada samo nesigurnost u sebe i sopstvenu vrednost i postupke, pa kao traze potvrdu kroz toboznju zainteresovanost drugih, koja u stvari i ne postoji...isticanje sebe, kad te vec neko drugi ne spominje i istice...a, nekada je (narocito na forumu) u pitanju i cisto zezanje i namerno nerviranje ostalih :lol:

šta?
manija gonjenja?
nedostatak pažnje*
superego?

Veruj mi ima svega .
Kad je psihologija u pitanjiu sve je relativno ,dosta stvari je na izgled nenormalno ,a opet jako je tesko to dokazati .
Koliko znam u psihologiji su jedino, uslovno receno zabranjeni incest (to vam niko nece reci da je normalno ),niko nece uticati na vase misljenje nekom sugestijom ili predlogom (mislim na strucna lica ).:)
da bi se potvrdila paranoja ,jednini uslov za to je da vas neko takvo misljenje ometa i sprecava da funkcionisete(apsolutna izolacija) .Ostale manje oblike je jako tesko dokazati .:)

Back