Ima li u vašem kraju pasa lutalica ?

sef gradilista

Aktivan član
Poruka
1.481
Ponovo su na nas građane Beograda pušteni psi lutalice.

U čemu je štos ?
Vidim da komunalci redovno truju pacove,
zaprašuju komarce ...
Ali pse ne diraju !

Da ne znam da u nekim evropskim državama
ovaj problem uopšte ne postoji
mislio bih da to tako mora !

Na kojoj instanci se to odlučuje
pa mi dobismo kerove,
a u Frankfurtu recimo, deca hrane slobodne zeke ?

Kome treba da mi budemo pod konstantnim stresom ?

Zašto vam smetaju psi lutalice ? Mislite li da su oni tu svojom voljom ? I oni bi rado da imaju krov nad glavom i redovne obroke !

U mom kraju ih je uvek bilo. Mi, vlasnici i ljubitelji pasa, ih hranimo, vodimo računa o njima, lečimo ih, i uspevamo po nekog i da udomimo...
Oni su mirni, nikada nikoga nisu napali.

Ljudi su ti koji su agresivni.

Psi lutalice nemaju šta da traže na ulicama.
Za njihovo zbrinjavanje u azilima mi građani plaćamo komunalnim preduzećima.
Ljubitelji pasa moraju svoje pse da drže u skladu sa zakonom i izvode na povodcu i sa propisanom korpom za one opasne.

Ako ćemo da ne poštujemo zakon, onda sutra u parkićima može da osvane i po koje stado kozica jer su frankfurtske zeke malo sitna varijanta .

U mom kraju im se baš povećao broj u poslednje vreme. Neke delove su okupirali.
Kako inače funkcioniše to sa njima, bar zvanično. Ako pozoveš komunalce, jel ih odvedu?

Mene je jedan ujeo pre neko veče.
Pozvao sam komunalce,
uzeli su podatke i ništa !

Pas je još uvek tu !
Valjda čekaju da ujede nas više,
pa će onda da reaguju !

ZOOHIGIJENA

Služba komunalne zoohigijene je servis građana u okviru Veterinarske ustanove „Veterina Beograd“ i smeštena je u zgradi direkcije u ulici Bulevar despota Stefana 119 u Beogradu. Obavlja poslove sakupljanja leševa sa javnih površina, rešavanja problema uličnih pasa i mačaka, kao i preuzimanja i neškodljivog uklanjanja konfiskata raznih kategorija od trećih lica.

Radno vreme Službe komunalne zoohigijene je od 7:30 do 14:30 časova, a svakog radnog dana, organizovana je dežurna ekipa za hitne intervencije (napadi agresivnih životinja, uklanjanje zmija iz naseljenih mesta i vraćanje u prirodnu sredinu) van radnog vremena i za vreme vikenda. Dežurne ekipe su opremljene sa dva seta duvaljki za omamljivanje agresivnih ili neuhvatljivih životinja standardnim metodama.

Ekipe zoohigijene su umrežene preko dispečerskog centra, a za intervencije postoji poseban telefonski broj 011/329-3099, koji ima i policija - centar za uzbunjivanje kao i sve potrebne gradske službe, a i na koji građani mogu da prijave napad agresivnih životinja.

Zašto vam smetaju psi lutalice ? Mislite li da su oni tu svojom voljom ? I oni bi rado da imaju krov nad glavom i redovne obroke !

U mom kraju ih je uvek bilo. Mi, vlasnici i ljubitelji pasa, ih hranimo, vodimo računa o njima, lečimo ih, i uspevamo po nekog i da udomimo...
Oni su mirni, nikada nikoga nisu napali.

Ima i nas, vlasnika i ljubitelja pasa, koji nismo za to da na svakom ćošku ima pasa lutalica. Ako neko voli psa, udomi ga, uzme u svoj stan, hrani, vakciniše, čisti za njim, šeta ga vezanog i pušta tamo gde to treba i odgovoran ja za tog psa. Hraniti lutačice nije ljubav i odgovornost, već upravo suprotno. Niko, ali baš niko, ne može da tvrdi da je neki pas agresivan ili nije. To važi i za naše kućne pse. Po nekad ne znamo ni kako ćemo sami da reagujemo, a ne da to tvrdimo za životinju. Agresivni su i ljudi, ali i psi. A pošto živimo u urbanim sredinama, i držanje pasa bi trebalo da bude takvo.

Zašto vam smetaju psi lutalice ? ...

Na ljubitelje pasa gledam kao na spasioce !
Zaista !

Naročito kada udome nekoga od njih,
drže ga na lancu
i tako ga čuvaju od ljudi !

Jako ne volim kad se zalažu za zveri na slobodi,
a u zakonu piše da građanin ne sme biti naoružan,
ne sme ubiti životinju,
itd. itd ...

Onda moja buijna mašta radi svašta !
Čekaj, znači niko mi ne garantuje da neću biti napadnut,
ali da se branim ne smem ?!!

Pa pomislim,
možda to ima neki skriveni smisao,
te raspuštene zveri koje prete svojim iskešenim zubima ..?

Ali zašto onda u Nemačkoj nije tako ?
Zašto u Engleskoj ne možeš videti na slobodi ni psa ni mačku ?

Zašto ?

...

Ljudi su ovakvi i onakvi,
imaju pravo da budu kakvi god hoće na svojoj teritoriji,
uostalom kao i životinje u šumi
i ribe u vodi,
o pticama i da ne pričam !

Ima i nas, vlasnika i ljubitelja pasa, koji nismo za to da na svakom ćošku ima pasa lutalica. Ako neko voli psa, udomi ga, uzme u svoj stan, hrani, vakciniše, čisti za njim, šeta ga vezanog i pušta tamo gde to treba i odgovoran ja za tog psa. Hraniti lutačice nije ljubav i odgovornost, već upravo suprotno. Niko, ali baš niko, ne može da tvrdi da je neki pas agresivan ili nije. To važi i za naše kućne pse. Po nekad ne znamo ni kako ćemo sami da reagujemo, a ne da to tvrdimo za životinju. Agresivni su i ljudi, ali i psi. A pošto živimo u urbanim sredinama, i držanje pasa bi trebalo da bude takvo.

Da, često viđam da se lutalice pobiju sa psima koje šetaju vlasnici:)

Ma definitivno,
životinje u gradu moraju biti pod nečijim nadzorom,
"imati svoga vlasnika"
koji će se odgovorno starati o njima.

Svaki drugi sistem stvara
frustrirane građane
i frustrirane životinje !

Ebote,
pa ne smem dete da pustim da vozi bicikl po parkiću
kako zbog lokalnih kerova lutalica,
tako isto bogami i zbog vlasničkih pasa !

Vostani Serbie !!!

У мом граду их има много.

И постали су пристојан извор прихода грађанима, који сваки ујед наплате од града.

Ако прерачунамо колико пара градови дају као одштету грађанима (а често су ти уједи врло сумњиви), богами би доста паса могло да се смести у азил и тамо храни.

Без да ја морам да склањам своје дете кад онако у чопору крену да јуре за керушом и да се међусобно кољу око ње.

Емотивно обогаљени и неспособни за смислене везе са људима се често збрину кроз нежност ка животињама. Пас на улици је ту вентил, није битан пас као такав.

Желим свим угроженим колегама више нежности и блискости у вашим животима.

ima ih. kod mene u kraju se pojavio copor od 7 komada, potpuno nepoznati psi. i pre neko vece su kidisali na macku. macka jedva zivu glavu izvukla. a da su bezopasni - nisu. ko sto nisu bezopasne ni one lutalice na potezu izmedju vidikovacke crkve i nekadasnjeg avala filma. moju drugaricu jurili kada je tu prolazila bajsom, jedva im pobegla. da je pala ko zna sta bi od nje ostalo.

- - - - - - - - - -

5 komada jutros u kosutnjaku

zato ja u ovo doba i ne idem na kosutnjak...ne mogu da se secam dal ce oni psi kod trim staze da miruju ili ne.

Ima ih u mom kraju nekoliko redovnih, svi do jednog su mirni i samo prodju pored tebe cak i ako ih ima 3-5 u grupi, neki dodju do tebe i guraju njusku/glavu da se maze a neki ako ih pomazis ima da te prate dok ne udjes u neki ulaz ili zgradu. Do sada nisam imao neprijatnu situaciju sa lutalicama a koliko znam dobar deo njih je usvojio grad, tj cipovani su, imaju ogrlicu na kojoj je broj kao i ime vlasnika, tj pise Novi Sad. Svi do jednog su sterilisani i pusteni tek nakon nekoliko meseci posmatranja. A kao sto je neko rekao, daleko mi je veca frka nekog psa od 50kg koga seta bez povoca nabedjeni klinac nego malog dzukca od 10kg....

Poslednja izmena:
Емотивно обогаљени и неспособни за смислене везе са људима се често збрину кроз нежност ка животињама. Пас на улици је ту вентил, није битан пас као такав.

Желим свим угроженим колегама више нежности и блискости у вашим животима.

Krenule ponude na forumu. Evo kolega pun srdašaca, pa izvol'te. :mrgreen:

Back